Clubul copiilor dependenti de mamicile lor
In primul rand La Multi Ani tuturor copiilor!
M-am gantit sa deschid acest subiect pentru ca eu nu mai stiu ce sa fac. Amy (1 an si 9 luni) e din ce in ce mai dependenta de mine...pana si pe taty a inceput sa il ignore
.In orice minut si secunda trebuie sa fie cu mine ( de preferat la mne in bratze), nu pot sa dispar din vizorul ei nici pentru o fractiune de secunda ca incepe sa ma strige sau sa vina dupa mine. Orice face, mamy trebuie sa fie langa ea . Deja simt ca uneori o iau razna..pana si cand doarme trebuie sa stau langa ea ca altfgel se trezeste , incepe sa ma strige iar daca nu raspund la primul apel incepe sa planga de nu se mai opreste.
Mai e cineva in situatia asta?
Dar mamici cu copilasi maqi mari care au trecut prin asa ceva? s-a schimbat ceva pe masura ce s-au mai marit? cand au apatur aceste schimbari? ce ati facut pentru a trece peste aceasta situatie?
Raspunsuri
danitin spune:
Ciao. Si da, la mine e o situatie asemanatoare. Fetita mea are deja 3 ani dar .... cand era mai micuta se intampla exact cum spui tu. Mai ales cand era vorba de mancat, dormit, sau cand era bolnavioara doar pe mine ma accept in preajma. Tinand cont de serviciu era imposibil si de aici tone de lacrimi si proteste. Cu timpul, stii.. se mai obisnuieste ea, iti mai intaresti inima tu. Acum mama e indispensabila in caz de: nu se simte bine, trebuie sa ia medicamente, taiat unghii si breton, spalat pe cap, baie in cada mare, mers la dr., mers in locuri publice (nu parcul unde iese si cu buni)Plus ca atunci cand ajung acasa de la serviciu nu se dezlipeste de mine nici cat ma duc la baie. A propos, a aparut!
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an
emanuele4u spune:
Sa-ti traiasca pustoaica..e o scumpa. Mda, la mine pana si sa se joace doar cu mami vrea ;-(. Eh..ma inarmez cu rabdare, ce altceva sa fac? Problema eca uneori simt nevoia de 5 minute de pauza, pe care nu le am..chiar si cand doarme vrea sa stau langa ea, si cum incerc sa plec, simte si o luam de la capat. Dar o ador, si nu cred ca mi-as dori sa fie altfel decat cum este. Dar totusi sunt curioasa cat mai am de asteptat.
Alte mamici in situatia mea nu mai exista???
emanuele4u spune:
hmmm..chiar nu mai sunt mamici in situatia mea? sau poate ca tocmai din cauza asta nu au timp de scris ;-)
blaganadia spune:
Si eu patesc la fel cu Rares desi este mai marisor-face 3 ani in august.El nu se deslipeste de mine de cand merge la gradinita, de la inceputul lui mai. Nu mai merge nicaieri nici cu tata-sau, nici cu bunu-sau cu care mergea adesea in parcuri si oriunde dorea el. Nu pot sa merg nicaieri fara el, nici macar la baie ca este si el prezent. Sper sa ii treaca odata dependenta asta de mama.
Iti doresc rabdare, mi-o doresc si mie, caci deja mi-o cam pierd. Toate cele bune.
http://lilypie.com/pic/070207/zNTy.jpg
http://b3.lilypie.com/CmyWp2.png
Gabi_K spune:
ne inscriem si noi in club...
A mea are 5 ani deja, parca incepe sa se mai desprinda de mine, dar daca suntem impreuna, e foarte mamoasa. Sfatul meu e sa-i lasati sa fie mamosi, sa nu-i respingeti, si daca vor simti ca le sunteti alaturi, vor prinde curaj:) Bucurati-va ca sunt asa de lipiciosi:)))
Nadia, am citit despre problemele tale... ai grija sa nu patesti ca mine:( De fapt si problemele noastre erau cam asemanatoare![]()
Ti-as da un PM dar nu ai activat:(
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
emanuele4u spune:
Bine ai venit in clubul nostru Gabi!
Nu m-am gandit niciodata sa o resping, Doamne fereste! Este o senzatie minunata sa stii ca cineva are atata nevoie de tine. Pe de alta parte, ai nevoie macar de 2 minute de respiro ...si atunci apare partea oarecum frustranta. Sotul meu a fost plecat pentru 1 sapt in Italia ( si sapt viitoare va pleca pentru 3 luni inapoi pentru un curs). Ma gandeam ca atunci cand se va intoarce, Amy va sta mai mult cu el..eh..din contra, mai mult de 1 minut pe zi de "giugiuleala", joaca, sau orice altceva nu se poate. Nici macar nu vrea sa ii faca biberonul de ceai/lapte...incepe sa planga si spune ca mami sa i-l faca. Totul trebuie sa faca mami..dar de preferat cu ea in bratze.
Chiar nu stiu cum ma voi descurca cu ea cand vom fi numai noi doua..probabil se va intampla acelasi lucru ca in sapt cand taty nu a fost acasa.....oridne, mancare, spalat pe jos...etc...noaptea dupa ce adormea ea.
Gabi_K spune:
Emma, incearca sa faceti impreuna treburile casei, pune-o sa te ajute. Asa mai castigi un pic de timp.
Stiu ca nu o respingi, dar cunosc si nevoia de intimitate cand nu poti sa stai linistita pe wc macar 1-2 minute, daca vrei sa faci baie (nu dush...) intr-o clipa se dezbraca si se baga langa tine in apa
Ceea ce ma surprinde, nu avem probleme cu vizitele din 2 in 2 saptamani, cand trebuie sa mearga la tatal ei. (de fapt merge cu frate-sau, deci tot nu-i singurica.)
A mea a supt 3 ani jumate, doarme si acum lipita de mine... deci sunt in tema la capitolul lipici
Am invatat un lucru: cat vrea, o tin in brate. Chiar si acum.
Nu zic ca nu mi-e greu, noroc ca n-are doar 18 kg, e slabuta. Ea o accepta si pe mama mea, dar totusi sunt preferata nr.1:))) Cand are ceva pe suflet, numai pe mine ma vrea.
Singurul lucru care ma enerveaza sunt oamenii care ne mai fac observatii: asa fetita mare si e tot in brate...
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
emanuele4u spune:
Gabi, de mult timp "ma ajuta" la treburile casei, dar in ultimul timp nici asa nu prea mai merge. Eu ii ofer alternativa de a ma ajuta, ea incepe sa planga pentru ca vrea sa merg cu ea in patsa u sa ma joc
Priscilla spune:
Ma inscriu
cu una bucata copil la capitolul asta ca este parca facut special pentru fetita mea care desi nu are decat un an si 3 saptamani, nu pot sa dispar din raza ei vizuala deloc,de dus la baie este nasol,iar de treaba in casa nu mai spun.Toata ziua trebuie sa stau numai in ochii ei,daca dispar,ori plange cu lacrimi de crocodil,ori vine in 4 labute dupa mine.Azi de exemplu era concentrata la ceva si am profitat si eu sa ma duc la baie cu ocazia asta.Am putut? Nici nu m-am instalat bine ca m-am si trezit cu usa data de parete,iar partea nasoala este ca eu mai stau si cu cumnata-miu in casa si nevasta-sa,plus soacra-mea.Ar fi misto sa ma trezesc odata cu fi-mea peste mine in baie si cu cumnata-miu in spatele ei.
Sa-mi aduc aminte si va mai povestesc intamplari de-ale noastre.
Ma bucur ca nu sunt singura,care se plange de asa ceva![]()
![]()
Iolanda,
de printesica,Alexandra,17 iulie 2006
mariussimiuc spune:
Dar o mamica dependenta de copil primiti in club? ![]()
Miha
si Robert