AJUTOR !
Buna tuturor,
am mare nevoie de un sfat...
mi-am facut testul papanicolau si m-am gindit sa-i pomenesc docotoritei faptul ca de vreo 6 luni incoace, ciclul este mult mai durerod decit de obicei, si parca si mai abundent...tot acum 6 luni am descoperit un nodul la san, despre care s-a ajuns la concluzia dupa ecografie ca e chis, ca e bening, are 0.6 pe 0.5 milimetri si ca trebuie doar monitorizat prin ecografie din 6 in 6 luni timp de 2 ani
bun, dupa ce-i zic astea, ma trimite la ecografie pelviana , am facut si intravaginala si iata ce mi-a zis doctorul...imi pare rau ca nu stiu termenii medicali sa-i traduc...dar, a zis ca vede pe amindoua ovarele ceva...acest ceva are 5 cm pe stg...si poate fi singe ( ?), endometrioza sau fibrom....nu poate spune de ce natura este acest ceva, asa ca mi-a dat 2 luni anticonceptionale ORTHO TRI-CYCLEN LO, si daca dupa 2 luni nu au disparut o sa facem alte investigatii...punct....s-a facut ora 5 dupa-amiaaza, s-a inchis clinica, la revedere....
deci mi-a prescris AC fara nici o analiza...eu ma gindeam ca trebuie o anumita conc, habar n-am , n-am mai luat niciodata...
deci framintarea mea este: le iau si astept 2 luni in stres, daca dipare acel ceva sau fac direct de acum acele investigatii suplimentare, care nu stiu in ce constau?
cum poata sa spuna ca e ceva de 5 cm, dar nu se poate prinunta de ce natura e....pai daca e endometrioza, sunt innebunita ca e pe amindoi si eu vreau un bebe, daca e fibrom poate fi malign, doamne fereste...singe? asta n-am inteles cum poate fi singe
of, am scris o muiltime, v-am innebunit de cap...doar ca nu am cu cine vb sunt singura aici departe de casa
va multumesc
Raspunsuri
adimercedes spune:
quote:
Initial creeata de uta_ciun
Buna tuturor,
am mare nevoie de un sfat...
mi-am facut testul papanicolau si m-am gindit sa-i pomenesc docotoritei faptul ca de vreo 6 luni incoace, ciclul este mult mai durerod decit de obicei, si parca si mai abundent...tot acum 6 luni am descoperit un nodul la san, despre care s-a ajuns la concluzia dupa ecografie ca e chis, ca e bening, are 0.6 pe 0.5 milimetri si ca trebuie doar monitorizat prin ecografie din 6 in 6 luni timp de 2 ani
bun, dupa ce-i zic astea, ma trimite la ecografie pelviana , am facut si intravaginala si iata ce mi-a zis doctorul...imi pare rau ca nu stiu termenii medicali sa-i traduc...dar, a zis ca vede pe amindoua ovarele ceva...acest ceva are 5 cm pe stg...si poate fi singe ( ?), endometrioza sau fibrom....nu poate spune de ce natura este acest ceva, asa ca mi-a dat 2 luni anticonceptionale ORTHO TRI-CYCLEN LO, si daca dupa 2 luni nu au disparut o sa facem alte investigatii...punct....s-a facut ora 5 dupa-amiaaza, s-a inchis clinica, la revedere....
deci mi-a prescris AC fara nici o analiza...eu ma gindeam ca trebuie o anumita conc, habar n-am , n-am mai luat niciodata...
deci framintarea mea este: le iau si astept 2 luni in stres, daca dipare acel ceva sau fac direct de acum acele investigatii suplimentare, care nu stiu in ce constau?
cum poata sa spuna ca e ceva de 5 cm, dar nu se poate prinunta de ce natura e....pai daca e endometrioza, sunt innebunita ca e pe amindoi si eu vreau un bebe, daca e fibrom poate fi malign, doamne fereste...singe? asta n-am inteles cum poate fi singe
of, am scris o muiltime, v-am innebunit de cap...doar ca nu am cu cine vb sunt singura aici departe de casa
va multumesc
Uta, in primul rand nu te stresa. In al doilea rand du-te la medicul tau de familie si cere un profil hormonal. Analiza consta intr-un test de sange care masoara diverse valori hormonale (FSH, LH, testosteron, estrogen, prolactina etc). E relevant sa il faci in ziua 2-5 a ciclului, ca sa ai rezultate valabile. Si in functie de asta o sa stii daca e ok sa iei anticonceptionale. Si dupa ce ai rezultatele respective, du-te cu ele din nou la un medic, la un ginecolog si la un ecografist bun pt inca un scan. Doar coroborand rezultatele poti sa iti faci o idee clara despre ce e acolo si cum trebuie sa abordezi situatia, ce optiuni ai.
Mi se pare ca uneori prea repede ni se dau medicamente fara investigatii amanuntite. Insa sunt si medici atenti, carora le pasa. Partea grea e sa ii gasesti.
Sanatate multa si sper sa gasesti un medic profesionist.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
uta_ciun spune:
buna tutror,
multumesc mult pt raspuns...incep sa fiu mai lucida, mai ales ca acum am scris negru pe alb rezultatul de la clinica de radiologie....am sa mai vb cu alt doctor si o sa cer analizze hormonale...
iata ce am, scriu in engleza ca nu stiu termenii in romana:
ovar drept "complex hypoechoic structure with uniformly low level echoes" de 2.8 cm
ovar sting la fel, dar de 4 cm
readiologul recomanda repetarea dupa 3 luni si crede ca aceste structuri reprezinat "hemorragic cysts or endometriomas"
la san sting am un "complex hypoechoic partially cystic lesion"
multumesc inca o data
numai bine
PS cum fac sa se inchida subiectul? am sa continui la alt capitol endometrioza....