Am si eu o problema: am terminat cic pentru primul copil pe 13 mai. De pe data de 14 am luat de la medica de familie concediu prenatal si pe 15 mai am nascut al doilea copil.
Acum cu cateva zile inainte de data la care ar fi trebuit sa-mi intre banii pentru concediul prenatal pe perioada 14-31 mai se trezesc colegele mele de la serviciu sa-mi ceara stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni, ca cica nu-mi pot plati concediul daca nu-l duc. Sa ma duc sa-l iau de unde am depus actele pentru primul cic.
Ma pun pe drumuri aiurea sau chiar este nevoie de acest stagiu, avand in vedere ca ele stiu foarte bine ca am fost in cic, ca doar ele mi-au pregatit dosarul cand l-am depus? Si daca trebuie, stiti cumva ce formalitati trebuie sa fac ca sa obtin aceasta hartie in care scrie ca in ultimele 12 luni am cotizat?
Andreea, mama de Filip si Georgia
De la Casa de Asigurari Sociale pe baza de buletin sau carte de identitate se elibereaza pe loc.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
Nu se aplica direct la subiect-situatie pentru care imi cer scuze fata de Androix-, dar cautand tot felul de subiecte pe pagina legislativa, nu ma pot abtine sa nu-i spun lui Marius ca daca n-ar fi el, cu multe lucruri am ramane in ceata. Multumim, Marius!