Am nevoie de o parere, care mi-a fost ceruta si mie, dar cum eu lucrez in sanatate, chiar nu stiu cum e corect. Poate ma ajutati voi. Prietena mea lucreaza la o firma cu capital privat, pana azi programul de lucru era 7.30-16, incluzand si 30 min pauza de masa (pauza de masa, care am inteles ca nu intra in program, adica nu se plateste). Firma fiind in afara orasului, se asigura transportul. Buuuun. De luni, insa, i-au anuntat, ca plecarea spre firma cu mijlocul de transport asigurat se face la ora 6.45, iar ora de plecare va fi 16.20. In acest caz angajatul va fi plecat de acasa de la 6.45 la 16.20, adica exact 9 ore si 35 minute. Ei si colegilor li se pare putin cam exagerata masura....daca programul incepe le 7.30, ei vor fi la firma la 7.10 cam asa...e corect, nu e? Au ce sa comenteze...sau sa inghita galusca si basta?
Va multumesc
Daca li se platesc orele suplimentare...ok, daca nu......sa faca si ei intr-un fel sa nu mai stea la mana angajatorului si aici ma gandeam la venitul cu masina personala la serviciu (sa se cupleze si ei mai multi intr-o masina).
Daca nu au nici varianta asta....nu stiu daca au ce face ca practic angajatorii nu ii obliga sa mearga la servici cu masina pusa la dispozitie de ei.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Nu li se platesc ore suplimentare si acuna, na, practic ei is pe drum nu lucreaza efectiv. Si cum sunt 80-100 angajati asta e singura modalitate de deplasare, nu au toti masini, sau nu le convine sa plateasca din buzunar ptr transport.
Ma intreb daca e "legal", sa zica asa, impunerea acestor conditii, ca de ales nu prea au, decat daca e vreo portita salvatoare.