Dragelor, ma puteti ajuta?
Incerc sa-mi recuperez cartea de munca de la fostul loc de munca. Pe langa intarzierile la care ma asteptam datorita ineficientei personalului si a dezinteresului managerilor, acum intampin si alte greutati,iar eu nu-mi pot recupera CM desi mi-am inaintat demisia in urma cu aproape o luna. Deci, ce inseamna decizie de suspendare a contractului de munca, pt ca intreaba fosta mea sefa daca o am si ii pot trimite o copie? Am inteles ca este ceva nou, de 1 an, ca tb facut cand intri in CIC, iar cand iesi din CIC este nevoie de un act aditional de revenire. Pai eu nu ma intorc la ei. Si inca o intrebare:daca Ema a implinit 2 ani in 25 mai, sambata, eu din ce data tb sa apar in CM la noul loc de munca?
Decizia de suspendare o face angajatorul in numele tau si o inregistreaza la Inspectoratul de munca. Ei trebuiau sa o faca si un exemplar vizat de ITM sa-ti parvina. Actul de revenire il fac tot ei la implinirea varstei de 2 ani sau anterior acestei date la solicitarea ta. Si acest act se inregistreaza si se vizeaza la ITM. Ambele acte sunt in format electronic si se emit de firma nu de catre angajat.
La implinirea varstei de 2 ani se poate:
1. reveni la locul de munca detinut
2. demisiona
3. angaja
4. somaj
5. niciuna
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007