Dermatita atopica (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

andini, cat timp are bb al tau?
am cautat Ac Zymes ca nu stiam ce ii si am dat peste link-ul asta
http://www.mamanatura.ro/product_info.php?products_id=10005192&view=&osCsid=ee7d172e4d289debdc7bdde59cc4d0ec
despre asta vorbesti?

Bendis, 1an si 3 luni solidarietate :-))
Felix, 3 ani
botezul muntelui
Bendis si topoganul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviana20t spune:

Sunt mama unei fetite de 3 luni. Din pacate a facut dermatita si am fost cu ea la un homeopat, nu foarte recomandat. Dupa un simplu consult mi-a "trantit" un unguent HOMEOPLASMINE" si cateva remedii. Ingrijorarea mea consta in faptul ca pe prospect scrie ca este contraindicat copiilor sub 2 ani si jumatate si ca la sugari si copii mici acidul boric (contine asa ceva) este responsabil de aparitia unor intoxicatii grave.
Nu stiu cum sa procedez. Mi se pare prea mare diferenta de varsta. Copilul meu nici macar nu are 1 an, ca sa zic ca as da-o cu asa ceva. Organismul ei inca nu este suficient dezvoltat.
Ceea ce m-a facut sa am dubii in ceea ce o priveste pe doctorita este si faptul ca mi-a mai dat pt fata un sirop pt intarirea sistemului imunitar IMMUNOMIX cu echinaceea, care este pt copii peste 4 ani. Si mai si contine zahar din trestie de zahar si miere de salcam.
Sunt foarte derutata. Nu vreau sa fac nimic din ce i-ar putea dauna micutei mele.
Va rog sa ma ajutati!

liviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

eu zic sa-ti cauti alt dr. observatiile tale sunt f pertinente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Liviana, noi ne-am tratat de DA homeopat. Ne-a prescris Drenor cutanat, tratamentul a durat mai mult timp si acum suntem vindecati complet.
Sanatate si voua.
p.s. nici eu n-as folosi unguentul, daca spui ca nu e indicat pentru copiluti asa mici. Eventual, vorbeste cu medicul homeopat, de ce ti l-a recomandat?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii,

multumim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

buna ziua mamici!
sunt si eu o mamica de fetitza de 11 luni cu dermatita atopica;acum e localizata pe fata;a avut obrajorii iritati rau.
dr dermatolog mi a zis ca i alergie de la mancare asa ca am scos tot si i am dat doar formula si legume(morcov,cartof)fierte);tot avea; am fost la alt dermatolog si a zis ca e clar de la suzeta,sa i schimb suzeta;am schimbat o dar nici o ameliorare; am observat ca daca nu e bine stearsa pe fata dupa ce papa,imediat se inroseste,si trece greu.
as vrea sa i fac niste analize,dar am tot citit ca nu s concludente la varste mici.voi ati facut analize?au ajutat la ceva?stiti cumva unde pot face analiza cutanata(cu proba de pe piele direct de pe iritatie?

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Buna ckristina si eu am o fetita care are DA ,am fost la dermatolog si la un moment dat se ameliorase chiar bine iar acum are iara pe frunte si obraz.De analize am auzit ca medlife-ul ar avea ceva aparatura si posibilitate de a face analize.Inca nu am ajuns acolo dar in curand cred ca ma voi duce cu toate ca dermatologul nostru (profesorul Giurcareanu de la Elias)spune ca nu este necesar ,dar eu sunt disperata ca nu-i mai trece.Fetitei tale cand ia aparut dermatita si ce tratament ii dai?

Mergi la inceput

quote:
as vrea sa i fac niste analize,dar am tot citit ca nu s concludente la varste mici.voi ati facut analize?au ajutat la ceva?

testul Prick e concludent incepand cu prima luna de viata

nu i-am facut nicio analiza. pe cand am reusit sa obtin programarea la dermatolog fetii i se retresase toate baiurile
deci vazand-o curata m-au trimis cu gratie acasa
dar eu cred ca ar ajuta analizele astea la ceva, in stabilirea unui anamneze cat mai exacte pentru ca numai astfel se poate personaliza tratamentul
si e necesar acest aspect pentru ca DA are cauze multiple si e aiurea sa dai c-o crema doar pentru ca vecina da si ei i-a iesit pasenta....
deocamdata eu am mers pe ceva cat se poate de general si se pare ca i-a fost suficient
DA este pusa in relatie cu nivelul anumitor acizi grasi din organism, metabolismul acestora

http://www.fatsoflife.com/pufa/article.asp?edition=arch&id=288&nid=1

andini, AC ZYMES contine Lactobacillus bulgaricus, care iarasi are un rol benefic in DA

doar ca recent am citit un studiu care s-a desfasurat undeva in Italia (daca vrei caut referintele pe care le-am salvat pe undeva) cum ca nu prea se observa modificari semnificative in metabolism dupa asimilarea acestui Lactobacillus bulgaricus din pastilute ci direct din alimentatie, deci iaurt, kefir, etc.....

Bendis, 1an si 3 luni solidarietate :-))
Felix, 3 ani
botezul muntelui
Bendis si topoganul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

gazzella o sa incep sa caut laboratoare care fac astfel de teste.

bursucelu, la noi au aparut dermatita asta pe la 5-6 luni,dar atunci am schimbat uleiul(tocmai incepusem johnson) si au trecut;apoi dupa vreo luna,schimbasem detergentul(ariel)si a facut iar,dar au trecut cand m am prins si am renuntat la ariel;de 1.5-2 luni are pe fata;i am dat pana acum zyrtec,elidel(de 2 ori),locoid creolo, bepanthen, inca un sirop, un preparat in farmacie; ieri i am dat cu nidoflor(mi l prescrisese medicul cand era mai mica si tot vomita si facea imediat o iritatie urata pe gat,la cute) si incep sa treaca; s ar putea sa fie ea f sensibila si sa faca asta pe fata de la mancarica+saliva nestearsa bn de pe fata sau praf(afara)+saliva;ii dau dintisorii si face multe balute;
intentionez sa i fac totusi ig urile(analize la sange)
uite cateva cuvinte despre analize http://www.analizemedicale.com/analize/Teste_alergologice_881.htm

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

fetelor,

eu nu sunt convinsa ca puiul meu are dermatita atopica, desi medicul dermatolog asa l-a diagnosticat

alexandru are 3 ani si vara aceasta a inceput prin a se umble de bubite mici si rosii pe o parte a burticii, nu-l mananca, nu se scarpina, nu-l dor...arata ca o "spuzeala" de la caldura sau transpiratie.

a avut o perioada in care erau mai vizibile, apoi s-au estompat ca deja incepusem sa cred ca i-au trecut. dupa un timp au inceput sa apara si pe piciorul drept, pe pulpa, mai nou si pe o manuta...pare sa se extinda, dar are zone foarte mari de pe corp fara nimic.

nu am putut sa asociez cu nimic aceste "aparitii", medicul dermatolog spune ca nu e nici de la soare/ caldura si nici de la mancare - s-ar fi umplut pe tot corpul de la inceput.

mi-a spus ca este dermatita atopica, dar fara sa identifice cauza. mi-a dat crema emolienta de la Avene si Claritine sirop. suntem in tratament de 2 zile si nu vad nici o imbunatatire.

voi ce parere aveti? imi puteti recomanda un dermatolog? as mai asculta o parere..

multumesc

Mergi la inceput

Tia, e froarte greu sa identifici cauza unei dermatite atopice
de obicei se diagnostica doar, iar de aici observ ca sunt n-spe mii de scoli in "tratarea" acesteia
si am pus tratare in ghilimele pentru ca multi medici dau cu cremine doara asa...pentru a ascunde atopia
deci exista o gena responsabila pentru aceasta atopie, pe care o avem cam cu toii, dar care este activata doar in cazul unora
o alta cauza poate sa fie o carenta a acidului gras omega 3 sau, mai grav, (e ceea ce suspectez la fii-mea) o dificultate a organismului de a metaboliza acest acid
uneori DA poate sa fie conlegata cu alergiile, intolerantele, dar nu e un must
si un alt aspect important e discursul legat de vitamina E
cred ca am lasat link-uri in urma, dar nu mai retin bine minte...-:((
oricum la noi functioneaza foarte bine aplicarea de ulei de germeni de grau
iar in paralel incerc sa-mi dau seama cum sa-i favorizez o mai buna absorbtie acidului gras omega 3
nu as vrea sa sar gardul, dar pare vindecata
la un an si 4 luni a avut primul episod foarte pronuntat, a mai avut un episod greu sesizabil de ochiul unui profan si de atunci e ok
acum are un an si 7 luni

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput