recoltare pt spermograma
fetelor, spar sa nu considerati intrebarea mea vulgara. am fost la medic..pt ca vrem un bb si nu iese
. medicul a spus ca analizele incep cu spermograma. al meu a sarit in sus ca sa mai asteptam, el nu face asa ceva, etc. dar eu sunt disperata dupa bb ca nu mai sunt in floarea tineretii:). intrebarea mea, sincera si inocenta, e: cum se face recoltarea pt spermograma? pt ca chiar nu stiu. nu pot decat sa-mi imaginez dar nu vreau sa fac presupuneri ca sa nu gresesc. va rog din suflet sa nu considerati ca intrebarea e asa..de fun...si recoltarea se face acasa sau la cabinet? multumesc anticipat
Raspunsuri
Moniland spune:
Pe spermograma sotului scrie in felul urmator:
Recomandari:
- abstinenta sexuala minim 3 zile - maxim 5 zile
- lichidul spermatic va fi obtinut prin masturbare dupa o toaleta aprofundata a organelor genitale(cu apa, fara sapun). Se recomanda sa se astepte o ora dupa ultima emisie de urina. este interzisa recoltarea dupa contact sexual sau utilizarea lubrefiantilor precum si recoltarea in prezervativ
- sperma va fi recoltata intr-un recipient steril asigurat de laborator, se tine la temperatura corpului si se preda la laborator in maxim 30 minute de la recoltare.
Eu as zice sa o faca la laborator.
Si daca tot va da "proba" sa ceara sa i se faca si o spermocultura (ex. bacteriologic; micologic; parazitologic...)
Monica
SilviaPop spune:
multumesc mult monica. vad ca nu se precizeaza locul, la laborator sau acasa. in cz asta pot spera ca am sanse sa-l conving. uf, acum abia astept rezultatele ca am citit mult pe forum despre subiectul asta si m-am cam speriat...
pupici si bebici(cand vreti voi)
Moniland spune:
Cand va merge la laborator dupa recipient mai bine sa intrebe daca poate sa dea proba acasa. Daca nu, sa nu se sperie ca sunt laboratoare care au locul (camaruta) amenajata special pentru asa ceva.Are de unde sa se "inspire".![]()
Succes!
Monica
SilviaPop spune:
vai, mise face rau numai cand ma gandesc...o sa dau maine telefoane sa vad care accepta acasa si sa intreb de preturi. in mod sigur o sa ocolesc giulestiul ca acolo am auzit ca au iesit cele mai multe azoospermii(si se pare ca sunt erori)
claucia spune:
Si daca nu locuiti departe de spital sau de cabinetul unde mergeti cu produsul, poate recolta acasa si sa ajungeti in jumatate de ora.
Recipientul poate fi luat de la sensiblu, fara rusine, ceri recipient steril. Nici nu te intreaba pentru ce, sunt la fel pt spermograma, testarea urinii, urocultura, etc. Cei din spital recomanda tot de acolo.
Daca nu ajungeti in jumatate de ora, poate recolta si acolo insa conditiile sunt mai neplacute.
Stii ca poti da search dupa info acestea si pe google si pe forum? Eu de acolo iti spun concluziile de mai sus.
Bafta.
36 implinite
am intrat in 37 Alessia Maria
bb mic
SilviaPop spune:
da, ai dreptate. am dat un search pe google si am gasit link-uri chiar din DC. nu stiu cum am cautat prima data ca am gasit numai detalii despre rezultatele spermogramei. citind asa mult despre toate astea parca nu mi se mai pare atat de penibil cum mi se parea la inceput..
. imi doresc ff mult bb, asa deodata, acum cativa ani nici nu vroiam sa aud. acum , cand vad femei insarcinate pe strada, parca il si vad pe bb cum doarme ghemuit si linistit sub rochia mamicii
, aproape ca ii ghicesc pozitia, daca sta cu capul in sus sau s-a intors, mi se pare asa frumos...vreau si eu![]()
KoraPop spune:
Silvia la laboratorul IDS de pe Calea Dorobanti primesc proba si daca e recoltata acasa,dar asa cum ti-a zis Monilland in maxim 30 de minute trebuie predata.Inainte insa trebuie sa iti faci programare.Miercurea sau sambata dimineata se fac acolo analize pt spermograma ( d-na dr. Matei )Pt spermocultura insa metoda de recoltare e un pic diferite....asa ca numai acolo la laborator se poate face, ii da asistenta un fel de recipient pe care il introduce usor pe canal,nu e dureros,dar daca sotul tau are retineri sa recolteze acolo...inainte mai trebuie sa discuti cu el....Trebuie sa inteleaga ca nu e nimic rusinos si daca intr-adevar va doriti un copil,el trebuie sa faca doar acest lucru,tu ai putea sa fii supusa multor analize,operatii gen histeroscopie,laparoscopie,monitorizari etc ( sper sa nu fie cazul,desigur).Voiam doar sa subliniez faptul ca barbatul are de facut doar atat,insa femeia.....intelegi ce vreau sa spun.Bafta multa!
Kora
CARPE DIEM!
ariana31 spune:
Daca se recolteaza acasa e bine ca pana ajungi cu proba la laborator ( max 30 de minute) sa o mentii la temperatura corpului ( de ex in san)
KoraPop spune:
ariana metoda pe care ai enuntat-o e relevanta cand e mai frig afara, pe caldurile acestea.....
....parerea mea e ca cel mai bine se recolteaza la laborator si astfel nu risti ca
sa se deterioreze,sa ai un rezultat eronat care atrage dupa sine consecinte mai mult sau mai putin placute....
Kora
CARPE DIEM!