APARTAMENT in ansamblu rezidential
Raspunsuri - Pagina 5
dicirstea spune:
quote:
Originally posted by Iael
In cati ani estimati ca se poate recupera investitia initiala ?
Pai depinde care e investitia initiala .
Dar facem un calcul bazic, sa zicem, ipotetic.
Luam un ap de 2-3 camere de un pret mediu-jos 120.000 e cu avans minim de 20.000 si credit de 100.000 la care e rata ~ 600 e/luna.
Se inchiriaza mediu 800 e/luna (vorbim numa' de bloc nou, in zona buna) din care se plateste rata de 600 si ramane un profit net de 200/luna *12 luni = 2400/an. Rezulta ca investitia initiala de 20.000 se amortizeaza in 8.3 ani. Mai mult sau mai putin 1 an, fct de celelalte costuri, dar oricum e foarte bine. Pentru cineva care nu vrea bataie de cap cu furnizori, mari birocratii, angajati... fa comparatie cu o firma ce tb sa produca ceva, punand la bataie doar 20.000e.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Iael spune:
Indiferent de valoarea bunului se considera ca o investitie imobiliara este buna sau nu functie de nr ani de care ai nevoie pt a o inchiria in vederea recupererarii sumei .
In cazul relatat de tine , pot spune ca nu-i rau sa castigi 200E /luna fara efort
Acum inteleg rationamentul .
Rufus spune:
quote:
Originally posted by dicirstea
Eu sunt pro cartier rezidential de cand au aparut la noi. Dar cartier, nu bloc nou ratacit in cartier , inghesuit pe un colt de strada. Ai o alta intimitate, alt confort, alta perspectiva de viitor. Adica eu am in vedere sa stau o perioada relativ scurta, pana imi voi construi casa in apropierea buc. iar apoi acest ap il voi inchiria. Si diin acest pct de vedere e un alt avantaj, pt ca il voi inchiria cu suma mai mare, unor pers de calitate mai buna.
Rationamentul e bun.
Decat ca ansamblul Rose Garden este format din 11 blocuri, cu 9 si 11 nivele, toate pe amplasamentul fostei fabrici Suveica. De exemplu, cele trei blocuri de la fatada (Colentina) au, intre ele, mareata distanta de 15 cm (intre balcoanele laterale, noroc ca nu au vederea fata in fata). Cu 8 apartamente pe nivel, fa socoteala cam care-i intimitatea de care te vei bucura.
Ansamblul este excelent gandit (si de aia se vinde bine) pentru ca are preturi bune, intr-o zona buna, apartamentele sunt bine executate si vor fi bine finisate (rigips la interior, cu izolatie de vata si la peretii interiori si la cei exteriori), termoizolatie pe fiecare pardoseala, insa au suprafete mici si sunt inghesuite. Mai precis, proprietarul (evreu) s-a gandit foarte bine: mult si ieftin=profit bun.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
dana d spune:
quote:
Originally posted by dicirstea
La marele fix subiectul!!! Chiar ieri am pierdut toata ziua cautand ansambluri rezidentiale! Si eu ma oprisem la cel din parcul Tineretului, Oxygen parca.Diablette Poti sa-mi spui mai multe amanunte?
Unde e IRis, mai exact? Pe asta nici nu l-am gasit , pe nici un site de prezentare.
Ma mai interesa Belvedere Baneasa, desi decembrie 2009 ca si finalizare e cam tarziu. Cu Edenia am inteles ca era o problema cu respectarea termenelor de constructie, dar am auzit atunci cand nu eram interesata de achizitie iar acum nu mai gasesc articolele in cauza.
Eu am ca termen de referinta Asmita Gardens, care imi place din toate privintele, mai putin pretul.
Mai auzisem de unul NOOr, parca. Dar nici pe asta nu l-am gasit pe site-uri.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
www.noor.ro
aici ma mut eu peste 3 luni, cu 3 luni intarziere. Atentie la termene, nu le luati de buna si atentie la conditiile in care se platesc penalizarile pentru intarziere. daca se agata de factori neteo nefavorabili... aici e cu dus-intors, ei pot sa spuna ca au fost si daca n-au fost si daca sunt hotarati te pot sari cu penalizarile oricat ar intarzia.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
denisia spune:
Daca vreti sa vedeti cum evolueaza ansamblurile rezidentiale am gasit niste poze cu stadiul constructiei pentru cateva dintre ele. La unele am vazut ca au si fisiere KML atasate ca sa puteti vedea in google earth locatia din care au fost facute pozele.
Pozele le gasiti aici: www.rez.ro/poze-proiecte-rezidentiale/poze-cu-stadiul-constructiei.html" target="_blank">http://www.rez.ro/poze-proiecte-rezidentiale/poze-cu-stadiul-constructiei.html
Denisia
Dragaica spune:
Buna fetelor, am citit cu mare atentie tot topicul si sunt socata de ce se intampla pe piata imobiliara din tara, sunt plecata de ceva vreme, nu prea mai stiu care sunt preturile la apartamente, dar 135 000 un apartament de 65 mp mi se pare incredibil In Montreal am platit pe un apartament de 126 mp, in oras, 180 000 , 3 dormitoare, 2 bai, camera de zi, sala de mese.
De fapt ce ma socheaza cel mai mult este raportul intre media preturilor la locuinte si cea a salariilor in Romania.
Cu salariul meu din invatamant nu mi-as fi putut permite sa dau 600 euro pe luna rata.
Preturile astea sunt doar pentru Bucuresti sau cam asa este in toata tara?
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?ownerId=112104402&artistType=&photoFuid=00103926520300w4Xv7Y392652 POZICI
Aspiranta la titlul de mamica
mama_lui_alex spune:
Cineva de pe aici a contractat in Asmita?..Gasesc vreun vecin/vecina?
Dragaica, draga mea..stai sa vezi preturi care ajung catre 3000E/mp....adica 4780 CAD/mp..de asta ce mai poti spune...??!!
In Bucuresti, de pilda poti gasi un apart intr-un bloc construit in..sa zicem '77 - '79 cu un pret de 1900-2000E/mp.
Dragaica spune:
Cred ca preturile din Romania sunt prea mari, create artificial.Cat din populatia Romaniei are puterea sa cumpere un astfel de apartament? Ma refer la tineri, nu toti lucreaza pentru 1000 de euro pe luna si daca dai 600 de euro pe rata pai ca sa traiesti ce faci, trebuie ca si partenerul sa castige macar cat tine.
Trebuie platita intretinere, mancare, masina,poate ai copil sau doi.....ma ingrozeste. Aici alocatia pentru un copil este de 475 de cad/luna, poti imbraca si intretine copilul doar din alocatie...deja incep sa fac comparatie intre Rom si Canada, ceea ce nu e bine.
Salutarile mele fetelor ......
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?ownerId=112104402&artistType=&photoFuid=00103926520300w4Xv7Y392652 POZICI
dana d spune:
Dragaica nu mai face comparatii si nu mai incerca sa intelegi preturile din romania ca nu au nici o logica. Intr-adevar, preturile imobiliarelor sunt marite artificial de lacomia dezvoltatorilor dar si de cerere si de faptul ca in tara asta si mai ales in Bucuresti, sunt multi oameni cu foarte multi bani care fac vanzare apartamentelor de lux. Din cauza asta oamenii normali se chinuie cu credite sa-si faca si ei un camin si se condamna la o viata de lipsuri ca sa plateasca ratele la banci. In alta ordine de idei bancile sunt foarte lacome si te subjuga cu taxe si dobanzi de ajungi sa platesti cel putin de doua ori suma imprumutata.
Stiu, in Canada iti iei o casa cu 3 dormitoare cu banii cu care aici abia iti iei un apartament cu 3 camere intr-un bloc vechi sau unul cu 2 intr-unul nou si in Canada cu alocatia pt copil poti sa-l intretii o luna, aici nici macar o zi asa ca comparatiile nu au rost, cunoastem rezultatul dinainte.
Probabil ca peste ani se va echilibra si la noi piata, poate ca pe masura ce creste oferta vor mai scadea preturile dar nu scazand suprafetele apartamentelor cum deja se intampla ci scazand efectiv pretul/mp.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Dragaica spune:
Dana, am si eu o intrebare am vazut ca ai scris acolo:"Iremediabil indragostita de Canada". De ce nu vii aici?
Sper sa nu fiu prea indiscreta.
Pupici