Curge apa din ap. de aer conditionat
... adica din unitatea de interior, se prelinge dintr-un colt de jos apa pe perete. Ati patit asa ceva?
De functionat, functioneaza normal, racesce la fel ca la inceput, doar ca are un firicel de apa care curge pe perete.
Ma gandesc ca o fi teava (sau canalul) care colecteaza apa de condens si care s-o fi fisurat, si in loc sa curga afara, curge inauntru.
Azi fiind sambata seara, de-abia luni pot sa sun pe cineva de la service, asa ca va intreb pe voi, ce ar putea fi???
Merci de ajutor!
Kya
Raspunsuri
OrbuGabi spune:
Am patit si noi asa si au venit cei ce ne-au montat si au reparat,era spart furtunul prin care se evacueaza apa.
laura72 spune:
am inteles ca poate fi infundat cu vreun puf de plop sau scama si ajuta sa scuturi putin furtunul.
LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
Kya spune:
Merci, fetelor, deci am intuit eu bine.
Sper sa fie doar atat, ca pe caldurile astea, exact AC stricat mi-ar mai trebui!
Off!
Kya
brendamitran spune:
Kya,hai ca o patzii si eu,adineauri.
Al meu nu prea mai raceste ca la inceput,iar acum cateva minute am constatat ca-mi arunca bucatele de gheata pe langa una din lamele.....
Oare ce o fi?
BRENDA
FOREVER YOUNG
Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
Kya spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Al meu nu prea mai raceste ca la inceput,iar acum cateva minute am constatat ca-mi arunca bucatele de gheata pe langa una din lamele.....
Wow, asta cu gheata chiar e de tot.
Dar sa stii ca s-ar putea sa fie de la acelasi lucru. Adica daca nu mai evacueaza apa cum trebuie, ramane pe lamelele alea, si pana la urma ingheata, si o scuipa afara.
Al tau mai e in garantie?
brendamitran spune:
Pai abia l-am pus de o saptamana .......insa nu-mi mai raceste,cred ca a pierdut freonul....
Eu am mai deschis un subiect,dar nu-mi raspunde nimeni.....nu mi-a racit nici unul din cele doua aparate mai jos de 22 de grade,desi sunt prevazute sa raceasca pana la 16.....oare n-au bagat astia agent frigorific cum trebuie?
BRENDA
FOREVER YOUNG
Kya spune:
quote:
Pai abia l-am pus de o saptamana .......insa nu-mi mai raceste,cred ca a pierdut freonul....
Eu am mai deschis un subiect,dar nu-mi raspunde nimeni.....nu mi-a racit nici unul din cele doua aparate mai jos de 22 de grade,desi sunt prevazute sa raceasca pana la 16.....oare n-au bagat astia agent frigorific cum trebuie?
BRENDA
FOREVER YOUNG
Cam asa ceva. Eu nu ma pricep, dar pot sa-ti povestesc cum a facut sotul meu cand au venit aia cu instalatul: inainte sa plece i-a pus sa verifice cantitatea de freon aflata in instalatie. Ei spuneau ca toate aparatele sunt stas si asa vin ele din fabrica. Dar se poate intampla sa mai piarda din freon cu timpul. Depinde de norocul pe care l-ai avut si cand a fost fabricata unitatea de exterior.
Au avut un aparat (care parca semana cu fiola aia in care te pune politia sa sufli ) si au verificat cantitatea de freon existenta.
Ei au spus ca e suficient, dar sotul meu nu a fost de acord cu ei, si i-a pus sa suplilmenteze pana la un anumit nivel (care era trecut si in cartea tehnica). Au cam marait ei, au spus ca ei sunt doar cu instalatul, ca asta cu freonul e treaba producatorului, si a vanzatorului, dar a stat pe capul lor pana au facut asa cum trebuie.
Si acum raceste foarte bine. Doar ca probabil s-a fisurat furtunul de evacuare a apei (noi il avem de 1 an).
Deci, parerea mea este ca daca aparatul tau nu raceste, nu are destul freon.
Kya
Kya spune:
quote:
Oare ce o fi?
BRENDA
FOREVER YOUNG
Brenda, hai sa-ti mai zic ceva care poate te ajuta. La noi tocmai a venit un vecin care are o firma de instalat aere conditionate, si ne-a spus ca daca nu are destul freon, ingheata lamelele. Deci probabil de aia iti arunca tie bucatele de gheata.
brendamitran spune:
Da,asa este......au venit baietii ieri,au constatat ca pierduse freonul,au bombanit,ca baiatul care a facut legaturile nu e serios,ca le-a facut prost,ca o sa-l dea afara,scenarii din astea,dupa care au umplut instalatia cu freon,a mers pana seara brici,ca aseara sa se incalzeasca iar aerul pe care il arunca......
Cred ca pierde undeva pe traseu......i-am sunat si le-am zis ca anunt OPC-ul.....
BRENDA
FOREVER YOUNG