concediu de odihna dupa anagajare

concediu de odihna dupa anagajare | Autor: mnicol

Link direct la acest mesaj

As dori sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.
In februarie 2007 mi-am schimbat locul de munca. Vreau sa-mi iau concediu de odihna 5 zile la inceputul lui iulie si mi s-a spus ca nu am dreptul la concediu timp de 6 luni de la schimbarea locului de munca. Mentionez ca in contractul de munca nu am semnat asa ceva si nici in regulamentul intern al firmei nu se specifica acest lucru.
Din ce am vazut eu in codul muncii nu se specifica nicaieri asa ceva.

Intrebarea mea este: pot sa-mi iau concediu 5 zile sau nu?
Astept un raspuns cat mai repede.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Din cate stiu eu poti. Vorbeste cu angajatorul. nu ma pricep dar din cate stiu mai demult exista o asemenea lege; la primul meu job sefa mi-a calculat lunile de munca inainte sa-mi aprobe concediul. Dar daca nu e o lege scrisa atunci cel mai bine e sa discuti cu colegii tai si sa vezi care e pozitia firmei. Nr de zile de concediu e proportional cu cele de munca, asa ca la 4-5 luni de munca poti sa beneficiezi de aproape 40% din zilele de concediu.
Nu stiu cat de coerenta sunt dar sper ca informatia sa te ajute.

fianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu exista nicio prevedere legala care sa interzica acordarea concediului de odihna in primele 6 luni de la angajare.
Din pacate insa, orice cerere de concediu trebuie aprobata de conducere, care poate gasi diverse justificari ca sa nu o faca. Cea de mai sus insa nu are sustinere legala.

Mergi la inceput