Se intimpla in Germania

Se intimpla in Germania | Autor: creasta

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum sa incep ca sa ma exprim coerent,i sa intimplat unei cunostinte,nu o pot numi prietena,ne cunoastem prin intermediul sotului,ea este romanca din Cluj, vineri a mers la Norma sa cumpere niste huse pentru masina, a gasit ea ceva ceva,a desfacut punga sa uitat la ele,le-a luat in mina sa mai plimbat ea prin magazin a mai cumparat un vanish carpet,apoi sa razgindit si a lasat husele jos din mina,si a plecat spre casa cu vanishul in mina,cind sa plateasca la casa a aparut linga ea un barbat,care sa legitimat ca este detectiv particular la Norma,si sa il urmeze in birou ca el a vazut ca ea vrut sa fure,a cerut buletinul a vazut ca este romanca si de aici a inceput calvarul,nu i dat voie sa sune sotul nici avocatul, ainceput sa o izbeasca de toti peretii,si sa ii spuna ca este romanca si ca a venit la furat,si ca a chemat politia si va sta un an in inchisoare pentru tot ce sa furat in magazin,ia sucit miina la spate,este toata numai vinataii si foarte speriata,pina a venit poilitia cam 30 min a durat,ala a turnat filme de groaza,nu stiu daca el avea acest drept,as vrea sa imi raspunda cineva care stie legea in germania,ea luni va merge sa isi scoata un atestat de la medic si apoi va merge la avocat,el a motivat,ca a izbito ca a vrut sa fuga si a sarit la el bataie,are cineva o idee cum o putem ajuta?

Corina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creasta spune:

chiar nimeni nu stie?

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Deci, ea se indrepta spre casa sa plateasca, si atunci a aparut bruta aceea care i-a rasucit mana la spate?
Vroia sa plateasca sau sa iasa din magazin cu lucrurile neplatite?

Buburuza noastra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Am ramas masca cind am citit.
In magazinele alea nu exista camere de control si senzori la casa?!!!
E ceva normal ca in Germania sa se foloseasca persoane in locul aparaturii moderne de control?!!
Poate ca in magazinul respectiv au fost romani la spargeri dar, oricum, asta nu inseamna sa fim bagati toti in aceeasi oala.
Intreaba fetele din Germania(la vacante,calatorii,rezidenti),poate ai mai mult succes.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

E ciudat ce zici tu ca s-a intamplat.In mod normal toate magazinele au camere de luat vederi, asa ca sa ceara avocatul ei vizionarea acestor casete.
Dar daca ea spune ca era la casa sa plateasca ceea ce avea in cos nu vad rostul acestei bestii.E adevarat ca acestia apar cand obs nereguli in mag, daca o pers a vrut sa iasa fara sa plateasca,dar din cate zici nu este cazul cunostintei tale.
Multe cazuri de genul asta am vazut la Penny.
Din pacate numai avocatul o poate ajuta.Bafta multa.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

,,apoi sa razgindit si a lasat husele jos din mina,si a plecat spre casa cu vanishul in mina,cind sa plateasca la casa a aparut linga ea un barbat,,

creasta ..sincer si mie mi-e greu sa cred ca s-a intaplat chiar asa intr-un magazin in Germania...unde se afla camere de luat vederi...
noral ca tipul repctiv nu avea voie sa se comporte asa cu ea ...dar ce sa-l determine oare?...pt ca eu nu cred ca se leaga cineva asa ca boala de omul sanatos...si apoi romani sunt multi unii stau aici de ani buni..dar nu mi-a fost dat sa aud asa ceva asupra unei femei..asa din senin...

eu nu degeaba am scos pasajul de mai sus..depinde acum si de ce o fi facut prietna ta prin magazin de a starnit asa suspiciuni..
cert este ca daca nu se stie vinovata trebuie obtinut un certificat medical cu leziunile create...apelat la un avocat , care poate solicita eventual sa fie vizionate casetele din ziua respectiva,si apoi poate sa faca Klage impotriva acelui detectiv particular...
Nu ne-ai spus ce a spus politia, cum a plecat de acolo, de obicei ei au ceva de spus ...eventual aplica amenzi, te chestioneaza...nici decum un detectiv particular....mi se pare grotesca atitudinea fata de o femeie necunoscuta, indiferent ce a facut ea sau a incercat sa faca...gen sa o dai de pereti sau sa ii sucesti mana la spate,,

carmen 27s 70% fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Si mie mi se pare oarecum ciudat ce s-a imtamplat, da si tu mai multe detalii:
1) ce-a spus politia?
2) ce-a spus casierita/casierul?
3) mai erau oameni la coada in spatele ei care sa fi vazut ce s-a intamplat? Eventual se poate pune un anunt la magazinul respectiv de genul: cautam persoane care au fost martore in ziua X la ora Y ca un angajat al firmei Norma a solicitat o doamna sa-l urmeze in biroul firmei pe motiv ca persoana respectiva ar fi intentionat sa fure produsul Z, etc.

Mie mi se pare logic ca atat timp cat cunostinta ta n-a trecut de casa, respectiv de barele care fac zgomot cand un produs nu a fost decodat la casa, sa aiba dreptatea de partea ei.

Iar daca are certificat de la medic si un avocat bun, poate cere Schmerzensgeld cu 4 zerouri.

Mergi la inceput

Eu nu as crede ca minte,a scos astazi de la doctor atestatul,dar fata care a fost la norma de fata,nu prea vrea sa recunoasca tot ce a vazut in birou,la casa nu a avut decit produsul de curat,altceva nimic,deci pe ala la avut si aia a platit,nu stiu nici eu ce sa cred,eu din cite stiu in magazin ai dreptul sa pui in scaosa ce vrei si sa scoti tot de atitea ori ce vrei din sacosa,el a spus ca a avut intentia sa iasa fara sa plateasca ca el era intimplator in norma si a vazut cum urmareste casiera ca sa iasa fara sa plateasca,eu aici sincer nu am vazut nici o camera video,in penny am vazut dar in norma nu cred.

Corina

Mergi la inceput

Am uitat politia a intrebat daca avea ceva neplatit in sacosa,a spus ca nu, ia spus la revedere si a plecat, a intrebat-o daca merge la avocat si atit.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Creasta,
Probabil tipul zis "detectiv" era un" skin-head",nu cred ca se poate intampla asa ceva in germania,la cat de corecti sunt ei???

Mai chestioneazo pe prietena ta ,poate cine stie,poate isi uitase banii acasa!

"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumi686 spune:

Indiferent de ce intentii avea, tipul ala nu avea nici un drept sa o loveasca, cu atat mai mult sa o izbeasca de pereti. Eu ii sugerez sa isi caute un avocat cat mai repede.

Mergi la inceput