Cit costa taxele notariale pt un ap 3 cam?
AVeti idee cam cit costa taxele notariale pt un ap 3 cam?
Macar un procent aproximativ.
Am incercat eu sa fac un calcul si mi-a iesit cam un 4-5% din valoarea de vinzare.
Raspunsuri
catrinik spune:
Pe mine m-are interesa un pret total pe care il platesc la notariat, adica si timbrele fiscale si onorariul notarului... etc.
madadum spune:
pai cam tot ce platesti la notar (taxe de timbru, onorariu etc...) sint cam 1% (onoariul notarului este jumate si jumate sint darile catre stat)
vanzatorul mai are de platit impozitul pe venitul din vanzare.
mada
BraveGirl spune:
Eu te sfatuiesc sa mergi la mai multi notari....diferentele sunt f mari. Le spui exact ce anume vrei si ei iti spun onorariul. Noi in februarie ne-am luat o casa si ne-am interesat....unii luau aprox 3% din valoare, unde am facut actele ne-a luat mai putin de 2%.
==========
Corina
Albumul meu
catrinik spune:
Noi acum 1 an am vindut o garsoniera si am luat un ap de 2 cam.
Asa ca am luat contractele pe care le-am avut si am facut asa: am impartit suma care am dat-o la notariat la valoarea totala de vinzare a casei.
Si asa mi-a dat cam 3-4%. De aia 1% mi se pare tare putin.
Iar daca ma duc asa la notariate imi spun aia tarifele pe care le au?
Ca deobicei sint tare scirbosi si pina iti spun o informatie..... ca pina calculeaza... etc.
Chiar nu mai e nimeni care si-a luat de curind un ap de 3 cam?
BraveGirl spune:
Noi am sunat la mai multe cabinete si ne-au spus prin telefon suma aproximativa.
==========
Corina
Albumul meu
catrinik spune:
Am sunat acum la vreo 2 notariate si au inceput cu placa: "nu pot sa va spun exact, intrucit se calculeaza cf grilelor si numai D-na Notar va poate spune ...".
Dar nu poate uita secretara aia in catastifele lor si sa spuna: cucoana... acum 3 zile am avut o vinzare, de aproximativ aceeasi suma si s-au platit X milioane!!!!
Dar tot am aflat un lucru: s-a scos taxa aceea de timbru fiscal.
Deci pina la urma se plateste la notariat: onorariul notarului + impozitul de 3% ( sau 2).
Diablette spune:
Exemplu concret: pt un apartament de 3 camere, in valoare de 1.232.630 RON:
Taxa: 8.929 RON (6.250 pt. bugetul local si 2.679 pt. ANCPI) - nu stiu ce e ANCPI, dar asa scrie in contract
Onorariu: 8.703 RON (+TVA 1.653,57)
Timbru judiciar: 5RON (!!)
Impozitul, datorat de vanzatori, pe profitul provenit din transferul proprietatii imobiliare: 29.684 RON
Sper sa te ajute.
- mentionez ca sumele respective au fost calculate in luna octombrie 2006!
BraveGirl spune:
Ce apartament de 3 camere e asta la 377.000 de euro ???? Mi se pare exagerat de scump....sau e o greseala?
==========
Corina
Albumul meu
valentinag spune:
Daca e pe soseaua nordului si are 150 mp,astea sunt preturile Corinadin pacate!
Si eu sunt interestaa de asa ceva,ma gandeam sa o pun pe mami-mea sa-mi faca vanzare cumparare cu clauza de intretinere,deci fara sa fie vorba de bani!Asa cat cat o costa taxele???
"La vita e bella"
poze
marea inghetata