Anda-hemoragie gr2

Anda-hemoragie gr2 | Autor: sucan

Link direct la acest mesaj

Sunt o mamica care am nascut cu cezariana pe 05 dec 2006( la spitalul Odobescu- sa nu nasteti acolo, eu am vrut sa nasc normal, dar nu am putut si am stat sa se aprobe cezariana de pe la ora 13 pana la ora 19 seara si abia am fost programata la ora 22 seara- cica s-a aprobat cezariana pt.ca a fost mos Nicolae), pe la ora 22 am facut un soc am fost toata rosie cu pete si parca erau ca si cum te musca tantarii- nu stiau ce sa-mi faca) la 42 de sapt, cam 10 zile peste termen.
Am nascut la ora 23 o fetita pe nume Anda de 3,180 kg, 52 cm, scor ABGAR 5, dupa 5 min nota 7, a facut convulsii si nu a putut sa respire singura si a fost pusa sub oxigen ( dar abia dimineata afost pusa sub oxigen, poate daca era pusa atunci noapte altfel statea treaba). Medicul a spus ca a facut hemoragie de gradul 2 si hipoxie si nu se stie daca mai scapa. Abia dupa 4 zile iau fost scoase tuburile de oxigen, iar fetita mea a putut sa respire singura. de la 4 luni jumate facem kinetoterapie si cu tratament tanakan, convulex, tarosin, ederen, vitamina B complex - rezultatele inca nu apar: nu isi tine bine capul, se uita de multe ori in gol, nu apuca jucariile, e incordata ( acum mai putin e incordata ca facem kinetoterapie cu ea), dar cand ii dai atentie incepe sa rada in hohote de fiecare data. Isi tine mainile in fata si picioarele incordate si face ca si bicicleta.
Mergem si noi la neurologul din Timisoarea DR.Bacos, am facut RMN pe 28 mai 2007 si rezultatele sunt destul de grave: masive leziuni frontale , precum si la lobii temporali si numai cerebelul nu e afectat. Neurologul spune ca e grav sunt prea mari leziunile si nu stie ce se mai poate reface - ar putea sa nu mearga, sa nu vorbesca si multe alte, nici nu vreau sa cred ca este asa!!!!!!!!! ( in decursul unui an poate sa se mai refaca, dar nu se stie poate cu kinetoterapie si speranta) - solutia data sunteti tineri si aveti viata in fata ( adica mai puteti sa mai faceti inca un copil asta e traducerea data de catre neurolog).
Poate sunt si alti parinti in situatia mea- sunt alte tratamente care dau rezultate, operatii ? va rog sa-mi scrieti SIGUR SUNT SI ALTE TRATAMENTE!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Miha, si eu am o fetita, in varsta de 5 ani, tot hipoxica la nastere, si cu prognosticuri negative... Povestea ei o poti citi in jurnalul meu, asa ca nu intru in amanunte aici. Ceea ce vreau sa-ti spun este faptul ca noi am facut cu Daria kinetoterapie, ergoterapie, fizioterapie, iar ca medicatie i-am facut Cerebrolisyn, a luat Encephabol si, mai nou, Risatarun. Ca stadiu de dezvoltare, fii-mea isi tine capul, insa nu sta in fund decat sprijinita la spate sau in maini, nu merge. De vorbit - vorbeste coerent, insa stalcit si pentru asta din toamna va merge la logopedie. Nu-ti pierde rabdarea si speranta, cu multa dragoste si munca veti reusi. Andra trebuie stimulata tot timpul, sa ridice ochii sa se uite dupa jucarii; pune-o mai des pe burtica si incearca s-o faci sa se uite, putin cate putin la ceva ce-o intereseaza (la o jucarie, la poze sau la tv). De la statul asta pe burtica i se intaresc muschii spatelui si ai gatului si va incepe sa-si tina capul. Apoi, incetul cu incetul vor veni si celelalte. Daria a vorbit tarziu, asa ca nu dispera inca. Scuze ca nu scriu ordonat, dar sunt la serviciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

draga miha,
si eu sunt o mamica a unei fetie cu handicap sever. Datorita faptului ca la nastere , medicul e refuzat cezariana, fetita mea, in urma hipoxiei, are leziuni cerebrale. Nu i s-au dat sanse sa traiasca, chiar mi s-a sugerat sa o deconectam de la aparate.Acum are 13 ani , nu vorbeste , doar silabiseste, merge ( dar a mers foarte greu) intelege tot. Ai incredere , spera , si daruieste-i fetitei tale toata dragostea ta. E nevoie de foarte multa munca din partea ta , dar se poate recupera. Sa nu te astepti sa fie un copil normal , dar merita sa incerci sa o ajuti cit se poate de mult. Nu iti pierde curajul, mergi inainte. Cel mai bun tratament esti TU ( asta nu inseamna ca nu trebuie tratament medicamentos). Oana a facut tratament cu encephabol, cerebrolisyn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Fetelor, mai intai sa va explic procedura. si de ce s-a ajuns acolo. pentru a fi aprobata cezariana, trebuie semnatura sefului de sectie ob-gineco. dupa cum stiti, prin spitale,doctorii se cam papa intre ei...si uite asa,anumiti ginecologi nu primesc aceasta semnatura si se ajunge la ce ati trait voi si, partial,ce am trait eu.

Si ca sa nu va invinovatiti aiurea, va spun povestea mea. sarcina normala, copil grasanel,3600. Eu, intoxicata de campania agresiva "nasteti natural" ca orice viitoare mami cu oaresice educatie.

M-a internat seful sectiei (am mers direct la el) cum am intrat in luna 9-a. m-a incurajat si el, eram si eu decisa sa merg pana in panzele albe pe natural. ok, incepu travaliu,ca-n filme,0 dureri,dilatatia mergea struna. 10 cm fix dilatatie,apa rupta,hai la impins. m-am urcat pe masa razand, doctorul era langa mine, eu ceream o tigara(ei, na acusi nu mai are timp sa ajunga nicotina la bebe) imping si...la un moment dat, imi asculta cu palnia copilul. nimeni nu spune nik, doctorul cheama repede anestezistul, in 5 minute fara drept de apel eram taiata. copil cianotic, 2 APGAR. ce-i drept ,si-a revenit .dar frica de sechele a durat mult, pana spre 2 ani as putea zice.

In afara de faptul ca stalceste la greu cuvintele, la 3 ani fix e un copil de exceptie,(nu ma laud ca-i al meu) deja desparte in silabe, scrie cu litere de tipar ,deseneaza peisaje si intreaba cum respira pestii.

PENNTRU FETELE CU COPII MICUTI:

De ce va povestesc asta, aici unde se vorbeste despre copii cu probleme. cand umblam tampita din neuro in neuro, lunar sa vad va fi ok...nu va fi ok...unul bun mi-a dat sa citesc despre stimularea copilului,despre faptul ca, lucrand cu un copil mic,stimulandu-l in permanenta, e POSIBIL (nu sigur) ca evenutalele deficiente psihice sa fie anulate.

in ce consta aceasta stimulare. cautati la psihologice, e un subiect pus mai demult de mine, "dati o inteliganta superioara copilului",veti gasi acolo (descarcati cartea de la adresa data),incepand de la o luna de viata, exercitii de stimulare timpurie a copilului.nu va speriati de titlu, nu va invata sa va obositi si surmenati copilul,sau sa scoateti un geniu dintr-un copil normal, insa sunt benefice IN SPECIAL PT COPIII CU POSIBILE URMARI.

eu am lucrat, in joaca, cu copilul si va spun cu mana pe inima ca da
rezultate, ca nu sunt genul de exercitii stil "fortat limitele copilului" din contra, totul e tratat ca o joaca,dar se exerseaza memoria,atentia ,logica. INCEPAND DE LA O LUNA.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Akella, ti-am citit povestea! sanatate printesei. pt tine special si pentru restul mamicilor cu copii ce au nevoie de logopedie.

intrati la consultatii de psihologie, la pagina doi cred, e un alt subiect postat de mine, TERAPIA VORBIRII. daca stiti engleza, puteti aplica acasa, impreuna cu copilul,exercitiile de acolo. sunt 70 filmulete cu ore de logopedie, axata pe corectarea defectelor de pronuntie. de exemplu, in 3 zile,dupa modelul de acolo, fi-mea il spune pe S in orice context. sa vedem cum facem cu R

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Flaviutza, multumesc de ponturi. Voi cauta exercitiile de logopedie, dar si cele de memorie, ca nu strica, chiar daca Daria are 5 ani si nu da semne ca are memoria chiar scurta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

miha, vad ca esti din Timisoara - exista acolo o org. numita Speranta, ei au programe de interventie timpurie pentru copiii cu risc (0-5 ani) si sper ca te vor ajuta. Eu sunt din Craiova, problemele fetitei mele sunt de alta natura (deficienta vizuala), ei nu au lucrat special pe deficienta asta, si totusi au gasit o modalitate de a ma ajuta, cu sprijinul coordonatorului lor din strainatate. Uite adresa:
http://www.speranta-specialcenter.ro
iar depre acel proiect unde ai putea fi inclusa si tu:
http://www.speranta-specialcenter.ro/index.php?lng=rom&idpr=1&op=31

Mergi la inceput