daca-l eutanasia???
articolul:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6715313.stm
se poate viziona la:
http://news.bbc.co.uk/player/nol/newsid_6710000/newsid_6715800/6715857.stm?bw=nb&mp=wm
Stiu ca exista un subiect pe DC - ceva sondaj de opinie in care se discuta pro si contra eutanasierii. Pareri diferite vor exista intotdeauna, de aceea nu imi doresc polemici pe aceasta tema. Vreau doar sa intelegem ca viata este un dar de la Dumnezeu. Nu noi am ales cand si unde sa venim pe lume, si nici nu ar trebui sa alegem cand plecam; pentru ca nu intotdeauna am face alegerea cea mai buna. Ca dovada -reportajul de mai sus.
Povestea este pe cat de simpla pe atat de zguduitoare. Domnul JAn de 65 de ani, in urma unei lovituri de tren a intrat in coma; s-a trezit acum, dupa 19 ani, in ciuda faptului ca medicii ii mai dadaeau maxim 3-4 ani de viata dupa accident.
Cel mai senzational lucru insa, mi se pare faptul ca sotia lui l-a ingrijit in toti acesti 19 ani. Ce bine ca mai exista femei care respecta ce au promis la altar: "la bine si la rau...."
Daca ar fi renuntat la un moment dat? Daca l-ar fi eutanasiat, sa scape de-o grija? Oricum, nimeni nu-i promitea nimic roz pentru viitor.
Toata stima si aprecierea pentru femeia aceasta!!!
Speranta moare ultima!
Raspunsuri
claudela spune:
Si eu sunt de parere ca trebuie apreciate femeile sau barbatii care raman si ingrijesc perechile lor in ciuda tuturor greutatilor...Astfel e si bunica mea care a ingrijit singura de bunicul meu care mult timp a fost imobilizat la pat...a fost exact cum se spune la bine si la rau alaturi de sotul ei, nu l-a parasit...
Cinste acestor oameni care au inteles ce inseamna sa ai grija de cineva neconditionat!
aschiutza spune:
La nemti e un articol cum ca nu ar fii fost 19 ani in coma ci numai 4, restul nu a putut sa vorbeasca sau nu a fost in putere sa comunice cu cei din jur.
--------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
smaranditza spune:
Din cate am inteles, nu putea nici sa vorbeasca/comunice cu cei din jur, nici sa se miste. Tocmai de aici rezulta socul si uimirea lui la vestea ca a cazut comunismul, sau la vederea telefoanelor mobile.
Oricum ar fi, tot respectul pentru toate gandurile pe care le-a alungat in cele 365, uneori 366 de zile X 19 ani. Socotiti voi cate momente de disperare in atatea zile, daca puteti! O femeie intr-adevar puternica; o femeie care a iubit si a jertfit fara sa astepte sa primeasca ceva inapoi (ca tot se discuta pe la alte topicuri de iubirea conditionata/neconditionata...)
Theiuta spune:
Putin off topic: in general femeile sint in stare de asemenea sacrificii...daca era sotia in coma, nu stiu citi barbati si-ar fi jertfit 19 ani din viata sa o ingrijeasca...
Cinste femeii respective, tot respectul!
Theiuta
poze cu Nicolas
LeeAnn spune:
Comentariile referitoare la mancarea nerationalizata si tel. mobile imi amintesc de Forever Young cu Mel Gibson...
bird70 spune:
Eutanasia implica decizia individului care urmeaza sa fie eutanasiat, decizie luata in deplinatatea facultatilor mentale. In acest caz nu se pune problema de eutanasie pentru ca omul era inconstient si nu putea sa decida. Probabil ca nici nu era pe ventilator pentru ca daca sotia l-a ingrijit atatia ani banuiesc ca a facut-o acasa.
hannen spune:
Am mai vazut la tv si cazul a doua femei care la nastere prin anestezie nu s-au mai trezit decit dupa vreo 16 ,respectiv 21 de ani.
Una ingrijita de sot,cealalta de mama ei.
Cea ingrijita de sot, s-a dus sa nasca si si-a vazut bebelul cind deja avea 21 de ani!!!
A fost super emotionanta emisiunea,povestea lor!
Si eu si sotul am fost profund impresionati de acel om dar si de puterea lui Dumnezeu,de cite se pot intimpla fara ca noi sa avem habar...
Cinste lor!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
marybell spune:
si eu imi scot palaria in fata acestor oameni care trec peste orice greutati in speranta ca intr-o buna zi cel pe care il ingrijesc cu atat drag, va deschide ochii si va spune "iti multumesc" ca mi-ai lasat dreptul la viata
Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
poze bb
varsta lui Erik
smaranditza spune:
Eu stiam ca in cazuri extreme (accidente grave spre ex.) cand un om nu mai are acel timp de a lua o decizie "in deplinatatea facultatilor mintale" (pentru ca a intrat direct in coma), dupa un anumit timp, poate decide familia pentru el (daca doctorii spun ca oricum nu mai sunt sanse sa isi revina vreodata).
Si chiar sa nu fie asa...Intr-o societate in care e la moda divortul (uneori din cele mai stupide si puerile motive) e de apreciat alegerea acestei femei de a iubi "chiar daca..."(pentru ca nu ar fi putut face din mila tot ce a facut 19 ani).
Oricum, povestea are partea ei tragi-comica.
Partea comica este renasterea intr-o noua epoca si redescoperirea unei noi lumi de catre sarmaul Jan.
Partea tragica este faptul ca Jan si Gertrude au ajuns stire de televiziune pentru ca ea a avut grija de el atata timp. Tragic este ca sunt tot mai putine cupluri care isi iau juramintele in serios.