despre divort

despre divort | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Problema nu este a mea ,ci a verisoarei mele care are nevoie de sfaturi sau doar cateva informatii.
Sotul ei plecat de cca 4 ani in Italia revine in ianuarie 2007 sta 2 saptamani in Ro ,apoi pleaca si-i da mesaj ca totul s-a terminat intre ei,deoarece are pe altcineva.La doar o luna primeste citatie de divort dar, desi e clar ca despre ea este vorba, numele din citatie (nu si prenumele ) este altul.In schimb ,apare declaratia sotului cum ca este de parere ca cei 2 copilasi trebuie sa ramana la mama deoarece se ocupa foarte bine de ei si mai apare si adresa lui din Italia.
Din cauza unui deces in familie nu s-a prezentat la proces.Primeste urmatoarea citatie, in care i se cere sa se prezinte la urmatorul proces cu copia dupa certificatul de casatorie si copia dupa certificatul de nastere doar a uni singur copil si totodata sa asigure prezenta in instanta a minorului in vederea audierii.

Fata e debusolata complet,fara nici un ajutor,fara bani de avocat,tocmai i-a murit mama,iar acum apare citatia asta care o darama complet.

Vine cu citatia la mine sa deslusim itzele si apar urmatoarele semne de intrebare:

1.Daca numele ei nu apare nici in prima citatie ,nici in a doua (ex in loc de Ursu Liliana apare Branzei Liliana) cine de cine v-a fi divortat in cazul in care ea nu se prezinta la proces?

2. Daca sotul nu a avut certificatul de casatorie, nici copie,cum a putut deschide proces de divort?(eu stiam ca nu se poate)

3.Daca in familie exista 2 minori,de ce i se cere doar copia dupa certificatul de nastere, doar al unuia din ei,si de ce trebuie dus un copilas de 5 ani (care in cei 5 ani si-a cunoscut tatal abia acum in luna ianuarie), la audieri?

4.De ce in prima citatie apare adresa lui din Italia ,iar in a doua citatie apare adresa lui de aici?Poate fi legat de faptul ca pensia alimentara din Italia e una iar aici e alta?

Cum ar trebui sa procedeze ea?
Eu i-am zis sa nu streseze copilul prin tribunal !Voi ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

trebuie sa mearga si sa clarifice situatia cu numele de pe citatie si sa si spuna acolo ca sutn 2 copii nu unul cum e precizat acolo in citatie.

Da, in italia e pensie alimentara mai mare, dar pt ca ea locuieste in ro nu cred ca va beneficia de legile italiene

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Gabbriela, se stie ca are 2 minori deoarece se vorbeste despre asta in prima citatie.

Ca sa nu mai deschid alt subiect , problema fiind tot a fetei cu pricina ,va rog sa-mi mai lamuriti o problema.
Cum v-am spus fetei i-a murit mama recent.
Insa doar pe acte ,pe la 13 ani, ea a fost infiata de bunica,si logic ,a ramas cu numele respectiv.
In urma mortii bunicii, casa a fost mostenita de mama fetei.
Fata mai are o sora cu familie,etc.
Daca ea legal este fata bunicii, are vreun drept de mostenire dupa mama sa?

e destul de incurcat treaba dar cred ca m-am facut inteleasa.

Mergi la inceput

hai sa le dau nume ca ma incurc in stiinta daca nu.
fata cu divort cu cei doi copii mici e X - si e infiata de bunica.
bunica mai are o fata care e y.
daca bunicul mai traieste casa se imparte asa:
o data in jumatate - o jumatate inca o data in doua.
si bunicul are 3 sfarturi din casa si fata x si y au un sfert . Acel sfer se va imparti iara in doua , o parte din acel sfert merge la x si una la y.

Daca bunicul nu mai traieste si nu este nici un teastament atunci casa se imparte la X si la y in mod egal.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

ps: nepotii bunicii care nu au fost infiati nu au nici un drept la casa, numai daca parintele "copilul bunici" e si el decedat.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Nu Gabriela ,nu mai traieste nici un bunic, iar casa bunicilor a fost pe numele mamei care a murit si ea acum 2 saptamani.
Problema este ca daca de la bunici nu i-a ramas nimic, iar cat a trait mama nu s-a gandit nimeni sa faca vreun testament pentru X, legal ea nu are drept succesoral dupa mama,NU?
Are drept doar Y care este sora ei dreapta ,deoarece X era fata bunicii.Asa vad eu lucrurile.
Acum ea se intreaba daca atunci cand se face succesiunea sora ei poate sa-i dea parte egala din casa.

Mergi la inceput

casa bunici a fost mostenita in totalitate de mama fetei.. prin acte sau de ce?
legea spune altfel, asta in caz ca nu e nici un act care sa imputerniceasca pe cineva anume.

fata a fost adoptata de bunica, deci prin lege are drepturi egale cu mama ei la casa.. deci cand bunica si bunicul au murit casa trebuia impartita la fata biologica a bunici si la nepoata infiata.. "pt ca in acte amandoua erau copii ei"
Daca acest lucru nu s-a facut atunci un notar te poate sfatui cel mai bine.

prin lege fata x nu mai e fata lui y, ci e fata lui bunica... si drept fiind casa e a lui y in totalitate acuma, si y moare, x nu are parte din casa deloc, pt ca merge in totalitate casa la copii lui y.

sora biologica a lui x, fata a doua a lui y.. poate sa nu ii dea nimic daca nu vrea sa ii dea, prin acte acuma x e matusa ei acuma... deci cele doua fete nu se pot numi surori decat bilogic, in acte sunt matusa si nepoata.

Sper sa intelegi ceva, daca nu da un pm cu id tau si tii explic mai pe indelete pe ym...

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

cici, vreau sa.ti raspund la primaparte a problemei tale cea cu divortul prietenei
1.Daca numele este gresit (poate Branzei e numele de fata)..si celelalte date corespund, adresa etc. e bine sa mearga sa clarifice lucrurile, este ea sau nu este ea ..sau poate sa nu se prezinte ,desi procesul va continua ,va fi citata pana se vor lamuri lucrurile.
2.Se poate depinde cum a pus problema la presedintele judecatoriei atunci cand a introdus actiunea...certificat distrus , luat de sotie si original si duplicat ..sunt destule motivatii.
3.Probabil ca certificatul celui mai mare dintre minori il avea si nu dispunea de cel al copilului mai mic pe care zici ca nici nu-l cunoaste bine..si a solicitat sa i se puna in vedere asta sotiei, adica sa-l aduca la termenul de judecata.
4.poate fi si o greseala de la grefa instantei....desi trebuie mers acolo, luat si studiat dosarul, dupa numar si termen..desi ar fi trebuit sa primeasca acasa o copie dupa actiune unde s-ar fi vazut totul..posibil sa scrie acolo domiciliul in Ro si resedinta in IT...
Copiii sub 10 nu au ce cauta la judecatorie , sunt audiati doar cei ce au varsta peste 10 ani..
Pensia de intretinere poate fi stabilita la veniturile lui din Italia atata timp cat pot fi demonstarate, pot fi chiar prezumate, sau se poate stabili o suma intre cei doi soti convenabila pt.amandoi si raportata la nevoile copiilor...

carmen 25s

Mergi la inceput

Asa e Gabbriela, acum X este matusa lui Y,iar casa a fost trecuta de bunica pe numele mamei.Culmea e ca eu n-am stiut pana azi ca mama nu a facut un testament in timpul vietii ca sa aiba parte amandoua fetele ,iar ele nu si-au pus nici una problema asta ,desi mama era la pat de 10 ani .Cand i-am mai zis si ca nu are drept legal la nimic in urma succesiunii , cred ca am umplut paharul.Ele ca surori se impaca tare bine, nu cred ca sora ei ar lua totul ,doar ca e mult de umblat ,adica sora primeste totul ,face intabulare etc, apoi ii doneaza ei jumatate,dupa care iar urmeza acte, intabulare.De aceea ma intreb ,daca Y este de acord ca al actele succesiunii sa faca partaj egal cu x se poate legal?

Amar ,multumesc!
Ea poate merge cu o zi inainte de proces sa ceara dosarul spre studiu?

Cat despre certficate de nastere ,el nu avea nici un certificat de-al copiilor,totul e un amalgam daca privesti amandoua citatiile.

Mergi la inceput

sa mearga impreuna la notar cele doua fete , doar notarul le pote ajuta...notarii stiu legea cu toate dedesupturile, eu le stiu doar in mare ca am trecut si eu curand prin ceva asemanator.

bafta....

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Cici la judetcatorie trebuie sa mearga cu cel putin o saptamana inainte de termen pt. studierea dosarului.Daca sedintele sunt aglomerate are nevoie si judecatorul de timp de cel putin o saptamana pt. studierea lor.

carmen 26s 70% fetita

Mergi la inceput