FIV 123
Raspunsuri - Pagina 22
![](images/user_woman.png)
valeria72 spune:
Moniland mersic mult
zouzounaki pupici ca ma-ai pus si pe mine pe listuta
Si la toate fetele sa fim cat mai curand
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Avalon spune:
OANA, cred ca suntem in aceeasi 'oala' cu LH-ul micut. Crede-ma ca am sapat de mi-au iesit ochii din cap sa vad ce inseamna raport mare FSH/LH (pentru ca raportul mare LH/FSH stiu ce semnifica, daca e 2/1 arata ovare polichistice)... si am gasit in postarile mele mai vechi un link care mi-a raspuns la intrebare... nu e un raspuns favorabil, din pacate... So: eu inainte de fiv aveam FSH/LH aprox.= 1 (FSH=5,5 LH=5,8) ca acum sa fie FSH=6,9 LH=3,3 deci raportul FSH/LH aprox.=2.
Citeste te rog aici: http://www1.wfubmc.edu/ivf/Fertility+Tests/infertility+tests+fsh+lh.htm
When viable follicles are not developing, estrogen levels are low and more FSH is produced leading to elevated day 3 levels. A high FSH level on day three is one indication of reduced ovarian function or impending menopause. In general, diminished ovarian reserve is indicated by:
- an FSH of >12,
- a high FSH/LH ratio (>2.5; even in the FSH level is normal),
- or a high E2 level (>80 pg/ml). An elevated estrogen level may also be caused by an ovarian cyst. In polycystic ovarian disease, the LH level is higher than FSH.
eu inteleg doar ca unul din indiciile ca rezerva ovariana e pe sfarsite ar fi si un raport FSH/LH mai mare ca 2,5 (slava Domnului, nu e cazul meu inca, dar ma ingrijoreaza aceasta crestere a raportului FSH/LH in timp)...
Avalon spune:
As vrea s-o felicit si aici pe draga mea Aurel_cris , desi am avut placerea deosebita s-o fac ieri (cred ca am fost printre primii cu care a impartasit aceasta veste minunata): FELICITARI, draga mea, sa va bucurati de sarcina si sa aveti copii minunati!
Dany, nu dispera, fetele au dreptate, asteapta testul de sange- el iti va spune adevarul. Eu iti doresc sa fie rezultatul dorit
Pup toate fetele si sper sa ajung si eu la intalnire vineri
Avalon spune:
Luck, sa ma ierti ca nu am avut cand sa-ti raspund la mail, stii ca noi ne-am sfatuit intotdeauna... dar eu cred ca medicii au luat decizia corecta in legatura cu tine... iti doresc ca in toamna sa fie cu noroc
madalina28 spune:
Moniland cred ca ai mare dreptate,daca vine CM-ul peste utrogestan,inainte de a face B-hcg inseamna lipsa de progesteron,asa am patit eu la primul FIV,utrogestanul nu si-a facut efectul,acum cu injectabil s-au vazut roadele.
Dany nu dispera au fost cazuri cand au sangerat si au fost ,tinem pumnii pana maine sa fie totul bine.
Bafta multa tuturor FIV-oaselor!
Madalina 6+
calea sigura a esecului este sa renunti...
http://image.lafemmebonita.com/c/bg440719.jpg
M Oana spune:
Carmenico stiam eu ca nu sunt singura pe lumea asta, am ingeri pazitori care imi soptesc la examene.
Sa vezi ce-l bombardez pe Monsenior vineri cu toate teoriile astea, ca oricum a inceput sa ma trateze ca pe un egal la cate ii debitez in ale FIV-ului. Mai aveam putin si ma lasa pe mine sa-i prescriu Kittei pasii de urmat, ca am ajuns mai ceva ca Frailica.
Asadar, in ianuarie 2005 LH-ul era 5,8, in ianuarie 2007 era 4,53, iar acus e 3,20, desi "vestitul" FSH ramane pe pozitii.
Raportul a ajuns la 2,02, deci inca nu e mai mare de 2,5, cat scrie in citatele dumitale, insa daca mai scade mult ajung "baba batrana", buna de menopauza.
Apai in situatia asta sigur va trebui sa-mi prescrie tratamentul pentru FIV 2 raportat la aceasta descrestere........
Te pupic si-ti multumesc din inimioara pentru /
/spiritul de observatie.
In ceea ce priveste venitul CM-ul inainte de termen, au fost si situatii in care se putea da vina pe progesteron, dar au fost si situatii in care cu doze sanatoase de progesteron tot a venit, asa ca o regula in toata puterea cuvantului, e cam greu de stabilit.
Oricum, daca la primul FIV vine inainte de CM, atunci la al 2-lea se maresc dozele, macar cauza asta sa fie inlaturata, zic eu, in calitatea mea cea noua de "Frailica".
Avalon spune:
Onuto, parerea mea in cazul nostru ca este benefica o stimulare cu ceva care sa contina si lh si fsh (menogon si similarele de pe piata straineza) si NU cu fsh doar (gonal, puregon)... astept si eu cu mare nerabdare planul de stimulare de la doctor... eu stau binisor cu hormonalele la venerabila mea varsta si daca anul trecut am avut 20 foliculi si 10 ovocite la 35 ani cu cea mai usoara stimulare 3 menogon/zi 11 zile, sper ca anul asta sa produc tot vreo 10 ovocite si sa trag lozul castigator... de pe alte meleaguri voi fi alaturi de voi, toate fetele care vor numara bobocii in toamna
M Oana spune:
Cum in ianuarie aveam LH 4,53 si FSH 5,76 am primit stimulare cu 2 menogon si un gonal F si am mers si pe protocol lung care inhiba la greu.
De data asta merg pe protocol scurt, fara inhibare, sa nu-mi mai scada nimic, ca nu prea are de unde.
Cum afli vreo veste despre FIV 2 da si tu un semn, ca stau cu pix-ul pregatit....
Am uitat sa va spun ca traiesc o MINUNE. Inainte de FIV ajunsesem sa am un CM cam redus, de 2-3 zile si cu pete pana prin ziua 5.
CM-ul asta, la 2 luni de la FIV, a venit ca cel de la 14 ani, rosu ca macul, fara cheaguri (dupa avortul de la FIV numai maro si negru am vazut in fata ochilor) si cantitativ exact ca la 14 ani.
Ori FIV-ul asta m-a dereglat, ca apoi organismul sa se regleze ca la 14 ani, ori "minunea" se datoreaza tincturilor de branca ursului si cretisoara, pe care le-am luat prima oara in viata mea, in zilele 4-16 ale CM-ului trecut, ori e "minune" si atat.
Oricum, cu tincturile inca cochetez si tare sunt curioasa ce va aparea pe monitor vineri, ziua 8.
Marrinel am cautat in lista de la MedLife si nu am gasit anticorpi antitiroidieni, ci numai anti TPO. Tu unde ai facut acesti anticopri si ce denumire aveau in scripte?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_72/ella_72.jpg)
ella_72 spune:
Fetelor.......am o mare rugaminte la voi , la cele care faceti sau ati facut FIV....ati baut ceai de cretisoara , si cu cat timp inainte ?
Eu vreau sa fac FIV in septembrie si am inceput sa-mi fac o parte din analize...(cauza este sotul meu cu oligospermie) ...si ma gandeam ca ar fi bine sa incerc si ceva tratamente naturiste ...am citit ca unele dintre voi ati mancat ananas , altele ati baut tot felul de ceaiuri....ce-mi recomandati voi ? ca sigur dr. nu-mi va recomanda tratamente naturiste....
Eu am citit ca ar fi bun ceaiul de cretisoara....napraznic......
care e mai bun ? asta in conditiile in care eu am un CM "ceas" ..la 27 de zile si cam abundent.....
Va multumesc tuturor !
Ella
andriushca spune:
buna fetelor!
am si eu o rugaminte mare la voi, (am intrebat si la fiv ungaria si la stimulare ovariana) in leg. cu stimularile, ca voi aveti experienta: eu fac stimulare pt inseminare si am luat 1/2 ovamit/zi timp de 5 zile si de azi am de facut 1 injectie IM de menogon/zi timp de 4 zile. e ok. schema asta?
la eco ajung in ziua imediat urm. celei de a 4-a zi de menogon (voi fi Z 13 la un CM de 30) e ok? n-ar trb sa ma monitorizeze macar la 2 zile de stimulare? daca fac hiperstimulare, ca eu am ovare MPC! mersic, va pup si va doresc bafta multa! parca vad ca din toamna ingros si eu randurile in ale fivului!
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png