lucru minus 2h si legea pt salariatii cu facultate

lucru minus 2h si legea pt salariatii cu facultate | Autor: tatatushi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in gasirea unor legi pe care sa le citesc cu atentie, intrucat in curand voi merge la negocieri cu seful care doreste sa ma intorc la serviciu inainte de expirarea a 2 ani de CIC. Acum copilul meu are de-abia un an si, daca ma intorc la serviciu, vreau sa stiu ce sa cer si pe ce sa ma bazez.
Stiu ca exista o lege care prevede ca salariatele in situatia mea beneficiaza de reducerea perioadei zilnice de lucru cu 2 ore. Poate cineva sa-mi spuna ce lege e si unde ii pot gasi textul?
De asemenea, as vrea sa pot citi integral legea care garanteaza absolventilor de facultate care lucreaza pe un loc de munca ce necesita aceste studii superioare un anumit salariu net (ceva in jur de 800 RON). Eu am facultate de 4 ani si master, asa ca as dori sa pot beneficia de prevederile acestei legi.
Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Programul redus de lucru de 6 ore pina la implinirea a 2 ani este prevazut in contractul colectiv de munca la nivel national. Vezi www.legislatiamuncii.ro/index.php?pag=a&id=115&s=Instrumente de lucru&aid=845" target="_blank">aici, art.17.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_mary spune:

Buna,

tot contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007 - 2010 prevede acordarea salariului minim brut de 880 RON pentru functiile care necesita incadrarea de absolventi de studii superioare (vezi art. 40 lit. c/2)
Sper ca ti-a fost de ajutor.

mary_mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

quote:
Originally posted by mary_mary

Buna,

tot contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007 - 2010 prevede acordarea salariului minim brut de 880 RON pentru functiile care necesita incadrarea de absolventi de studii superioare (vezi art. 40 lit. c/2)
Sper ca ti-a fost de ajutor.

mary_mary

he, he....eu sunt functionar public, am si facultate, am si master, lucrez de vreo 9 ani si tot nu am incadrare de 88o RON

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu se aplica institutiilor bugetare.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Multumesc tuturor.
O ultima intrebare:
Legea se aplica scolilor particulare acreditate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput