Casatorie pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 4
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by Desiree2002
[quote]Originally posted by Bluel
Pur si simplu ptr. ca nu exista diferente, in afara de lipsa unui petec de hartie...
da pe petec scrie ca daca da unul ortul popii (fereasca sfintul)mostenesti tu ce ati muncit in 10-20 de ani de convietuire, nu vreo ruda necunoscuta de la tzara. mai zice hirtia ca daca va despartiti la fel impartiti ce ati adunat, mai zice ca unul nu poa sa ascunda venituri si sa fuga cu banii, mai zice si ca daca unul ramine paralizat celalalt are dreptul legal sa ia decizii spre binele lui. Altfel doar rudele de singe. dar cine are nevoie de toate astea cind exista promisiunea verbala a eternei iubiri.
tumpi spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by ruxij
Eu sunt pentru casatorie. De moda veche.
Si io la fel...tot demodata .
Alina
as spune ca si eu, dar eu vreau sa ma mai marit odata ca poate aud ingerii.Asi nu te supara pe mine,cu siguranta toate / toti ii auzim in sufletele noastre,da cred ca eu am fost prea stresata cu rochia.Am ramas marcata nu-mi mai place, asa ca vreau o alta nunta ca sa-mi fac o rochie ca de zana.
Acum sincer si serios vb, un act, o coala de hartie nu poate sa oblige unul dintre soti la iubire si respect vesnic.
Noi ne-am casatorit in fata lui Dumnezeu abia la 2 ani dupa ce am spus DA in fata ofiterului starii civile,iar daca ar fi sa ma ceara iarasi as spune tot DA.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
miau-miau spune:
la naiba, eu n-am avut rochie de mireasa la niciuna din casatorii. de fapt nici nunta n-am avut.
adinag spune:
quote:
Originally posted by Bluel
Pana la urma pentru o femeie e vorba de dovada suprema de iubire, de siguranta iubirii, de faptul ca el iti demonstreaza ca are capacitatea de a darui si a iubi total, de a deveni una si aceeasi persoana. Eu una nu cred in „superwoman”, in femeia "super independenta" si "super tare", care nu are nevoie de iubire si sa nu imi spuneti ca o femeie nu simte nimic atunci cand e ceruta de sotie sau ca nu tanjeste dupa asa ceva, chiar daca nu o recunoaste. Si nu vorbesc din carti!
Atunci eu sunt exceptia de la regula, banuiesc! Sau poate totusi vorbesti din carti, nu stiu
quote:
Si inca ceva, e mai bine sa ai statut de menajera cu act sau fara act? Nu inteleg cuplurile care stau de ani buni impreuna si care nici nu se gandesc sa se casatoreasca, de parca n-ar fi deja casatoriti. Si cine credeti ca nu vrea? EL bineinteles . Eu una nu am locuit impreuna cu el pana nu ne-am casatorit si bine am facut!
Tu poate asta esti la tine acasa, dar eu nu inteleg de ce adica sunt menajera domnului, numai pentru ca traim impreuna? Nu pricep, te rog frumos sa-mi explici... Iar la noi nu vrem amandoi sa ne csatorim, suntem foarte fericiti asa.
Ceea ce nu inseamna ca eu sunt impotriva casatoriei! Fiecare sa faca ce simte ca are nevoie si il face fericit!
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
Alina spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
la naiba, eu n-am avut rochie de mireasa la niciuna din casatorii. de fapt nici nunta n-am avut.
Pai daca te tenteaza sa mai faci nunta,sa stii ca vin de nasa,ce zici? .
Alina
fecian spune:
quote:
Originally posted by Eliza5quote:
Initial creeata de asi
Un lucru extraordinar pe care il rateaza cuplurile necasatorite e momentul ala magic in care ii juri iubire in fata lui Dumnezeu.In momentele alea chiar se aud ingerii...
eu n-am auzit nici un inger.. auzeam doar vocea interioara care zicea "ce dr@cu' cauti aici????"
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
hihihihi ..Subscriu. Ba mai mult nici nu imi aduc aminte cine stie ce din ea.... Stiu ca numai tampenii faceam numai atenta la nunta nu prea am fost...
Ca si chestie: casatoria e cel mai tare pas pe care l-au facut unii sau o greseala pentru altii. Mai sunt si indiferentii sau cei care se clatina in cele 2 ape. Eu nu sunt pro si nu sunt contra.... Nu prea m-am gandit la chestia asta, dar am facut-o (destept, nu-i asa?)
Felicia
J G spune:
"menajera fara acte" - asta e tare de tot! Serenity now!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
principe spune:
ce reprezinta aceasta hirtie???
in viziunea mea ,are rolul de a intarii acel "da" care n-i l-am spus unul celuilat, prima data cind am hotarit sa formama o familie(cererea in casatorie),a doua oara la legalizarea casatoriei,a treia in fata lui dumnezeu.
la primul "da " ne-am fost martor unul celuilalt,la al doilea am fost martori noi si am adus martori societatea ,iar la al treilea "da" am fost martori noi,societatea si dumnezeu.
aceeasi intarire a juramintului de dragoste eterna o facem si la nunta de argint de aur...etc.
monica mami de print
adinag spune:
quote:
Originally posted by principe
ce reprezinta aceasta hirtie???
in viziunea mea ,are rolul de a intarii acel "da" care n-i l-am spus unul celuilat, prima data cind am hotarit sa formama o familie(cererea in casatorie),a doua oara la legalizarea casatoriei,a treia in fata lui dumnezeu.
la primul "da " ne-am fost martor unul celuilalt,la al doilea am fost martori noi si am adus martori societatea ,iar la al treilea "da" am fost martori noi,societatea si dumnezeu.
aceeasi intarire a juramintului de dragoste eterna o facem si la nunta de argint de aur...etc.
monica mami de print
Ei vezi, iar eu personal cred ca Dumnezeu este intotdeauna martor, incepand cu gandurile noastre. Nu-i nevoie sa zic un DA in biserica. Daca ma intreaba partenerul meu: Ma iubesti? Iar eu zic DA, mi se pare in fata mea, adica a constiintei mele, si in fata lui Dumnezeu, la fel de important.
Iar cu societatea zau ca am problemele mele, chiar renunt de buna voie la parerea ei, ptr. ca in prea multe cazuri parerea societatii imi produce ori nervi, ori imi aduce lacrimi in ochi...
Asta este parerea mea pentru persoana mea in momentul de fata. Cine stie ce va fi peste 20 de ani?
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
principe spune:
adinag,
da,dumnezeu este omniprezent,dar biserica este socotita ,templul lui ,casa lui,deci am jurat in propia-i casa.
nu incerc sa contrazic ce spui ,fiindca acum vreo 6 ani gindeam la fel ca tine (ce-mi trebuie mie sa fiu "cositorita"??)i-mi este f bine asa si fara acte.
cit despre societate ...era musai ,caci la biserica nu poti ajunge daca nu treci intii pe la "tanti stare civila" ,caci daca nu, cu multa placere saream peste acest capitol.