Dubla cetatenie- avantaje?

Dubla cetatenie- avantaje? | Autor: fianna

Link direct la acest mesaj

Stie cineva daca e mai bine pentru un copil sa aiba dubla cetatenie sau single? Sotul meu e cetatean britanic si eu as prefera sa inregistram copilul care se va naste curand direct la Ambasada Marii Britanii dar sotul meu sugereaza dubla cetatenie. Nu am reusit insa sa gasesc nicaieri informatii referitoare la subiect. V-as fi recunoscatoare daca, cine stie mai multe imi poate impratasi si mie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Cetatenia romana a copiilor m-a pus pe drumuri sa platesc traduceri,legalizari,apostile,etc.Pina acum nu mi-a adus avantaje,din contra,in comparatie cu cetatenia suedeza.As fi preferat sa nu o aiba dar mi se pare ca din lege reiese ca Romania acorda cetatenia pe baza legaturii de singe(daca copilul are un parinte cetatean roman,indiferent unde s-a nascut copilul).
Care ar fi motivul pentru care sotul tau sugereaza dubla cetatenie?

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

I se pare lui ca ar fi mai bine. Habar n-are insa de nimic. Si locuim in Romania acum, stie si el cat e de dificil sa obtii ceva. Am avut mare bataie de cap cu documentatia pentru civila. Eu as prefera sa nu ma incurc cu cetatenia romana, desi e trist e adevarat ca iti ies peri albi cand ai de-a face cu birocratia locala. De asta, ne gandeam ca poate sunt altele procedurile pt dubla cetatenie.

fianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Sigur, daca locuiti in Romania si veti locui si in viitor este alta situatie.
Altfel,uneori,cei care beneficiaza de dubla cetatenie pot ajunge in anumite cazuri la conflict de cetatenie,nicidecum sa aiba avantaje in plus.
De ex. eu am dubla cetatenie(si toti copiii mei) si daca ceva mi se intimpla in Romania,statul suedez poate spune ca nu e datoria lui sa ma ajute...

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

N-am prea vrea sa locuim in Romania. Nici eu nici el nu suntem...adaptati la viata in Romania :-). Si ma gandesc ca, si daca vom mai locui aici o perioada, acum exista o multime de facilitati pentru straini, gen gradinite si scoli. Sotul meu e expat de multa vreme dar vrea sa se intoarca in UK la un moment dat. Iar eu sunt satula sa am de-a face cu autoritatile romane!
Felicitari pentru copii tai! Au niste nume minunate. Noi asteptam baietel si una din variantele de nume a fost Markus dar am ales in final Matei/ Matthew!

fianna

Mergi la inceput