Casatorie pro sau contra?

Casatorie pro sau contra? | Autor: asi

Link direct la acest mesaj

Am vazut o gramada de discutii conta casatoriei.Ba ca e o inchisoare, ba ca nu iti ofera nimic ci dimpotriva iti ia etc.
Voi ce ziceti e bine sa fi casatorit sau mai bine concubini?

Eu am 10 ani de casatorie si la inceput am vrut sa stam impreuna fara sa ne casatorim.Am zis ca dupa ce raman gravida ma marit (proasta alegere ,ca nici acum nu eram maritata).Sotul meu a zis ca el nu vrea sa ne mutam impreuna decat daca ne casatorim.Asa am si facut, si bine am facut.
Dupa ce m-am casatorit am invatat mai bine, am fost mai libera(stiu ca pare anormal), ne duceam unde vroiam si cat vroiam deci in concluzie este mai bine decat inaite de casatorie.
Un lucru extraordinar pe care il rateaza cuplurile necasatorite e momentul ala magic in care ii juri iubire in fata lui Dumnezeu.In momentele alea chiar se aud ingerii...

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu cred ca discutia nu are nici un sens pentru ca fiecare cuplu are optiunile si motivele sale pentru a face sau nu acest pas. DUpa mine e doar o conventie sociala si/sau religioasa, dar nu de ea tine fericirea, linistea si dragostea unui cuplu. A-ti face iluzii ca un act tine un cuplu pe impreuna pentru toata viata nu are nici un sens. Si nici nu cred ca iubesti mai putin sau nu auzi ingerii pina nu te casatoresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

quote:
Initial creeata de asi

Un lucru extraordinar pe care il rateaza cuplurile necasatorite e momentul ala magic in care ii juri iubire in fata lui Dumnezeu.In momentele alea chiar se aud ingerii...

eu n-am auzit nici un inger.. auzeam doar vocea interioara care zicea "ce dr@cu' cauti aici????"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Natasa nu inteleg de ce ai reactionat asa de agresiv.Nu cred ca daca eu m-am maritat toti trebuie sa o faca.Pentru mine casatoria e mai mult decat un act.Daca citesti mai atenta nu am zis nimic de primarie ci doar de Dumnezeu.
Despre motivele care fac un cuplu sa se casatoreasca sau nu vroiam sa vorbim nu sa facem o analiza a acelui act.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Eliza5

quote:
Initial creeata de asi

eu n-am auzit nici un inger.. auzeam doar vocea interioara care zicea "ce dr@cu' cauti aici????"

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Imi pare rau ca ai ratat momentul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

[/quote]

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

[/quote]

Idem. Plus "oare o fi prea tarziu sa plec in momentul asta?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

si eu sunt de parere ca actul de la primarie nu are o importanta prea mare. insa unirea un fata lui Dumnezeu , da are. Sotul meu a mai fost casatorit odata cu acte la primarie, insa la biserica nu. Mi-a spus ca el chiar daca a iubit-o pe fosta lui sotie ceva in sufletul lui nu l-a lasat sa mearga si la biserica . insa cu mine a fost altfel . La o luna si jumatate de cand ne-am cunoscut prima data ( de fapt cand am chimbat primele mesaje pe net) ma cerea de sotie la parinti si imi spunea ca eu sunt cea cu care vrea sa se cunune in fata lui Dumnezeu. Asta simtea el. Si asta am simtit si eu. Si uite ca luna asta facem patru ani de cand ne-am casatorit si suntem amandoi super fericiti. Si inca un lucru pe care il apreciez atat eu cat si familia si prietenii nostri este faptul ca ne intelegem super , ca ne completam unul pe celalalt si nu ne-am certat niciodata pana acum. Chiar imi spunea unul din prieteni : da tu nu simti niciodata sa tipi sa urli sa te certi? si i-am zis ca nu . de ce sa stric clipele frumoase certandu-ma cand pot face ceva placut.
deci pentru mine casatoria a fost o schimbare radicala in viata mea. eu fiind de felul meu o persoana independenta care punea pe primul plan cariera si care nu vroia sa se marite niciodata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

quote:
Originally posted by asi

Natasa nu inteleg de ce ai reactionat asa de agresiv.Nu cred ca daca eu m-am maritat toti trebuie sa o faca.Pentru mine casatoria e mai mult decat un act.Daca citesti mai atenta nu am zis nimic de primarie ci doar de Dumnezeu.
Despre motivele care fac un cuplu sa se casatoreasca sau nu vroiam sa vorbim nu sa facem o analiza a acelui act.

In primul rind nu stiu unde vezi tu agresivitate, dar ma rog, asta e perceptia ta si n-am ce-ti face. In al doilea rind, dupa parerea ta, daca actul ala de la primarie n-are valoare si doar cununia religioasa conteaza, ce ne facem cu cuplurile de religii diferite care nu merg in biserica? Ce ne facem cu perechile care nu cred in Dumnezeu? Ele nu se iubesc, n-au momente magice, nu se bucura de copiii lor? Eu n-am nimic impotriva casatoriei (sint casatorita religios de 4 ani), am impotriva unor pareri de genul "Un lucru extraordinar pe care il rateaza cuplurile necasatorite e momentul ala magic in care ii juri iubire in fata lui Dumnezeu.In momentele alea chiar se aud ingerii..."
Auzeam ingerii si eram fericita si inainte sa fac pasul asta, relatia intre doi oameni nu tine de ritualuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Sunt pentru casatorie, am mai spus asta si la un alt topic.
Dar sunt constienta ca nu toti oamenii sunt facuti pentru casatorie!!

Depinde de fiecare, de valorile si principiile pe care le are!!

Nu-mi pare rau ca m-am casatorit, mi se potriveste casatoria, rolul de nevasta si mama, imi place viata mea de acum si nu as schimba-o pentru nimic in lume cu alta. Imi era bine si cand eram necasatorita, dar acum ma simt implinita, libera sa fac ce parintii nu prea imi permiteau, sunt fericita, simt ca fac parte dintr-un intreg, care pentru mine se numeste familie!

Asta nu inseamna ca toti trebuie sa faca ca mine!

Kari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Natasa

Eu cred ca discutia nu are nici un sens

Aici am vazut agresivitate.

Relatia dinte doi oameni e un ritual intreg care il include sau nu pe Dumnezeu.
Si da , sunt curioasa cine e contra de ce e contra.Nu am zis ca cine nu e casatorit nu isi iubeste partenerul si copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu sunt pentru casatorie. De moda veche.

Mergi la inceput