A fugit chiriasul fara sa plateasca....
Ce se intampla daca fuge chiriasul fara sa isi plateasca intretinerea (pe 4 luni), lumina, telefonul, stricaciunile???? A fost notificat cu 3 luni inaitne ca pe 1 iulie la ora 9 sa predea cheile si casa in buna stare, plus toate chitantele. In fine, pe 1 iulie seara inca mai muta la lucruri. Intretinerea a spus ca o va plati el...ca e om de onoare. La fel si despre celelalte cheltuieli. Acest "o va" e insa ffff fag. A lasat in casa niste mobila, un pian pe care nu a mai reusit sa le ia pe 1, pt a le lua chipurile a doua zi. Ieri nu a venit asa ca l-am sunat si i-am spus ca at cand va veni dupa ele sa vina cu banii fiindca altfel nu le va putea lua. Hm, ce e de facut??? S-ar putea chiar sa ii convina sa isi mai tina lemenele la noi in casa o vreme. Noi trebuie sa ne recuperam insa paguba. Ce se poate face? In afara de proces....
Raspunsuri
ilenutza spune:
daca aveti contract ar mai fi cate ceva de facut , daca nu ... prinde-i orbu' scoate-i ochii!
Ile 37 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 03 sapt.
dianad spune:
Fara contract de inchiriere nu ai ce-i face. Si chiar si cu contract, daca nu scrie in el ca plata luminii, intretinerii, telefonului, etc se fac de chirias, ai mult de umblat pentru a recupera banii.. Eu m-am fript, asa ca daca am mai inchiriat, am cerut de la bun inceput o garantie egala cu chiria pe o luna, garantie pe care am restituit-o numai dupa ce toate datoriile au fost achitate.DianaD & Alexandru
matahut spune:
Pai, avem contract, bineinteles. Scrie frumos in el ca are obligatia sa isi plateasca toate darile, sa intretina ca lumea bunurile din apartament etc etc. Dar nu vreau sa ajungem la proces! In plus, el are la noi in casa, asa cum am mai spus, o seama de obiecte care ca valoare ar acoperi paguba noastra...Am citit ca exista un asa numit drept de retentie, adica retinerea bunurilor pana la data achitarii integrale a datoriei, dar...nu stiu mai multe. Stie careva????
matahut spune:
quote:
Originally posted by joxy
primul lucru: schimba yala.
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Am schimbat-o, desigur!!!
Si al doilea lucru?????
Nu e nici un patiz sau nici un jurist pe aici???
ilenutza spune:
Draga mea, la ce iti trebuie jurist daca tu nu vrei sa actionezi pe cale legala, adik sa ii dai in judecata in baza contractului incheiat?
Altfel apeleaza la o firma de recuperatori.
Ile 37 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 03 sapt.
irinabobe spune:
Dreptul de retentie, care confera detinatorului unui bun al altuia posibilitatea de a refuza restituirea lui, pāna cānd creditorul lucrului īsi executa obligatia de a plati sumele cheltuite cu lucrul, nu este subīnaeles, ci trebuie constatat de instanta, la cererea partii interesate, asa incat tot la judecata ajungi, desi nu cred ca te va da in judecata sa isi restituie bunurile atata timp cat nu si-a platit datoriile.
doradora spune:
tocmai am cumparat un apartament care fusese inchiriat inainte unui turc. individul nu isi platise toate datoriile, asa ca proprietarul a pastrat mobila, care era o frumusete si mi se scurgeau si mie ochii dupa ea.
ori il dai in judecata -bafta multa!- ori te apuci sa dai anunturi ca vinzi pianul. s-ar putea sa ai o surpriza placuta si sa iti si ramana ceva dupa ce achiti datoriile.
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
matahut spune:
Irina, da, din pacate am citit si eu ca dreptul de retentie se stabileste in instanta.
Ilenutza, daca ai avut de-a face cu justita romana cred ca intelegi de ce nu vreau sa ajung pe mana ei Inseamna timp, nervi si bani pierduti de cele mai multe ori in van. SUnt patita si ma feresc pe cat se poate de judecata.
Chris, si al nostru tot turc Sigur scot pe pian de 4 ori mai mult decat ne datoreaza. Of, de ce nu pot fi lucrurile simple si oamenii cinstiti????
doradora spune:
o fi plecat din apt meu si s-a mutat la voi!
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri