vecina de dedesubt si asociatia de locatari
eu,sotul si copilul de 2 ani jumatate locuim intr un apartament al bunicilor mei,ei mutandu se in alta parte,pt ca apartamentul este la etj 4 si nu mai puteau urca si cobori,fiind in varsta.in bloc locuiesc f multe persoane in varsta,iar dedesubtul apartamentului meu sta o pensionara de vreo 60 de ani,vaduva,care n a avut copii pt ca,din ce am inteles de la vecine,n a suportat copiii.inca de cand ne am mutat aici ne a creat probleme,la un revelion,pe care l am sarbatorit impreuna cu prietenii,pe la 2 noaptea m a sunat pe tel fix,ramas de cand stateau bunicii,sa mi spuna ca asta e revelion de animale,nu de oameni.asta in conditiile in care muzica nu era f tare,iar galagie excesiva nu faceam.altadata,cand i am facut o petrecere surpriza sotului si tot asa,sarbatoream impreuna cu prietenii,fara insa sa facem abuz de muzica la maximum,a chemat politia...de cand s a nascut cris,parca a innebunit.e adevarat ca pana pe la 2 ani,cris a plans f mult,e la fel de adevarat ca atunci cand ne certam,eu si sotul ridicam tonul,pt ca suntem amandoi f impulsivi,iar la fel de adevarat e ca pana acum ceva tp,cris se culca mereu tarziu si ca alerga prin casa.intr o zi ne a oprit pe scara si ne a spus//mai,oameni buni,in ghilimele,dar voua nu va e rusine,nu stiti sa educati copilul asta,nu ma pot odihni din cauza lui,o sa ajunga un tigan,ca si voi//mentionez ca nu suntem rromi,nici macar bronzatiasta a pus capac...eu tot incercam sa i explic ca n am ce sa fac,ca nu pot lega un copil de 1 an de pat,dar cand am auzit cum imi jigneste copilul,n am mai rezistat si i am zis vreo 2,de a intrat repede in casa,,,,de atunci,ne face viata amara...ne face mereu reclamatie la asociatie,ba ca i curge nu stiu ce,ba ca ne a cazut tencuiala de la balcon,din exterior....de 2 ori au venit cei de la asociatie,fara sa ma anunte in prealabil,trezindu mi copilul din somn,sa se uite daca curge ceva la baie si sa vada teava de scurgere de la balcon...bineinteles ca nu curgea nimic,dar au ajuns ei la concluzia ca poate sa curga de undeva de sub cada si ca tb sa dam cada jos,sa verificam...acu,ce sa zic,e vara,noi facem 5/6 dusuri pe zi,copilul de asemenea,dar ma rog,am zis ca in principiu suntem de acord,dar sa se mai potoleasca caldura asta...azi m am trezit cu scrisoare de la asociatie in care suntem amenintati cu amenda,pt ca am//refuzat//sa ne reparam balconul si sa facem inlocuirea conductei de apa calda...e legal asa ceva?
Raspunsuri
Clover spune:
Adevarul e pe undeva la mijloc. Adica si voi aveti dreptate, si baba are dreptate. Copilul n-ai cum sa-l legi ca e copil, deci sa fie sanatoasa. Vorbeste si tu cu ea si vezi in ce dormitor doarme sa nu stati cu copilul in camera de deaspura. Asta ar putea fi o rezolvare. Cat despre mahalagismul ei, e asa rar intalnit in Romania...N-ai cum sa te pui cu mintea ei, ca am intalnit persoane mature si tinere care cred ca daca dupa un an ii spui copilului "stai si taci" o sa stea si o sa taca
Pe de alta parte puteti evita petrecerile noaptea si sa va limitati in orele alea care nu sunt de liniste, asa nu va treziti cu politia peste cap.
Legat de reparatii, tencuiala balconului tau nu stiu daca intra in cheltuiala ta sau a asociatiei, ar trebui sa investighezi. Legat de teava, ai fost la ea sa vezi ca intr-adevar e tavanul umezit? Daca e, nu are nici o legatura cu cate dusuri faceti, ci cu tevaraia care intr-adevar trebuie schimbata. Care iarasi tb sa aflii de cine trebuie platita.
Scuze ca nu am nici un sfat legal, da poate te ajuta sustinerea morala. La prima vedere ei ar fi trebuit sa iti dea ceva scris prin care sa iti solicite lurcurile astea, vorbele nu fac 2 bani. Ti-au trimis ceva hartii inainte de amenda?
Grow where you're planted.
catrinik spune:
In blocurile astea vechi in care stau babe de 100 ani, deobicei se cunosc toti de multa vreme si sint solidari.
Vezi ca nu cumva baba sa se cunoasca cu administratorul si sa nu fie vreo facatura de a lor ca sa te sperie putin.
Or fi facut ei vreo hirtioara acolo, cu stampila adminstratiei ca sa te sperii si sa te apuci sa inlocuiesti tevile pe cheltuiala ta ( hirtie care nu ar fi rau sa o pastrezi ).
filofteia spune:
Si noi stam intr-un bloc cu batrani.
Ne-am mutat acum 6 ani si tot mai primim reclamatii depre faptul ca ne-am facut instalatia electrica si le-am stricat lor instalatiile. Instalatie facuta cu un electrician autorizat, cu grija si toate ale, eu fiind de meserie. Vazand ca nu o scoatem la capat cu ei pana la urma le-am spus ca pot sa cheme un expert sa verifice si ca-i invitam la noi in casa sa vada cum avem noi facuta instalatia ca nu este facuta de carpaci. Eu stiind ca nu aveam cum sa le afectam lor instalatiile.
As scrie romane daca ar trebui sa spun tot ce ne-au facut... si ne fac.
Cum am rezolvat-o noi oarecum... citind legile... Vezi ca exista carti prin librarii cu administratia, unde scrie ce drepturi si obligatii are fiecare, cum se organizeaza o asociatie de bloc etc...
Daca m-ar fi insultat cineva i-as fi spus ca-l dau in judecata.
Daca spune ca-i curge in casa (tot ce se poate) trebuie sa te duci la ea sa vezi, iar instalatorul poate sa se uite pe acolo daca este vreo problema. Oricum va trebui spart si la ea. Daca nu-ti permite, ori vii direct cu instalatorul la usa ei, ori faci o cerere la asociatie si le prezinti situatia.
Cand a fost infundata teava de canalizare de la bucatarie,vecinei de dedesubt ii venea apa in casa prin chiuveta de la noi, nu a vrut sa primeasca oamenii de la firma pentru desfundat in casa, asa ca sotul i-a spus ca vine sus si da drumul ala apa, ca noi n-avem nici o problema si a dat drumul baba la oameni...
Important este sa fiti tare pe pozitii, sa vada ca stiti legile si stiti despre ce vorbiti, sa ii tineti la distanta si respect...
LiliaToma spune:
nu cumva traiesti in blocul nostru?
si vecina noastra de sub noi e vaduva, nu are copii si are ce are cu balconul si cada noastra!!!
Bine, noi stam in chirie si nu putem rezolva totul noi. Dar mereu am incercat sa fim amabili cat am putut si sa luam masuri ca sa nu ii creeam probleme.
Dar asa ca si la tine, capac a pus cand mi-a zis ca Amelia ii duduie in cap cand alearga. Asta in conditiile in care, Amelia a inceput sa mearga dupa 2 ani si acuma merge si la cresa si sta prin parc aproape toata ziua. I-am zis ca atata timp cat e in ore rezonabile( nu mai tarziu de 10 seara si nu mai devreme de 7 dimineata) eu nu o sa opresc copilul de la joaca.
Vad ca acuma nu mai zice nimic.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
monalac spune:
fetelor,multumesc pt suportul moral!clover,perecerile facute de noi in decursul a 5 ani jumatate,de cand stam aici,au fost 2,mari si late,una de revelion si una de o zi nastere a sotului meu.va jur ca aveam un jaf de casetofon,care nu se auzea cine stie ce...ca si cum ti ar placea o melodie la tv si ai da sonorul un pic mai tare....iar la faza cu balconul....,in exterior,e cazuta tencuiala,dar nu de cand ne am mutat noi,ci de cand stateau bunicii.insa nu numai la balconul nostru e asa,plus ca ce ma mira pe mine e ca at cand a venit admin cu instalatorul,s au uitat pe balcon,au vazut ca teava de scurgere e in regula,plus ca eu am masina de spalat automata si n are ce sa curga,de cand il am pe cris n am mai spalat nicio rufa la mana....tocmai de aia nu inteleg de unde ,citez//deplasandu ne la fata locului,am constatat ca cele semnalate in legatura cu defectiunea conductei de caldura de la baie precum si cu gradul de degradare al marginii exterioare de la plafonul balconului sunt reale,situatie in care sa ajuns prin lipsa masurilor ce intra in griga dvs de a prevenii aceste degradari precum si la refuzul de a participa la remedierea actuala a lor//am incheiat citatul,cu tot cu greseli gramaticale