sunt gravida, asociat si angajat

sunt gravida, asociat si angajat | Autor: dorabora

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Sunt gravida in 5 luni, sunt asociata impreuna cu sotul meu la un SRL si singurul angajat al firmei.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa am in vedere (contributii, declaratii s.a.m.d.), pentru a putea beneficia de CIC. Mai exact, unde sa ma adresez, ce sa verific sa ma asigur ca sunt in regula pentru a putea beneficia de Cic dupa ce nasc.
Avem o contabila, dar nu ma pot deloc baza pe ea, mi-e teama ca nu face tot ce ar trebui legal sa faca.
Mentionez ca momentan sunt administratorul firmei.
Va multumesc, sper sa primesc un raspuns, deoarece ma ingrijoreaza foarte tare perspectiva de a fi virat atata timp contributii, dar de a nu beneficia de nimic, din ignoranta unei contabile.
Dorabora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este suficient sa verificati situatia fiscala a firmei la Adminsitratia Financiara serviciul contribuabili persoane juridice, respectiv la Casa de asigurari de sanatate pentru ultimele 12 luni anterioare datei probabile a nasterii copilului. Daca in cele doua parti societatea figureaza OK fata de impozitele respectiv contributiile datorate totul va fi OK.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorabora spune:

Va multumesc mult pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DIANA2003 spune:

SALUT!AM SI EU O INTREBARE...AM O FIRMA,SUNT UNIC ASOCIAT DIN 2005,PLATESC LA STAT LA PENSI SI SANATATE DIN 2005,SUNT INSARCINATA IN 3 LUNI,MA INTERESEAZA DACA VOI BENEFICIA DE CIC?
CARTEA DE MUNCA ESTE LA PENSI SECTOR 4,PT CA SA MODIFICAT CEVA ANUL ACESTA LA INCEPUT SI IMI MERGE CARTEA DE MUNCA...ma intereseaza neaparat daca iau CIC?astept raspuns pt.ca nu am gasit nimic care sa imi dea de inteles sigur...
Multumesc f mult...

Mergi la inceput

Am uitat sa specific ca firma nu are angajati cu carte de munca,a avut activitate 1 an,de un an nu mai are activitate,cu toate astea actele sunt la zi,bilant-balanta etc...

Mergi la inceput

Nu, nu beneficiati de CIC. Legislatia s-a schimbat de aproape doi ani. CIC nu are nici o legatura cu pensiile. Faptul ca platiti la pensii va asigura sa cum ii spune numele dreptul la pensie. Faptul ca platiti la Sanatate va asigura spitalizarea gratuita si/sau medicamente compensate.(ma rog teoretic ca practiC vedeti cum este cu compensarile astea)

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

multumesc mult...atunci ma intereseaza daca sotul meu care are P.F.A. din 2004,are activitate,poate beneficia de cic...nu are carte de munca,nu plateste sanatatea(dar asta nu cred ca e o problema ca se poate plati si acum pe ultimi 5 ani)....Daca ar beneficia de cei 800 ron mai poate lucra pe acest PFA?
Astept cu nerabdare raspunsul...MULTUMESC.

Mergi la inceput

Daca a platit impozit pe activitate in ultimul an anterior datei nasterii copiulului are dreptul la CIC. Desigur in peroada respectiva nu are dreptul sa-si desfasoare activitatea ca PFA.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput