curs de puericultura - si pentru al doilea copil?

curs de puericultura - si pentru al doilea copil? | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am fost la cursul de puericultura acum 5 ani inainte de nasterea fiului nostru si avem o diploma (cu valoare sentimentala :)) pe care am pastrat-o. Speram sa o pot folosi insa colegii de la RU ai sotului vor un nou atestat...
In cateva zile o asteptam pe surioara lui Tudor si as vrea va rog sa-mi spuneti daca legea conditioneaza acel concediu suplimentar de 10 zile pentru tata de obtinerea unui nou atestat.
Care este valabilitatea cursului de puericultura? Daca vom avea 5 copii, tatal va face de 5 ori cursul?...

Multumesc frumos pentru raspuns,

Florina +39 Teodora si Tudor(5 ani)
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Draga Florina,
Felicitari pentru puiuti!
Din pacate, din cate stiu eu, cursul de puericultura, pe baza caruia tatal beneficiaza de concediu, e valabil doar la nasterea unui copil (el a beneficiat de concediu la nasterea primului copil, deci nu cred ca se mai poate sa aiba zile libere la nasterea celui de-al doilea in acest context, chiar daca reface cursul...)
Mai intreaba si pe altcineva, e posibil sa se fi modificat legea de cand am nascut eu (acum un an).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Multumesc frumos, dar am deja confirmarea de la R.U. ca se poate obtine al doilea concediu complet (de 5+10 zile) - insa doar daca aduce un nou atestat...
Acum alearga din dr. in dr. sa vedem cine e in masura sa-i elibereze un nou atestat (pe baza vechiului atestat sau dupa absolvirea cursurilor...).
Unde se tin cursuri de puericultura? Daca dr de familie nu vrea sa tina si sa elibereze astfel de atestate, se poate apela la alt dr? (de exemplu pediatrul copilului?).

Va multumesc,

Florina +39 Teodora si Tudor(5 ani)
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Si io sunt interesata de subiectul daca se mai acorda cele 10 zile si pentru al doilea copil.

Exprimarea legii nu e ff. clara, se spune doar ca : "se acorda o singura data" si exista un principiu de drept care spune ca unde legea nu distinge nici noi nu distingem

Florina, esti o fericita ca cei de HR iau acordat concediul.Nu te poti duce cu atestatul scris de tine iar dr. doar sa ti-l semneze.In fond, este obligatia lui- cred ca e o chestiune de rea vointa.atestatul i l elibereaza medicul de familie pe lista caruia este inscris tatal.

O sa incerc si eu marea cu degetul la HR la sot sa vedem

tatatushi tie ti l-au refuzat acum un an?

Ile 36 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 04 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Revin: am citit pe pagina legislativa si nr. mth de aplicare a legii si se specifica ca se acorda o singura data indiferent de nr. copiilor.

Deci Florina, esti o fericita ca ti l-au dat.Io mi-as incerca marea cu degetul dar sotul e mai fricos,( deh e inginer ) ca nu stii la cine ajunge cererea ta dar presimt eu ca nu o sa fie de acord.

Ile 36 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 04 sapt.

Mergi la inceput