dupa contact
![](images/user_woman.png)
As vrea sa va intreb, daca dupa contact foarte repede lichidul se scurge in afara desi stau la orizonatala, asta ce inseamna?
Poate fi aceasta o cauza pentru infertilitate?
Diana
"Adusu-mi-am aminte de zilele cele din inceput, cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mainilor Tale am gandit."
Raspunsuri
valeria72 spune:
Este firesc sa se intample asa insa indicat (daca vrei sa faci un bebe ) este sa-ti pui o perna sub fund si sa stai cam 1/2 ora fara sa te ridici din pat
Multa bafta
Aspiranta la titlul de mamica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ana_p spune:
Eu nu cred ca are prea multa importanta ce faci dupa contact; daca ar exista vreo recomandare concreta legata de asta sunt sigura ca medicii nu ar trece-o sub tacere. Am incercat si eu fel si chip la inceput, dar, repet, nu am auzit ca vreun medic sa recomande un anumit comportament dupa contact.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kitzy/kitzy.jpg)
kitzy spune:
E normal. Insa cum zicea Valeria daca vrei bebe, ar fi recomandat sa nu te ridici o jum de ora din pat.
doradora spune:
unele fete nu numai ca au stat in pat, dar si cu picioarele ridicate pe mai multe perne/pe perete. in multe cazuri a mers, asa ca distractie placuta si bafta multa!
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcrissa/mcrissa.jpg)
mcrissa spune:
eu zic ca e absolut normal sa se mai scurga o parte si afara.cred ca-i bine sa mai ramai ceva timp in pat si sa nu dai fuga la dus sau la pipi.am citit tot pe forum aici ca e foarte important ca femiea sa aiba orgasm ca atunci se produce un fenomen de suctiune si sunt ajutati sa ajunga la locul potrivit.
Cristina in asteptarea mormolocului
andriushca spune:
buna!
uite ca iar ne intalnim la subiectul asta!
pe langa ceea ce deja am mai discutat cu tine, mi-am amintit ca am citit demult undeva ca in perioada fertila sexul femeii este in forma de floare de lotus si retine sperma iar in zilele nefertile sexul este in asa fel incat sperma se scurge mai usor afara din vagin. tin minte ca atunci cand am citit chestia asta m-am amuzat si am fost atenta urmatoarele zile la "semnalele" corpului meu si surpriza, asa a fost cum am descris mai sus. fara nicio explicatie (logica) in anumite zile sperma se scurgea orice as fi facut iar in altele ramanea acolo desi nu intentionam musai asta.
imi pare rau ca nu mai tin minte unde si cand am citit (as fi dat o cautare pe net in leg. cu chestia asta) dar era ceva legat de educatia/credinta indiana sau cam asa ceva. pupici
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
In cei 2 ani de incercari , stateam cu perna sub fund si cu picioarele ridicate si sprijinite de perete. Dush faceam peste 1 ora.
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
mmc_nd spune:
Salutare, imi pare rau sa va contrazic, defapt nu eu, ci dr. Tutunaru pe site-ul dumnealui. Raspunsul mi se pare extraordinar de clar, asa ca... citez:
"Intrebare: Buna ziua d-le dr.!
Va deranjez si eu cu o intrebare, poate prosteasca, dar asa e cand nu te pricepi, pui intrebari care altora li se par puerile sau penibile :(
As vrea sa stiu daca, din momentul spargerii foliculului exista posibilitate sa raman insarcinata? Adica daca in ziua respectiva sau a doua zi daca am avut contact sexual, se mai poate instala ceva pe acolosa :) sau se pune numai ce a fost inainte de spargerea lui?
Si inca una, la care sigur veti rade dar imi asum riscul: daca dupa contact nu ramane toata sperma inauntru si o mare sau cea mai mare parte din ea o elimin sa constituie o problema. In foarte putine cazuri rama toata in mine, scuze de formulare!
Raspuns: ovulul traieste 24 de ore. daca aveti contact in acest interval puteti ramane insarcinata. ca sa va raspund la a 2-a intrebare, risc sa spulber mitul cu statul in cap dupa contactul sexual. ei bine, aflati ca uterul, in finalul contactului sexual, incununat sau nu cu orgasm, are niste "contractii" care permit suctionarea spermei din vagin. acesta este un proces care ajuta sperma sa patrunda prin canalul cervical in interiorul cavitatii uterine."
eva-maria spune:
diana, lichidul se scurge in afara atunci cand ai colul inchis. el se deschide inainte de ovulatie si ramane asa cateva zile, apoi se inchide la loc. eu am observat la mine ca in per. fertila retin lichidul si in restul zilelor se scurge chiar daca stau o ora in pat. stai linistita, probabil nu erai la ovulatie cand s-a scurs lichidul.