Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 4
speed spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
argumente puerile de genul: "ce zic bietii vostri parinti"Trist, extrem de trist.
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
lilianasoare,mesajul tau e foarte frumos in prima parte,chiar si daca doar teoretic (ca practica ne omoara pe toti) .insa cu ultima afirmatie nu doar eu nu sunt de acord ci nici chiar tu.si ma refer in afara contextului subiectului de fatza.
nu poti spune ca a pune pret pe parerea parintilor e gresit atita timp cit apoi spui ca urmarea modelelor din familie te imbogateste...
lilianasoare spune:
Speed, n-are nicio legatura mesajul continut de semnatura mea cu afirmatia facuta anterior. Un parinte bun este destul de inteligent pentru a lasa copilului libertatea de a fi el insusi, de a-si trai viata dupa propriile principii si valori. Asta in conditiile in care si-a facut datoria de parinte si a cultivat in copil responsabilitatea sociala, cinstea, spiritul de observatie, optimismul, capacitatea de a gestiona conflicte, temeri, complexe si frustrari, de a fi lider, de a gandi inainte de a reactiona, de a pune intrebari etc.
Iar chestia cu "teoria ca teoria, dar practica ne omoara" arata ca, de fapt, nu suntem inca pregatiti sa facem unele schimbari in mentalitate si comportament, atunci cand ne confruntam cu o idee noua.
speed spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
Iar chestia cu "teoria ca teoria, dar practica ne omoara" arata ca, de fapt, nu suntem inca pregatiti sa facem unele schimbari in mentalitate si comportament, atunci cand ne confruntam cu o idee noua.
perfect de acord.fiindca desi in teorie (si de-alungul a multor pagini de explicatii) islamul este o religie a pacii,punerea lui in practica ne omoara (si la propriu si la figurat)
anca74 spune:
quote:
Originally posted by conchita
Anca, nu face eroarea sa te lasi intimidata de atacuri la persoana si sa nu mai participi la discutii,
Nu ma simt deloc intimidata de atacuri la persoana. Pur si simplu, mi se face lehamite de a pune intrebarile pe care orice non-musulman si le pune vizavi de cutumele extreme si excesele acestei religii.
Si stiu bine ca aceste intrebari sunt foarte greu de explicat in contextul existentei noastre in mileniul 3, cand nu numai ca oamenii ar trebui sa fi progresat ca rasa din Evul Mediu incoace, dar a explica aceste lucruri echivaleaza cu o mai buna intelegere si, eventuala toleranta, daca este cazul, a non-musulmanilor vizavi de musulmani.
Cum se pare ca aceasta ecuatie este greu de priceput de catre amicii nostri musulmani, mie, personal, mi se pare curata pierdere de timp sa stau sa citesc pagini intregi de aberatii care incep cu "Allah fie preamarit" si alte chestii deplasate pentru mine, crestin-ortodoxa fiind.
Daca amicii nostri musulmani vor reusi sa-si calmeze impetuozitatea caracteristica, poate au timpul si cheful necesar sa-si exprime opinia vis-a-vis de pasajul de mai jos fara sa ne mai trateze cu sictirul de pana acum si nici sa ne ignore intrebarile de diletanti in domeniu:
In credinta islamica, Shar'ia este revelata divin. Este inteleasa ca protejand cinci lucruri: credinta, viata, cunoasterea, mostenirea si averea.
Cu toate acestea, nu este un sistem rigid de legi. Exista scoli diferite si miscari în cadrul Islamului care permit flexibilitate. Mai mult, islamul este o religie foarte diversa pe masura ce multe culturi l-au adoptat.
In acelasi timp totusi, se pot decela anumite constante ale gandirii juridice islamice, care traverseaza atat timpul cat si spatiul/frontierele de stat.
Explicatia acestui fenomen sta în unicitatea sursei (Coranul, Traditia) care sta la baza viziunii juridice a shariei, si desi aceasta din urma este interpretabila si modernizabila, ea comporta totusi anumite linii directoare greu de adus la zi, o dovada fiind si dificultatile majore cu care se confrunta toate statele islamice in procesul lor de modernizare si democratizare.
Coranul a fost scris într-un context tribal, si societatea care a zamislit civilizatia islamica a fost mult timp (si mai este si azi in parte) puternic conditionata de reflexe tribale. O ilustrare a faptului ca exista un filon unic care alimenteaza legislatia din toate tarile de religie islamica este, de ex., documentul numit Declaratia de la Cairo.
Scriitorul german de origine turca Necla Kelek explica ca acesta reprezinta o pozitie comuna a tuturor statelor islamice ale globului (aici nu este deci vorba despre o pozitie marginala sau "extremista", ci opinia comuna a tuturor statelor musulmane). Ori acesta arata ca pozitia lumii musulmane referitoare la drepturile fundamentale ale omului este una de respingere a acestora.
Astfel, articolul 24 al documentului spune: "Toate drepturile si libertatile stipulate in aceasta declaratie sunt subordonate legii islamice shariah."
Articolul 25 adauga: "Legea islamica shariah este unica sursa de referinta pentru interpretarea sau clarificarea oricarui articol al acestei declaratii."
Practic asta este o respingere a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, caci se recunoaste existenta si garantarea acestora doar atat timp cat ele sunt recunoscute de dreptul coranic (shariah). Ori acesta, nu este un secret pentru nimeni, comporta o serie de prevederi discriminatorii, incepand cu statutul juridic inferior al femeii si terminand cu statutul inferior al nemusulmanului din interiorul statului musulman (dhimmi-ul).
Acest document anexat Declaratiei Universale de catre statele Conferintei Islamice aduce aminte de maniera de lucru pe scena internationala a Uniunii Sovietice de alta data, care recunostea drepturile omului, anexandu-le insa seria ei de "prevederi specifice" care, in realitate, le anula...
Asa cum arata preambulul declaratiei comune a statelor musulmane, juristii musulmani au ratat sa înteleaga natura fundamental privata, individuala, a drepturilor omului. Asta trecand peste "accesul de modestie" al redactorilor ... (preambulul suna asa: "Membrii Organizatiei Conferintei Islamice reafirma rolul istoric si civilizator al comunitatii credinciosilor musulmani ("ummah") pe care Alah a facut-o cea mai buna dintre natiuni si care a daruit umanitatii o civilizatie universala si cumpanita.")
Articolul 19 spune: "Nu poate exista crima si astfel nici pedeapsa, decat in masura in care este prevazuta de shariah."
Ori Coranul ne spune, de ex. (surata 17, verset 33), ca rudele unei victime inocente au dreptul sa ucida autorul crimei.
Intr-un stat modern, asa ceva nu se poate admite, asta insemnand ca shariah trebuie ori interpretata modernizator, ori pur si simplu abolita, caci in forma actuala ea NU este compatibila cu drepturile omului, dar mai important, NU este compatibila cu un stat de drept!
Ea reia practic legea talionului, acel "dinte pentru dinte" din Vechiul Testament, abolit de Iisus Hristos si abandonat de toate statele moderne.
Prin semnarea Declaratiei de la Cairo, ministrii de externe ai tarilor musulmane practic afirma ca norma juridica actualmente relevanta este binecunoscutul "drept al razbunarii sangelui".
In materie de egalitatea sexelor, articolul 6 al declaratiei prevede ca "femeia este egala barbatului in termeni de demnitate umana."
Se recunoaste, asadar, o egalitate "in demnitate" intre sexe, insa nu si în drepturi. Asta nu intamplator, fiindca Coranul prevede in surata 4 verset 34 ca femeile au datoria sa fie supuse barbatilor lor, acestia avand dreptul, in caz de comportament necorespunzator, sa le pedepseasca corporal.
Surata coranica 2 verset 222 spune textual ca barbatul are un ascendent in materie de drepturi in ochii lui Alah, in comparatie cu femeia).
Este evident ca atat timp cat musulmanii insisi vor citi si interpreta literal textul juridic la care ei adera azi, nu vor putea aplica drepturile omului, iar acest fapt se constata simplu fie si numai din faptul ca intreaga lume islamica nu contine nici macar un singur stat democratic care sa respecte drepturile umane, insa contine prea multe dintre cele mai retrograde regimuri ale planetei.
In aceeasi anexa islamica la Declaratia Universala a Drepturilor Omului gasim si afirmatia, pesemne relevanta si pertinenta in ochii juristilor musulmani , ca "islamul este unica religie adevarata", si ca "in principiu, nimeni n-are dreptul sa suspende sau sa-i ignore poruncile, intrucat ele sunt porunci divine obligatorii, continute in cartile revelate lui Alah si trimise noua prin ultimul sau profet."
Buburuza noastra
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
hannen spune:
Anca,tu nu ai inteles ca nu te tine nimeni cu forta la subiect.
Daca ti-e atit de lehaminte lasa-ne ,chiar nu inteleg ,te obligam sa citesti si sa scrii aici?
Esti nepoliticoasa si o sa te ignor pt. ca doar vrei scandal.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
maryam spune:
Hannen, chiar ca m-am suparat pe tine, este si adevarat, dar ptr ca in calitatea mea de profesoara fervanta postatoare cu creierii spalati bla blaaaaaaaaaaaaaaa ar trebui sa dau dovada de toleranta o data nu se pune.
Pentru ca mi-e teama (ca ma infioara de...sila, nu de alta) de expresia cine se baga in mocirla il mananca porcii o sa imi rezerv "aroganta" de a nu raspunde acelor persoane care nici macar nu se respecta pe ele insele, mint si nu au continuitatea, seriozitatea de a se tine de cuvant. Vezi afirmatia unei triste postatoare care se "mandrea" ca postarile apartinand lui maryam si lui hannen nu le citeste.
Nu ma intereseaza ce a determinat-o asa cum se vede, sa se schimbe, dar e ceva ca s-a ajuns pana la studiul pe forumuri islamice.
Cat despre culoarea verde, care culmea nici nu deranjeaza nici nu oboseste pe cei care mai si muncesc, cadoul meu :
IGNORE!!!!
Sigur nu se va supara proprietara gandirii pe o biata prostanaca ce nici n-a depasit paleoliticu` ce sa mai zic de nu stiu care ev mediu, maxim...
I U ptr ca acum e pe DDTV parintele Stan, nu-mi permit sa nu-l ascult
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
anca74 spune:
Doamnelor, sunteti un exemplu de toleranta! Exact ca si religia pe care o proslaviti.
Va garantez ca nu va va mai acorda nimeni credit daca continuati pe asemenea ton si veti ajunge, mai curand decat credeti, sa va proslaviti intre voi.
Atitudinea asta de doi bani demonstreaza o data in plus - de parca mai era cazul - ca religia la care v-ati convertit este una lipsita de toleranta si care se adreseaza unor oameni care nu nevoie sa-si puna intrebari, ci numai sa execute ordinele altora, mai pe faza decat voi, si sa va foloseasca astfel ca simpli pioni in slujba unor interese care va depasesc.
S-auzim de bine!
Buburuza noastra
io
anca74 spune:
quote:
Originally posted by hannen
Anca,tu nu ai inteles ca nu te tine nimeni cu forta la subiect.
Daca ti-e atit de lehaminte lasa-ne ,chiar nu inteleg ,te obligam sa citesti si sa scrii aici?
Esti nepoliticoasa si o sa te ignor pt. ca doar vrei scandal.
In loc sa ma gratulezi pe mine cu tot felul de epitete, mai bine ai investi timpul respectiv in a-ti exprima parerea la ce am postat mai sus in verde, culoarea preferata a suratei tale, maryam.
Iti spun sincer ca ai creste in ochii celor care ard gazu' de pomana sa va lectureze aici.
Buburuza noastra
io
anca74 spune:
quote:
Originally posted by maryam
Sigur nu se va supara proprietara gandirii pe o biata prostanaca ce nici n-a depasit paleoliticu` ce sa mai zic de nu stiu care ev mediu, maxim...
Nu, nu, nu... Stai linistita, nu am cum sa ma supar pe o stimabila doamna care este capabila de asemenea momente de sinceritate.
Sinceritatea dumitale ma dezarmeaza.
Buburuza noastra
io
ladyJ spune:
Anca 24,zi-mi te rog si mie in ce carte(sau unde) ai citit despre declaratia de la Cairo.Citisem si eu pe undeva,insa nu atat de detaliat cum ai prezentat tu.
Nu de alta,dar pe mine ma intereseaza scrierile astea referitoare la ORICARE religie,si vreau sa le aprofundez.
merci
ladyJ