Creditele comune... dupa divortz
Sa va spun in mare povestea..voi divortza in curand,shi ma intreb care va fi situatzia creditelor pe care le am in prezent cu sotzul meu.Fiind in afara, nu am reushit sa prezint unui avocat toate detaliile, decat in mare, iar despre acest lucru nu am intrebat.Sa incep cu inceputul..avem o casa, cumparata pe numele a 4 persoane, eu, sotzul shi socrii shi un credit ipotecar cu aceeashi titulari.NU avem copii shi nici alte bunuri de impartzit. Nu am pretentzii la nimic, voi renuntza la partea din casa care imi revine.. dar.. cine va plati creditul??IN caz ca ceilaltzi titulari nu platesc, daca divortzez , ash putea fi eu obligata sa fac fatza datoriilor?? Shi cum voi fi shtearsa din contractul de vanzare-cumparare shi din contractul cu banca??Banuiesc ca sotzul shi parintzii nu se gandesc sa vanda casa..
V-atzi confruntat cu un caz asemanator??
Ashtept raspunsurile voastrea, poate ma mai calmez un pic.. ca deja ma vad ingropata in datorii ..
Va multzumesc tuturor.
..shi te iubesc...
Raspunsuri
amar spune:
Draga noi2imi pare rau ca ti se intampla asa ceva.. in primul rand tu trebuie sa rezolvi cu divortul care e o chestiune distincta de ceea ce se numeste partaj bunuri comune care are ca obiect aceasta casa cu 4 proprietari...deci divortul e primul pas ....
....apoi faci o cerere de partajare a bunurilor comune prin care prin discutie cu sotul si parintii acestuia.. daca si numai daca(ca sa nu te traga in piept)sunt de acord , faceti o tranzactie prin care specificati ca esti de acor ca partea ta, cota de 1/4 din casa sa fie atribuita sotului sau la toti si acestia sa te despagubeasca cu contravaloarea, pe care sa ti-o de.a intr-un interval anume, sau sa se angajeze ca vor prelua astfel plata creditului inclusiv dobanzile ce se cuvin ...aceasta tranzactie exact cum va fi ea redactata va face parte din hotararea judecatoreasca ce se va elibera dupa procesul de partaj...care in momentul cand va ramane definitiva si irevocabila va avea putere de lege...
Nu stiu cat ai inteles..dar sigur nu vei fi acoperita de datorii..decat daca vrei....si scriemi ce nu ai inteles te voi ajua cu placere...
carmen 25s
noi2 spune:
Am intzeles la ceea ce te referi.. aceasta tranzactzie intre mine shi el + parintzii este verbala, o redacteaza judecatorul , sau trebuie facuta inainte de divortz.. spun asta pentru ca nu sunt oamenii cu care tocami potzi vorbi shi de aceea ma intreb daca o redacteaza judecatorul in timpul partajului.. nu am pretentzie nici macar sa ma despagubeasca cu banii pe care i-am aportat eu shi parintzii mei la acea casa.. vreau doar sa scap de orice legatura cu ei, implicit casa aceea, shi cum parintzii lui sunt cei care locuiesc in ea ( eu shi sotzul acum stam cu chirie)..nu vreau prin cine shtie ce tertipuri sa ajung sa platesc 160 000 de euro.E peste puterile mele asta.
Multzumesc inca o data pentru raspuns shi o zi buna.
..shi te iubesc...
amar spune:
Draga noi 2 depinde si de ce vrei tu... aceasta tranzactie este scrisa si se redacteaza fie de un avocat fie de voi , de unul dintre voi si ceilalti semneaza numai daca sunt de acord cu tot ce scrie acolo . Aceasta tranzactie se depune la dosarul de partaj.
Apoi indiferent de ce se va intampla niciodata nu iti va reveni tie intreaga povara a acestei sume ... ca sa pot gandi mai profund ar trebui sa stiu mai multe date despre cum ati ajuns sa dobanditi o asemenea casa in maniera asta? sunteti toti titulari de credit ? exista si giranti ? cati? ..Apoi tu zici ca nu esti in tara, sau am inteles gresi`? Daca poti sa-mi dai datele astea as putea gandi o strategie. Ce spune sotul.. poate e de acord sa cumpere partea ta...cum platiti ratele creditului? Iata o sumedie de intrebari al coror raspuns eu nu il pot anticipa... te astept cu vesti
carmen 25s
creasta spune:
Te pot deranja amar si eu cu o intrebare?am vazut ca esti in tema?putem vb pe mess?este o problema mai delicata,si se intimpla aici in germania.
Corina
amar spune:
Sigur creasta ca putem vorbi ..ID -ul meu este cati_1504...numai sa pot sa iti fiu de ajutor..
carmen 25s
noi2 spune:
Amar, itzi multzumesc din suflet pentru ajutor, parca ,m-am mai linishtit, pt ca deja ma vedeam ingropata in datorii in urma prostiei pe care am facut-o. Sa-tzi explic cum a inceput totul.
Acum 3 ani, eu shi sotul am vrut sa cumparam o casa, aici in Spania, insa parintzii lui au tzinut sa fie shi ei trecutzi pe contractul de vanzare-cumparare, iar atunci banca, a considerat necesar ca shi ei sa fie titulari ai creditului. Deci, contractul casei are 4 titulari, shi creditul hipotecar tot 4 titulari: eu,sotul shi parintzii lui.Atunci locuiam totzi 4.Dupa 6 luni, mama lui m-a dat afara din casa in urma unor certuri, eu am plecat in Romania vrand sa divortzez, dar sotzul m-a convins sa ne mai dam o shansa.. ne-am intors shi ne-am mutat singuri cu chirie, in casa ramanand doar parintzii lui.De asemenea, atunci parintzii lui ne-au pus sa semnam la avocat un act prin care eu shi sotzul le vindeam cei 50% din casa lor shi in schimb primeam 50% din valoarea casei in euro.Nu am primit nici un ban, nici nu aveam nevoie de asha ceva.. doar ca nu am shtiut ce semnez.. mi se spusese ca actul inseamna doar ca eu shi sotzul renuntzam la partea noastra shi ca ei se angajeaza sa plateasca intreg creditul.Oricum , am semnat. Banuiesc ca acel document nu are valoare decat daca este dus la notar shi legalizat... pot sa cred ca acel document este ceea ce te referi tu??.. macar ar fi bine ca exista aceasta tranzactzie facuta.... ma intreb daca nu imi vor cere banii inapoi, bani pe care nu i-am primit..iar un semn de intrebare.
Shi nu shtiu cum sa fac sa ies din nebunia asta,ma intreb daca la divortz pot sa-mi ceara sa raman in continuare sa platesc creditul in cazul in care ei nu o fac, banuiesc ca banca ma va cauta pe mine...tu ce parere ai??Cred ca tzi-am raspuns la intrebarile tale pentru a vedea situatzia mai clar, daca mai consideri necesar ceva, te rog spune-mi.
Multzumesc inca o data pentru raspuns shi o zi buna.
..shi te iubesc...
amar spune:
Draga noi2 eu abia acum m-am lamurit....deci voi toti ...sunteti in Spania , nu numai tu...apoi daca ati fost la un avocat si ati semnat ceva prin care renuntati la partea voastra de casa in schimbul contravalorii in bani , ar trebui sa ai si tu un exemplar al acelui document..care cred ca poate fi o tranzactie ...se intampla in Spania
eu nu cunosc legile spaniole..posibil ca acolo actele facute de avocati sa aiba putere de lege fara sa mai fie nevoie de notar desi ma indoiesc de asta...oricum intentia ta este de a iesi din aceasta afacere ceea ce poate chiar s-a intamplat...nu vrei decat sa scapi fara datorii din aceasta casatorie...
Sotul tau e spaniol?
carmen 25s
noi2 spune:
Amar, acel act trebuie legalizat la notar pentru a avea valoare. Sotul meu este shi el roman. Si tot ceea ce vreau este sa divortzez, nu am nevoie de nimic din casa,nici macar nu am locuit in ea decat 2 luni, dar nici sa-shi bata joc de mine prin cine shtie ce tertipuri shi sa ma shi vad buna de plata 150000 de euro..am un exemplar.. daca il traduc, ar avea valoare la partaj??Ce parere ai?Este semnat de toti 4.
..shi te iubesc...
amar spune:
Draga noi2..e bine asa..bine ca ai un exemplar pune-l bine sa nu dispara....daca e cazul mergi si la un notar acolo si autentifica-l....o mica problema ar fi ca nu ai dovada ca nu ai primit banii aia ..desi daca s-ar fi intamplat trebuia iarasi sa faceti un act... citeste cu atentie actul facut la avocat....se deduce ca ai si luat banii,sau urmeaza , cand anume, au zis ceva de un termen???? sunt chestiuni avocatesti..dar e tot ce pot face pt tine..
Apoi nu stiu, cred ca vei divorta acolo in Spania, daca actul e pe romaneste sigur ca va trebui tradus...sau daca vrei divort in tara la fel sa fie in limba tarii , logic...
Numai ca ai grija sa nu fie si in Spania ca si aici in germania , spre exemplu, termenul de un an de la separare..dupa care poti introduce actiunea...mai intereseaza-te...
Cat despre partaj..eu zic sa te linistesti..bine ca ai actul...si nu vreau sa ma pronunt inca dar poti iesi si cu bani din toata afacerea asta....multa bafta
carmen 25s
noi2 spune:
Carmen,o sa divortzez in Romania, acolo nu este perioada de separare, pentru ca vreau sa termin mai repede povestea asta.. shi sper sa fie bine.. o sa traduc actul acela in romana pentru orice eventualitate, macar sa ies fara datorii, in rest, nu am nevoie de nimic de la ei.. decat sa fie de acord cu divortzul shi sa se termine cat mai repede .. atat.
Multzumesc inca o data pentru sfaturi shi tot ajutorul pe care mi l-ai oferit.Acum sunt linishtita shi multzumesc din nou.
Toate cele bune shi sa auzim de bine.
..shi te iubesc...