iesire cu masina in leasing din tara
Va rog frumos luminati-ma si pe mine: ce acte iti trebuie ca sa iesi din tara cu masina luata in leasing pe firma? Eu stiu ca trebuie luata o imputernicire de la firma de leasing. mai trebuie ceva? Trebuie sa o traduc? trebuie legalizata? trebuie sa iau imputernicire si de la firma la care lucrez si care a luat masina?
Multumesc tare mult.
Raspunsuri
mirela_ms spune:
Iti trebuie o imputernicire de la firma a carei angajata esti si firma la randul sau trebuie sa ceara o imputernicire de la societatea de leasing de la care au contractat masina intrucat dreptul de proprietate se transfera abia la incheierea contractului de leasing,in rest nu trebuie nici legalizata si nici tradusa.Pe noi nu ne-a intrebat nimeni si nimic la vama cu toate ca masina se vedea clar ca e una "de firma" intrucat este personalizata,sticarita cu reclama la o marca de bere foarte cunoscuta "prietenii stiu de ce" insa cu toate acestea am avut la noi o imputernicire de la firma prin care ni s-a dat dreptul de a iesi cu ea din tara dar masina era deja proprietate a firmei respective,deci,in cazul tau e nevoie si de una si de alta . Sper ca ti-am fost de ajutor !
mirela 25 +
mandyksch spune:
Sunt interesata si eu de subiectul asta, caci in iulie vrem si noi sa mergem in concediu cu masina luata in leasing pe firma. Banuiesc ca trebuie imputernicire de la firma de leasing. Nu stiu daca si de la firma, probabil. Astept si eu cu interes raspunsurile.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
mirela_ms spune:
si inca un sfat ,e bine sa faceti o extindere la casco ca in caz de accident D-ne ferste firma de asigurari la care este incheiata asigurarea sa va despagubeasca ! Noi asa am procedat,cei de la asigurari vor sti despre ce e vorba cand le veti spune despre intentia voastra de a calatori cu masina in afara granitelor tari.
mihaela_s spune:
Doar imputernicirea de la firma de leasing (Porche la noi), noua ne-a cerut-o dar inainte de a intra in UE. Nu stiu daca are vreo legatura cu asta...
Mihaela si fetele mele
mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by mirela_ms
si inca un sfat ,e bine sa faceti o extindere la casco ca in caz de accident D-ne ferste firma de asigurari la care este incheiata asigurarea sa va despagubeasca ! Noi asa am procedat,cei de la asigurari vor sti despre ce e vorba cand le veti spune despre intentia voastra de a calatori cu masina in afara granitelor tari.
Daca e in leasing pe firma trebuie sa aiba asigurare Casco full, noi asa avem...
Mihaela si fetele mele
Eleni spune:
Multumesc tare mult.
Am luat de la firma de leasing 2 procuri, una in romana si una in engleza. Azi le-am primit pe fax. Ei zic ca e suficient. Nu-mi trebuie originale (leasorul asa zice, ca e suficient pe fax)?
Pentru siguranta imi fac si imputernicire de la firma, ca nu ma doare mana.
Avem full Casco ca eram obligati. Ieri de la compania de asigurari mi-au facut si extindere de polita in caz de furt extern (fereasca Dumnezeu!).
Multumesc inca o data. De mare ajutor mi-ati fost.
Sa aveti un sfarsit de saptamana relaxant!