Cit costa taxele notariale pt un ap 3 cam?

Cit costa taxele notariale pt un ap 3 cam? | Autor: catrinik

Link direct la acest mesaj

AVeti idee cam cit costa taxele notariale pt un ap 3 cam?
Macar un procent aproximativ.
Am incercat eu sa fac un calcul si mi-a iesit cam un 4-5% din valoarea de vinzare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

cam 1% din valoarea tranzactiei

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Pe mine m-are interesa un pret total pe care il platesc la notariat, adica si timbrele fiscale si onorariul notarului... etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

pai cam tot ce platesti la notar (taxe de timbru, onorariu etc...) sint cam 1% (onoariul notarului este jumate si jumate sint darile catre stat)
vanzatorul mai are de platit impozitul pe venitul din vanzare.
mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu te sfatuiesc sa mergi la mai multi notari....diferentele sunt f mari. Le spui exact ce anume vrei si ei iti spun onorariul. Noi in februarie ne-am luat o casa si ne-am interesat....unii luau aprox 3% din valoare, unde am facut actele ne-a luat mai putin de 2%.

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Noi acum 1 an am vindut o garsoniera si am luat un ap de 2 cam.
Asa ca am luat contractele pe care le-am avut si am facut asa: am impartit suma care am dat-o la notariat la valoarea totala de vinzare a casei.
Si asa mi-a dat cam 3-4%. De aia 1% mi se pare tare putin.

Iar daca ma duc asa la notariate imi spun aia tarifele pe care le au?
Ca deobicei sint tare scirbosi si pina iti spun o informatie..... ca pina calculeaza... etc.

Chiar nu mai e nimeni care si-a luat de curind un ap de 3 cam?

Mergi la inceput

Noi am sunat la mai multe cabinete si ne-au spus prin telefon suma aproximativa.

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Am sunat acum la vreo 2 notariate si au inceput cu placa: "nu pot sa va spun exact, intrucit se calculeaza cf grilelor si numai D-na Notar va poate spune ...".

Dar nu poate uita secretara aia in catastifele lor si sa spuna: cucoana... acum 3 zile am avut o vinzare, de aproximativ aceeasi suma si s-au platit X milioane!!!!

Dar tot am aflat un lucru: s-a scos taxa aceea de timbru fiscal.
Deci pina la urma se plateste la notariat: onorariul notarului + impozitul de 3% ( sau 2).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

Exemplu concret: pt un apartament de 3 camere, in valoare de 1.232.630 RON:
Taxa: 8.929 RON (6.250 pt. bugetul local si 2.679 pt. ANCPI) - nu stiu ce e ANCPI, dar asa scrie in contract
Onorariu: 8.703 RON (+TVA 1.653,57)
Timbru judiciar: 5RON (!!)
Impozitul, datorat de vanzatori, pe profitul provenit din transferul proprietatii imobiliare: 29.684 RON

Sper sa te ajute.
- mentionez ca sumele respective au fost calculate in luna octombrie 2006!

Mergi la inceput

Ce apartament de 3 camere e asta la 377.000 de euro ???? Mi se pare exagerat de scump....sau e o greseala?

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daca e pe soseaua nordului si are 150 mp,astea sunt preturile Corinadin pacate!
Si eu sunt interestaa de asa ceva,ma gandeam sa o pun pe mami-mea sa-mi faca vanzare cumparare cu clauza de intretinere,deci fara sa fie vorba de bani!Asa cat cat o costa taxele???

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput