schimbare nume-pls help

schimbare nume-pls help | Autor: Ortansa

Link direct la acest mesaj

buna!

am nevoie de ajutorul vostru si in special al cuiva specializat.

problema mea este urmatoarea:
cand m-am casatorit, sotul meu avea inscris in pasaport numele de familie NAHRA.am facut toate actele cu acelasi nume,respectiv mi-am schimbat la casatorie numele in Nahra si am continuat asa pana cand,la nasterea celui de-al doilea copil,sotul meu si-a schimbat pasaportul in care numele a fost transcris NOHRA(o greseala frecventa in transcrierea din araba in alte limbi).astfel incat pe certificatul de nastere al copilului emis de amb Romaniei in Liban,in dreptul numelui de familie al tatalui apare Nohra,restul ramanand Nahra.

din cauza asta avem multe greutati,nu reusim sa-i facem pasaport romanesc copilului si pe parcurs probabil ca se vor mai ivi si alte probleme.

vrem sa schimbam numele de familie al tatalui(el si-a schimbat ulterior pasaportul devenind Nahra) din certificatul de nastere al copilului pe cale administrativa.

am citit pe net ce acte trebuiesc,vreau doar sa ma asigur daca mai este nevoie si de altele,data fiind situatia-sotul ceatean strain-si daca este nevoie de declaratie din partea tatalui(daca da,unde trebuie facuta?) ca este de acord cu schimbarea numelui.ma intereseaza in mod special daca este nevoie de orice alt act,declaratie etc care ar trebui luate din Liban(noi ne aflam momentan in aceasta tara).
in primul rand trebuie publicata schimbarea de nume in Monitorul Oficial si as vrea sa stiu cat dureaza acest lucru.noi avem de gand sa stam in Romania maxim 2 luni,ma intreb daca este suficient pt a rezolva problema.daca dureaza mult mai mult,ce este de facut?

multumesc.

I've gt you under my skin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

nu stie nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Complicata problema.

Am o prietena care pentru a schimba CNP ul copilului (era gresit pe act) a umblat aici in Ro mai mult de doua luni si mai stiu pe cineva care pentru a obtine certificat de nastere al copilului in Romania a umblat vreo 3 luni, copilul fiind nascut in alta tara.
Vestea buna este ca poti face aici procura cuiva, care sa te reprezinte si care sa ridice inclusiv pasaportul copilului, in momentul in care e el emis.
Vestea proasta este ca mereu ai parte ce cate o surpriza la ghiseu, iti mai cer nu-stiu-ce minune de act, deci daca ai pe cineva in Ro care sa se duca sa se intereseze personal la starea civila sau unde trebuie, poate e o idee sa ii trimiti copii dupa acte si sa il pui sa se intereseze chiar "la locul faptei".

Succes!!

Andries

Mergi la inceput

multumesc Andries.noi venim peste 2 saptamani in tara si vom face toate demersurile necesare si probabil ca apoi vom face procura cuiva pt a continua. si exact cum spui,de asta mi-e teama si mie-sa nu fie nevoie de acte pe care eu nu le am cu mine sau sunt greu de procurat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ortansa

multumesc Andries.noi venim peste 2 saptamani in tara si vom face toate demersurile necesare si probabil ca apoi vom face procura cuiva pt a continua. si exact cum spui,de asta mi-e teama si mie-sa nu fie nevoie de acte pe care eu nu le am cu mine sau sunt greu de procurat.

edit:cum se face o procura si unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

La consulat. Tre sa ai cu tine o copie dupa buletinul celui pe care-l 'insarcinezi' (iti trebe adresa si cnp-ul celui in cauza)
Succese maxime!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Dar poti face si Ro procura daca vrei si cred ca e mai ieftin si vei stii exact ce sa scrii in ea (ma rog notarul stie). Cei de la consulat au niste formulare tip si e posibil sa nu cuprinsa chiar tot.
Caz concret: sotul meu prin procura a declarat in Ro (le-a facut certificat de nastere) cei doi copii ai fratelui sau care e cetatean roman, dar nu locuieste in Romania. A batut drumul la primaria sector 1 de mi se acrise mie, dar pana la urma a reusit.

Andries

edit: cumnatul meu a venit o data in Ro si a adus ce acte avea, i-a facut procura sotului meu si apoi ii trimitea prin curier ce mai era nevoie.

edit a doua oara: m-am mai gandit si cred ca va trebui sa schimbi intai certificatul de nastere al copilului (ceea ce dureaza nici nu vreau sa ma gandesc) si apoi ii poti face pasaport romanesc cu noul nume. Iar la pasaport va trebui sa ai in mod cert o declaratie a sotului tau ca e de acord sa i se faca pasaport individual copilului (declaratie notariala) sau sa fie sotul tau de fata cand depuneti pentru pasaport, plus trebuie sa ai copilul in persoana sa il pozeze. Deci sunt doi pasi, primul e certificatul si al doilea pasaportul. Certificat prin procura sigur se poate face, dar la pasaport nu stiu.

Mergi la inceput

mie de certificat mi-e teama,cu pasaportul nu-i problema deocamdata,pt ca l-am trecut pe copil in pasap. meu libanez.din cate stiu il voi putea trece si-n cel romanesc aici la ambasada.
si stiu ca e de umblat-asta vara asta am facut si n-am rezolvat nimic pt ca nu aveam chiar toate actele la mine-anul asta sper totusi sa rezolv.multumesc fetelor,daca mai am intrebari o sa mai apelez la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

1. iti trebuie declaratia tatalui ca e de acord cu schimbarea numelui copilului. declaratie notariala.

2. Primul pas este sa faci o cerere catre starea civila de care apartii, prin care sa soliciti schimbarea numelui copilului pe cale administrativa. Cu aceasta cerere, semnata si stampilata te duci la MO si ceri publicarea anuntului.
De la publicarea in monitorul oficial se asteapta 30 de zile, pentru eventuale contestatii. adica poti incepe demersurile de schimbare de nume doar dupa 30 de zile de la publicarea in MO.

3. poti face o procura cuiva din tara, care sa se ocupe de toata tura-vura in locul vostru.

4. iti dau telefonul de la starea civila sector 1, director Toma Adrian. 222.01.09. ceri cu el si te indruma el catre o persoana care stie sa-ti dea mai multe detalii - sau ceri direct cu doamna alexandra ;), ca iti spune ea ce si cum. sint foarte saritori, sa stii.

daca mai ai intrebari shoot, eu tocmai i-am schimbat numele copilului. ce-i drept, cetatean roman cu domiciliul in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Vreau si eu sa va intreb: daca la nasterea copilului noi parintii purtam nume diferite, dupa ce ne vom casatori civil este oare posibil sa schimb numele de pe certificatul de nastere al copilului? Adica, vreau sa spun: pe mama (pe mine) o chema intr-un fel iar pe copil il cheama ca pe tata, iar eu vreau sa apara acelasi nume peste tot.
Se poate oare?
Ce alambicat...

Cristina, mami de Razvan Nazdravan (31.01.2006)

www.dropshots.com/astery
www.dropshots.com/asteryaro

Mergi la inceput

sibip,multumesc pt informatii,am sa apelez la domnii/doamnele de la sector 1.din cate stiu,pt copiii nascuti in strainatate chiar dansii se ocupa de certificate/alte acte de stare civila.eu ,cum am mai spus,am nevoie sa schimb doar numele tatalui din certficatul de nastere al copilului,sper sa fie aceeasi procedura.

asteryaro-banuiesc ca se poate schimba,procedura ramanand aceeasi ,in plus trebuiand sa aduci actele care dovedesc schimbarea numelui tau.

as mai avea intrebari sibip
1.-daca tatal va fi si el cu mine,mai este nevoie de declaratie notariala?sunt curioasa cat costa o astfel de declaratie la notar,daca nu te superi.
2.-unde il gasesc pe MO?:-D adica n-am idee cam pe unde ar fi,la vreun ziar ceva?

3.cat dureaza pana se publica in MO?iar dupa ce trece timpul respectiv mai astept inca 30 de zile??

4.procura o fac tot la notar?

5.pt. ca esti in tema,cat a durat in total pana sa ai actul schimbat?

multumesc tare mult,sper ca nu te-am zapacit.

Mergi la inceput