Zile libere platite la decesul unei rude

Zile libere platite la decesul unei rude | Autor: atlantiana

Link direct la acest mesaj

Conform CCMN pe 2007 - 2010, la decesul unei rude de gradul I (inclusiv socrii) primesti 3 zile libere, platite, iar la decesul bunicilor, o zi libera platita. CCM la nivelul unitatii in care lucrez (SCJU Constanta) nu a preluat acea zi libera la decesul bunicilor, probabil fiindca prevederea lipsea din CCM la nivel de ramura sanitara. Asa ca azi, cand am aflat ca mi-a murit bunica si am solicitat liber, mi s-a refuzat cererea. Le-am atras atentia celor de la resurse umane ca prevederea cu o zi libera exista in CCMN si chiar daca lipseste in CCM la nivel de unitate, trebuie sa tina cont de ea. Nu si NU. Ei nu au treaba decat cu contractul pe unitate.

Am ajuns intr-un final la o jurista - doamna sau domnisoara Carmela (poate Carmella?) care a scris pe cererea mea:
„Petenta beneficiaza de 3 zile libere platite, conform art. 24 alin.(1) lit.c din HG 250/1992“.
Doamne, ce bine ca madam Chivu - jurista cu ochelari de cal - e in concediu!

Asadar, cand veti avea nevoie de cele trei zile libere (sa fie cat mai departe momentul, dar tot vine) sa stiti ca aveti DREPTUL la ele, chiar daca nu sunt prevazute in contractele colective de munca.
Iar cei/cele ce lucrati in SCJU Constanta, feriti-va de madam Chivu! E o femeie cu capacitati intelectuale limitate si lipsita de bunavointa. Daca puteti, ocoliti-o si apelati mai bine la celelalte juriste - sunt amabile si dornice sa ajute.