Casa nou construita - ce sa verific la ea?

Casa nou construita - ce sa verific la ea? | Autor: Adilushu1

Link direct la acest mesaj

As vrea sa cumpar o casa noua - ce credeti ca ar trebui sa verific la ea? Toate finisajele sunt facute acum. Casa a fost construita special pentru a fi vanduta. Proprietarul e de acord cu expertizarea ei tehnica - probabil ca insa nu va fi acord sa vina evaluatorii si sa ii ciocaneasca chiar toata casa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

pai de ce sa nu fie de acord? am inteles ca sunt firme care se ocupa tocmai cu asa ceva. au aparate cu care pot masura ce fier a bagat, iti dau un raport foarte complet si precis. daca refuza, inseamna ca se stie cu musca pe caciula, e ceva in neregula

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Pai daca nu e de acord ureaza-i succes si vezi-ti de drum. Nu vrei o casa care sa crape la primul cutremur. Trebuie neaparat sa stii ce cumperi.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Vezi daca se poate verifica fundatia, este cred, partea cea mai importanta la o casa construita spre a fi vanduta. Mai nou am auzit ca baga in fundatie sticle de plastic umplute cu apa . Mare, mare atentie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Verifica daca au proiect de arhitectura si de rezistenta, autorizatie de constructie, receptia lucrarilor. Ar trebui sa aiba fotografii cu lucrarile ascunse( fundatie, armare stalpi si placi etc), un inginer constructor iti poate spune daca sunt ok. Ar fi trebuit sa existe un diriginte de santier autorizat care sa verifice lucrarile. Deasemenea materialele trebuie sa aiba certificate de calitate. Structura se poate expertiza prin metode nedistructive, dar costa. Atentie mare, am vazut case care nu aveau nici un fel de structuctura, erau integral din bca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

M-am apucat sa caut firme care se ocupa cu asa ceva. Am inteles ca au niste aparate cu ultrasunete cu care verifica ce si cat fier s-a bagat in structura etc. Sa vad cu ei cum se poate verifica si fundatia. Casa pare solida, e facuta pe grinzi si umpluta cu Porotherm. M-am interesat intre timp si la vecini - mi-au spus ca nu s-au zgarcit si ca au lucrat bine. A avut proiect, receptie, diriginte de santier (voi sta de vorba si cu el). Mi-a spus ca are si poze. Omul cu asta se ocupa, e in zona respectiva de multi ani, are si acum lucrari in constructie pe care voi merge sa le vad.

Oricum, trebuie multa atentie, vorbim de sute de mii de euro...nu cumpar o masina...

Multumesc de sfaturi.

Mergi la inceput