Sfaturi masina de cusut?

Sfaturi masina de cusut? | Autor: Donia

Link direct la acest mesaj

Vreau sa imi cumpar masina de cusut si am vazut diferite modele la diferite preturi. Cum nu ma pricep prea bine si nici nu m-as arunca la cel mai scump model, as vrea sa va intreb daca sunt lucruri la care trebuie sa fiu atenta ca sa nu fac o afacere proasta... ce ar trebui sa aiba? De ce pot sa ma lipsesc?
Eu nu am pretentia sa cos cine stie ce, ca nu ma pricep. Am mai cusut la masina... cum se cheama, ne-electrica, iar modelele pe care le-am vazut sunt electrice. As face chestii simple, o draperie, o fusta, un sac de dormit din panza, scurtat blugi...
Asadar aveti ceva sfaturi?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

donia, eu mi-am luat asta iarna tot asa pentru mici lucruri in casa, eventual o bluza sau o fusta simpla, ca nu ma fac croitoreasa o masina brother bc 2500. are cam tot ce imi trebuie, n-am avut probleme cu ea. pentru detalii da un search pe google. am dat 11 milioane pe ea.

Iulia 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si eu tot Brother am. E o marca buna. Mai poti lua si Singer, un model mai simplu. Sa te uiti sa aiba optiunile de baza: cusut drept, zig-zag, reglarea dimensiunii pasului (astea sunt chiar basic), piciorush de pus fermoar, optiune de butoniere, eventual cusut nasturi.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Oh, nici nu stiam ca s-ar putea coase nasturi la masina...
Eu am vazut in magazin ambele marci, si Brother si Singer, dar acum o sa stiu mai exact la ce sa ma uit. De fapt o sa caut si pe net, sa ma duc cu lectiile facute.
Va multumesc mult pentru sfaturi, sunt foarte folositoare.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Donia succes! Precis la voi o sa gasesti o masina buna si la un pret super acceptabil. Cand imi cautam eu, am vazut pe net la magazinele online o gramada de modele la niste preturi super de super (in jur de 100 de $).

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Alynutza, chiar azi m-am uitat din nou si am vazut si Brother si Singer intre 90-100 dolari canadieni. Si inca vreo cateva modele ale ambelor marci, urmatoarea pe la 130, apoi 170 si pana pe la 400$. Sunt computerizate... si cine mai stie ce fac, ca eu nu ma pricep. Cred ca o sa mai studiez putin oferta si probabil voi alege intre Brother sau Singer ieftine, ca au tot ce ai scris tu si cred ca e suficient pentru ce imi trebuie mie.
Mi-am amintit ca mai vroiam sa te intreb ceva. Am vazut ca pentru butoniere pe o masina scrie ca se fac in 4 pasi, pe alta scrie ca se fac in 1 pas... banuiesc ca ar fi de dorit sa le faci intr-un pas, dar e complicat sa le faci in 4 pasi? Adica merita sa dau vreo 30-40$ in plus pentru asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Doina, masina mea face butonierele in 4 pasi, ideea e ca trebuie sa selectezi tu cei 4 pasi, deci cred ca dureaza cateva secunde mai mult decat atunci cand e un singur pas, dar daca nu planuiesti sa faci multe butoniere nu cred ca merita diferenta de pret :)

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Acum am inteles ce-i cu pasii astia, multumesc Diana.
Aseara m-am uitat pe net la un model Singer ieftin si scrie ca face butonierele intr-un singur pas, deci pana la urma ies bine.
Acum mi-a mai dat prin cap sa intreb ceva, pentru surfilat pot sa folosesc cusatura in zig-zag? Ca am inteles ca in mod obisnuit masinile de cusut nu surfileaza, ci exista ceva masinarie speciala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Exista masini speciale pentru surfilat, iar o masina de cusut simpla ( casnica) nu realizeaza cusatura respectiva, DAR, casnic, se foloseste zig-zag-ul pt surfilat. Masinile mai noi au mai multe tipuri de cusaturi pt. "surfilat", deci nu e nici o problema.

Masinile speciale pt surfilat ( LOCK)folosesc mai multe fire si in general au si cutit ( taie materialul langa cusatura). Depinde cat si ce vrei sa cosi, dar cu o masina simpla/casnica poti finaliza foarte bine aproape orice. Oricum, daca devii pasionata de cusut si ai sa vrei sa-ti faci hainute multe probabil ca ai sa vrei si o masina de surfilat, dar pana atunci te descurci cu o masina simpla:) Masina de surfilat este 'extra', la fel cum sunt masini de brodat sau doar pt. butoniere, doar pt cusut nasturi etc

-------------------
Diana

Mergi la inceput

E perfect, daca merge cu zig-zag sunt multumita. Eu sunt incepatoare de tot, nu ma arunc la masina de surfilat, cred ca am vazut ceva pe la 400-500$, era o masinarie cu mai multe fire. Dar mi-e teama ca o sa-mi prind urechile si in unele din functiile celei mai basic masini de cusut, asa ca nu tintesc la mai mult.
Ieri am fost din nou la magazin sa studiez oferta si m-am cam hotarat la o masina Brother care face multe, e vreo 99$, butoniere in 4 pasi, picior de fermoar, coase nasturi, vreo 4 dimensiuni de zig zag si are multe functii cu care imi imaginez ca o sa-mi placa sa ma joc.
Inca o data va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_andreea spune:

Eu am Brother si sunt foarte multumita. Angajatii stiu foarte bine masinile si8 in functie de ce vrei sa faci cu ea si de buget, te pot ajuta sa-ti alegi masina perfecta.Eu mi-am luat una computerizata ca nu prea ma pricep la masini si daca nu da ea eroare eu cos inainte. Cel mai bine sa te uiti pe ite si sa le dai un telefon sa te lamureasca.Succes la cumparaturi!

Mergi la inceput