Aveti pe cineva bolnav de schizofrenie in familie?
Raspunsuri - Pagina 5
columbiana spune:
quote:
Originally posted by ubita
Ptr nestiutori foamea excesiva se datoreaza pastilelor...de aceea f multe persoane care iau tratament pt asemenea boli sunt obeze,daca cititi prospectul va ingroziti cate efecte edverse au si pot avea mai ales din cauza obezitatii care o dezv .Medicam de ultima generatie dau pofta de mincare excesiva,bolnavul trebuie controlat in sensul educarii pt o mincare sanatoasa chiar daca maninca des ...si daca e posibil multa miscare.Sunt aceleasi persoane care le stiati odata..mame,frati,surori, care va iubesc si v-au iubit numai ca creierul le este afectat desi asta nu se vede la nici-un tomograf.Le sunt acentuate defectele capatate pe parcursul vietii si asta din cauza bolii,incercati sa-i intelegeti ,nu-i condamanti si voi,destul i-a condamnat D-zeu.E greu dar cel mai greu e pt cei din jur,ei nu constientizeaza ca sunt bolnavi,un razboi al nervilor dar aveti grija sa nu va lasati afectati psihic ,trebuie rabdare,intelegere si luati situatia asa cum este.Pot fi rautaciosi,lenesi,se retrag,dorm mult,maninca mult,nu vb decat daca e nevoie,au fixuri,au zile bune si zile rele..treb intelesi.Daca voi cei apropiati ii judecati asa......ce va asteptati de la strainii nestiutori???????????????????????????
CE NU NE OMOARA..NE CALESTE.
multumesc pentru informatii; chiar ma intrebam daca nu exista totusi o cauza, pentru ca si prietena mea, bolnava de schizofrenie s-a ingrasat ingrozitor; ma doare sufletul cind ma gindesc la ea, era studenta la medicina la tgmures cind s-a declansat boala; muncea de vreo trei-patru ani ca asistenta pediatra, pentru a-si asigura un start financiar in facultatea pe care si-o dorea foarte mult s-o faca(nu avea nici o sustinere financiara de nicaieri); in anul doi s-a imbolnavit, s-a retras la o manastire din Apuseni unde noi doua ne petreceam vacantele in copilarie; cind am revazut-o, dupa citiva ani, avea cam 80-90 de kg, ea care era trasa prin inel; mi-a spus ca maicile o ingrijesc admirabil, se simtea bine.....
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Tigermum spune:
Mama si matusa mea sufera de schizofrenie.Matusa mea s-a pensionat de tanara dar a reusit sa se gospodareasca si mai mult a crescut 2 copii.Mama a lucrat in invatamant,a refuzat tratamentul ,chiar si cand era in spital arunca pastilele si m-a chinuit atat pe mine, pe bunica cat si elevii.
Am o prietena care sufera de schizofrenie,respecta cu strictete tratamentul, se interneaza periodic,e studenta in anul 2 si lucreaza cu jumatate de norma.Pot sa zic ca a reusit sa-si gaseasca un echilibru.