insarcinata sau nu?

cu riscul de a fi offtopic, nu m-am putut abtine si vreau sa aflu,
raspunsul...
acum 2 saptamini prietena mea mi-a spus ca a facut un test de sarcina
(din acelea cu urina) si ca ar fi iesit pozitiv.
acum 2 zile mi-a zis ca nu e insarcinata ca ar mai fi facut 2 teste dintre care unul ar fi iesit negativ!
mi-a mai spus ca ar fi consultat medicul ei ginecolog, si ca ia zis ca nu e insarcinata, si ca faptul ca ar fi iesit pozitive testele, e din cauza psihicului.
intrebarea mea este (cu riscul de a parea idiot) e posibil ca psihicul sa influenteze in asa masura rezultatul unui astfel de test?
e posibil ca dorinta ei de a avea un copil sa imprime liniutele testerului?
astept un raspuns, sint foarte curios, poate, poate au existat cazuri.
va multumesc frumos!
Raspunsuri

copiloi spune:
quote:
Initial creeata de sefeul
e posibil ca dorinta ei de a avea un copil sa imprime liniutele testerului?
Bineinteles ca nu-i posibil

Cred ca prietena ta te-a mintit intr-o prima faza, cum ca ar fi insarcinata, apoi n-a stiut pe unde sa scoata camasa

Alina

onitza spune:
Daca ar fi posibil asa ceva, fetele care sunt aspirante, ar ceda psihic: "uite, is gravida, uite nu-s"...cred ca vrut sa te incerce, sa vada cum reactionezi in caz ca.....
Oana si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL

Donia spune:
Un test de sarcina apare pozitiv atunci cand in urina exista un hormon specific sarcinii.
Nu am auzit de test care sa iasa pozitiv din cauze psihice, insa ar mai exista vreo cateva motive, poti sa citesti pe link:
http://www.babyhopes.com/articles/falsepositive.html
Despre ceea ce s-a intamplat in cazul vostru sau despre motivele prietenei tale cred ca e inutil si chiar nepotrivit sa speculam.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Miriluta spune:
Mie mi s-a intamplat asa. Era la doua luni dupa ce m-am mutat in Germania si am crezut ca sunt insarcinata, am facut un test is a iesit pozitiv. Cand m-am dus la doctor, am aflat ca nu eram deloc insarcianata..am facut un nou test care mi-a confirmat ca nu eram insarcinata. Medicul meu mi-a spus atunci ca psihicul meu era probabil depasit de situatie (tara noua, obiceiuri noi, casa noua, un copil mic pe cap pe care trebuia sa il las cu bona ca sa ma duc la cursurile de germana...) si ca atare hormonii mei se jucau bambilici.
Poate prietena ta nu spune povesti..

Leta spune:
1. este posibil ca un test sa iasa slab pozitiv si, la citeva zile, sa iasa negativ. este situatia in care se produce asa numitul avort spontan.
2. trebuia sa ii ceri sa iti arate testele. desi, daca spui ca isi doreste atit de mult un bebe, ar fi trebuit sa fie extaziata in fata unui test pozitiv si sa alerge singura cu el la tine...
Leta si un bebe
poze 2005
poze 2006 si 2007

sefeul spune:
deci, exista posibilitatea ca testul sa se fi inselat,
exista posibilitatea "bambiliciului hormonal" (cum am citi mai sus)
exista posibilitatea minciunii (a testarii mele)
toate sint asa relative incit nu cred ca voi afla vreodata adevarul.
oricum multumesc tuturor pt raspunsuri,
voi tinde sa cred (pt ca unde nu e ratiune e crez) ca mi-a spus adevarul.
aceasta este!
merci all.

mamica dulce spune:
Sefeul, dar cand primul test a iesit pozitiv,prietena ta nu ti l-a aratat???Eu cred ca eram in stare sa-l pun in rama (n-am facut asta ,desigur,dar s-ar putea sa-l mai gasesc intr-un sertar undeva,desi are copilul aproape 5 ani acum) Asa ar face cred orice femeie care e nebuna de fericire ca i s-a implinit visul (dupa cum spui tu isi doreste foarte mult un copil)Si la medic n-ati fost impreuna? Dar urmatoarele doua teste,din care unul e pozitiv,altul negativ....nici pe alea nu ti le-a aratat? Tu n-ai rugat-o sa ti le arate? Nu ca n-ai crede-o,dar imi imaginez ca orice vrea sa se uite la testul pozitiv..mai ales cand e chiar tatal.
Din cauza asta ,cand am citit subiectul,m-am gandit si eu ca te-a testat.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc

sefeul spune:
mamica dulce, soarta face ca eu de 3 saptamini sa fiu la 3000 km de bucuresti....
cu respect.

ramiha spune:
sefeul, sa-ti spun ce am vazut cand am fost internata la spitalul Giulesti (spital de ginecologie).
Era o tipa internata cu diagnosticul de "sarcina psihologica". Adica, fara a fi insarcinata, testele de sarcina ii ieseau pozitive, avea simptome specifice: greturi, varsaturi, pofte, sanii mariti etc. La eco bineinteles nu se vedea nimic. Era "insarcinata" de vreo 3 luni (sper ca am retinut bine), cand la eco in mod normal ar tb sa se vada foarte clar copilul. Deci: simptome da, bebe ioc.
Se pare ca tipa isi dorise foarte mult un copil si din nu stiu ce motive nu putea sa aiba, iar organismul ei a inceput sa o ia razna.
Clar ca e o ciudatenie medicala, nu cred ca prietena ta e in situatia asta, dar uite ca exista cazuri cand testele ies pozitiv din cauza psihicului...