Va scriu cu nadejdea ca voi fi ajutata cu o informatie.
Subiectul deschis este numit,,ADOPTIA,,insa nu dorim sa adoptam alt copil[nu momentan!].M-am recasatorit ,din prima casatorie avind un baiat.Problema este ca dorim ca si copilul sa aiba acelasi statut si acelasi nume ca si noi parintii,insa am inteles ca acum in Romania adoptiile nu mai sint posibile.In momentul de fata copilul nu intimpina probleme aici in legatura cu acest lucru insa,de la anu' va schimba scoala si tot ceea ce pina acum i-a asigurat o anumita,,siguranta,,.
Va rog,cei care imi puteti da o informatie,ajutati-ma.
Nu prea stiu unde sa ma adresez ,iar cei de aici mi-au spus sa iau legatura cu autoritatile romane.
Va multumesc.
picasso ,mamica de pui zapacit
Raspunsuri
Picasso spune:
Sint sigura ca nu sint nici pe departe singura ce se confrunta cu aceasta problema.Mi-as fi dorit sa primesc macar un sfat,un cuvint,o indrumare...Multumesc oricum...
Ce pot face cu acest subiect?Sa-l sterg?Eu totusi am scris in nadejdea ca cineva imi poate spune cum a procedat.Mi-e greu sa cred ca nimeni nu a legalizat cu totul situatia copilului,intr-o astfel de situatie...
aissa spune:
Sincer ma numar printre cei care au intrat, au citit, nu au stiut ce sa-ti raspunda.
Din pacate inteleg ca nu mai locuiesti in RO si sotul actual este de alta nationalitate decat romana ceea ce in cazul unei ADOPTII v-ar elimina din start de pe liste. Nu stiu insa cum e cazul tau, adica adoptia doar din partea sotului tau, in familie se numeste. Cred ca nu iti vor accepta (din aceleasi motive de mai sus), dar cel mai bine fa asa cum te-au sfatuit, contacteaza autoritatile romane. Ca sa pleci la drum cu lectia facuta, intra si la subforumul de adoptii si la subiectul cu legislatie gasesti, cred, legea care reglementeaza in prezent adoptiile in Ro si vezi ce spune pe acolo despre cazul tau.
Edit: uite aici legea:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_adoptiei.php
Poze
Picasso spune:
Multumesc tare mult pentru raspuns si pt site.Am citit pe sarite,in mare am inteles ceea ce ma interesa.Tare grele si aspre sint unele legi...Cind oare se vor schimba si in Romania unele lucruri?