Am si eu o intrebare, asociatia de locatari te poate obliga sa repari acoperisul? Vecinul de la 4 s-a dus sa reclame tot blocul ca nu punem bani egal cu el pt acoperis. Toti ceilalti locatari am vrut sa punem, cu conditia ca el sa puna un pic mai mult decat noi si el nu a vrut. Cei de la asociatie au decis ca trebuie sa punem bani in mod egal. Mie nu mi se pare normal, e vreo lege care sa reglementeze asa ceva?
39+Alma Livia
da, te poate obliga
exista legi pt asa ceva, nu stiu exact care
toata lumea trebuie sa plateasca indiferent de etaj, suma totala se imparte in functie de suprafata apartamentului, astfel incat cel cu 4 camere va plati mai mult decat cel cu 2, dar toti cei cu 4 camere de exemplu, vor plati aceasi suma
la noi vecinul de la 4, a facut poze inainte, si-a reparat teresa pe cheltuiala lui, apoi a dat asociatia in judecata si a scos dublu (cheltuiala cu reparatia + daune morale)
tavanul celor de la ultimul etaj, este considerat ca tavan al tuturor
DA, este legal.
Asa cum subsolul se repara de catre tot blocul, liftul, casa scarii, fatzadele etc, asa si terasa este un BUN COMUN.
Daca cel de la etajul 4/9/10 nu repara treasa, apa se va infiltra la toata lumea, la fel si subsolul, daca nu se izoleaza se macina fundatia.
EU, in locul celui de la ultimul etaj, as face in felul urmator:
Chem 3 firme, iau oferte, fac contract cu cea mai convenabila(cal/pret) si daca asociatia nu vrea sa de-a bani ii dau in judecata si castig.
Conf. HG400/2003
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Va multumesc de raspunsuri. Din pacate, la noi in bloc nimic nu s-a reparat la comun. Cand s-au spart tevile imi amintesc ca el nu a vrut sa plateasca nimic (ca cica nu curgea la el in casa si nu e vina lui) la fel si la interfon (ca lui nu ii trebuie) si nu l-a reclamat nimeni la asociatie, am pus noi bani pentru el.
39+Alma Livia