gravituta, ramasa fara loc de munca

gravituta, ramasa fara loc de munca | Autor: valentina_22

Link direct la acest mesaj

Buna sunt Valentina, si am nevoie urgent de sfaturi din partea voastra. Am o fetita de 3 ani si acum sunt insarcinata in 5 luni. Marea mea problema este urmatoarea: pana de curand am fost angajata cu carte de munca pe durata nedeterminata la o firma cu capital privat. Deoarece am avut probleme de sanatate cu fetita mea(s-a nascut cu o malformatie - chis de coledoc - care in final a necesitat interventie chirurgicala)a trebuit sa-mi iau cca 3 luni concediu medical(dat de spital). La intoarcerea in firma, patroana care intre timp isi deschisese alta firma mi-a propus sa imi dau demisia din actualul loc de munca,si sa inchei un nou contract de munca pe durata nedet.pe noua firma cu aceasi data, cu care se semna demisia ptr a avea continuitate. Pana in acest punct directoarea, fiind o pers foarte corecta si lucrand de ceva timp la ei nu mi-am facut probleme ca se va intampla ceva rau. Si totusi dupa ce mi-am dat demisia conf intelegerii ambelor parti, patroana nu a mai dorit angajarea mea pe noua firma, ramanand astfel fara loc de munca, incepand cu 01.06.2007. Marea mea rugaminte este sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a incheia un contract de asig de sanatate(eu m-am interesat si se para ca se pune doar ca vechime , iar de indemnizatie nici vorba) sau alta modalitate pentru a beneficia din octombrie cand voi naste de indemnizatia data de stat. Legal societatea este acoperita si sunt constienta de acest lucru, moral insa.......Va rog sa-mi da-ti un sfat, sunt de-a dreptul disperata. Va multumesc si astept sfaturile voastre pe valentina1980iuliana@yahoo.com sau pe forum.Orice sfat este bine venit. O seara buna tuturor.

Valentina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

mari nesimtiti, nici nu am cuvinte.

singura chestie pe care poti sa o faci este sa cauti un prieten care sa aiba o firma si care sa iti faca un contract de munca incepand din 1 iunie 2007, tu sa-ti platesti darile din buzunar, pe suma minim acceptata de lege si peste 6 luni intri in CIC pentru bb2.

alta solutie nu-mi vine in cap.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Chiar daca nu iti vei gasi un loc de munca vei beneficia de:
- concediu de maternitate (126 de zile maxim din care 42 obligatorii postnatal)
- alocatie de stat pt copii
- prima pt nasterea celui de-al doilea copil.

Dar eu in locul tau as incerca:
1. Sa gasesc un job chiar daca part time dar cu contract
2. Daca nu gasesc - somaj
3. Daca nu reusesc - angajare 1/4 norma la o firma cu minim pe economie (110 RON/luna) costurile fiind de aprox. 60 Ron/luna * 4 luni = 240 RON cost global pt ca dupa aceea 2 luni ar fi prenatal apoi postnatala si apoi CIC.

Se poate oricare din variante - nu dispera

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Buna, din nou Valentina. Multumesc tuturor pentru suportul vostru.Acum parca viitorul nu-mi mai pare asa de negru. Multumesc inca o data ptr sfaturi si va voi tine la curent. Sper doar ca ncazul meu sa fie invatatura de minte tuturor viitoarelor mamici, iar acestea sa nu se mai increada in angajator indiferent ce le-ar promite acesta, pentru ca nu se stie niciodata.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

quote:
Originally posted by marius

Chiar daca nu iti vei gasi un loc de munca vei beneficia de:
- concediu de maternitate (126 de zile maxim din care 42 obligatorii postnatal)
- alocatie de stat pt copii
- prima pt nasterea celui de-al doilea copil.

Dar eu in locul tau as incerca:
1. Sa gasesc un job chiar daca part time dar cu contract
2. Daca nu gasesc - somaj
3. Daca nu reusesc - angajare 1/4 norma la o firma cu minim pe economie (110 RON/luna) costurile fiind de aprox. 60 Ron/luna * 4 luni = 240 RON cost global pt ca dupa aceea 2 luni ar fi prenatal apoi postnatala si apoi CIC.

Se poate oricare din variante - nu dispera

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Marius 2 intrebari?
1)Cum poate beneficia de concediu de materniatate?Are doar 5 luni...poate cu un concediu medical pina la intratea in cele 126 de zile...
2)Cum poate beneficia de somaj daca si-a dat demisia???

Bucuria vine din lucruri marunte...
Liana&Luana(17.09.02)

Mergi la inceput

Am gasit o firma care ma poate angaja cu carte de munca. Problema este ca firma respectiva are sediul social in Alexandria si nu are punct de lucru in Bucuresti. Daca eu am domiciliul in Bucuresti, ma pot angaja la acea firma? Sau trebuie sa am domiciliul in Alexandria?

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_ms spune:

eu nu vad nici un impediment ,sotul meu are(in buletin,inca ) domiciliul in Constanta si firma angajatoare are sediul social in Bucuresti dar locuim in Tg-Mures unde si activeaza ca si angajat al societatii respective!
Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by lulu_boches
Marius 2 intrebari?
1)Cum poate beneficia de concediu de materniatate?Are doar 5 luni...poate cu un concediu medical pina la intratea in cele 126 de zile...

OU 158/2005 art. 23 alineatul 2

Concediul si indemnizatia de maternitate

ART. 23

(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada īn care eneficiaza de indemnizatie de maternitate.

(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, īn una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc īn termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei īn cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.

(3) Īn situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

E discutabil si aici pt ca si-a dat demisia posibil sa cada si varianta asta daca stau sa ma gandesc bine

Ai dreptate nu poate in acest caz.

Liana&Luana(17.09.02)

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Buna seara, am o nelamurire. Daca cma angajez la o firma cu contract de munca pe durata nedeterminata, o pot face si pentru 4 ore, adica in contract sa se specifice ca durata de lucru este de 4 ore?Va intreb deoarece am auzit ca daca nu lucrezi 8 ore si poti beneficia de indemnizatie! Cum ramane pana la urma, ma pot plimba de la o institutie la alta.

valentina

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

quote:
Originally posted by marius

quote:
Originally posted by lulu_boches
Marius 2 intrebari?

OU 158/2005 art. 23 alineatul 2

Concediul si indemnizatia de maternitate

ART. 23

(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada īn care eneficiaza de indemnizatie de maternitate.

(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, īn una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc īn termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei īn cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.

(3) Īn situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

E discutabil si aici pt ca si-a dat demisia posibil sa cada si varianta asta daca stau sa ma gandesc bine

Ai dreptate nu poate in acest caz.

Liana&Luana(17.09.02)

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Deocamdata ii ramane doar sa se angajeze, iar pe cartea de munca sa ii fie angajata cu 01.06.2007? Sau dupa nastere alocatia de 200 RON.Poate o lamuresti cu cele 4 ore.Daca i se da concediu ptr risc de sarcina, dupa care sa isi ia 84 zile din 126?

Liana&Luana(17.09.02)

Mergi la inceput

Buna seara, sunt Valentina, mamica disperata ramasa fara servici si care va cerea ajutorul. Am reusit pana la urma sa ma angajez la firma unui prieten de familie cu data care imi trebuia mie prntru a avea continuitate.
Doresc sa va multumesc pentru sprijinul vostru si sper sa nu ne mai "sfatuim" pe asemenea probleme, ci doar pentru schimba impresii cu celelalte mamici. Pentru ca mi-am rezolvat problema, va rog sa considerati subiectul inchis.
Multumesc si o seara buna in contunuare!

Valentina

Mergi la inceput