pauza pt schimbarea serviciului in perioada sarci

pauza pt schimbarea serviciului in perioada sarci | Autor: Jasmin012

Link direct la acest mesaj

Sunt graviduta, intru peste o saptamina in luna a 4-a si am doua probleme spinoase. O sa incep cu cea mai grava: am lucrat pina de curind la o firma care si-a incheiat activitatea si a inchis cartile de munca cu data de 31 martie. Eram angajata lor de aproape doi ani. Am primit instiintarea in mai si chiar daca mi-am gasit in alta parte de lucru destul de repede si noii angajatori au reusit sa-mi inregistreze contractul cu data de 2 mai, am totusi o luna (aprilie) neacoperita din punct de vedere legal. Ce pot face ca aceasta luna sa nu afecteze indemnizatia de mama? Pot plati cumva personal la CAS, impozitul cuvenit acelei luni? Cum sa procedez?

A doua intrebare ar fi: daca bebelusul se naste in strainatate mai beneficiaza de alocatia de 200 Ron?

Jasmin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Daca bebelusul se naste in strainatate ,v-a avea cetatenia tarii respective,si nu romana,deci nici de alocatia de 200 nu v-a mai beneficia.
Dar poate va beneficia de alte drepturi mai avantajoase,cine stie?

Am o nepoata, nascuta in Franta,deci cu cetatenie franceza,si la noi in tara nu are nici un drept.
Nu stiu cum ar decurge lucrurile daca ar avea dubla cetatenie?

In cealalta problema............imi pare rau dar este cam nasol.

IolandaAlexandra 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. La prima intrebare raspunsul este NU adica nu vei beneficia de CIC pentru ca ai mai mult de 1 lun neasigurata. 01.04.2007-02.05.2007. Din pacate nu prea vad cum sa se remedieze.
2. Nu are relevanta unde anume nasti (se poate intampla si intr-un avion nu? si raspunsul este pozitiv. Copilul are dreptul la acei bani avand cetatenia mamei adica cetatenie romana.

Nota:
Cetatenia unui copil nascut viu este data de cetatenia mamei nu de locatia nasterii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

quote:
Initial creeata de Jasmin012

Sunt graviduta, intru peste o saptamina in luna a 4-a si am doua probleme spinoase. O sa incep cu cea mai grava: am lucrat pina de curind la o firma care si-a incheiat activitatea si a inchis cartile de munca cu data de 31 martie. Eram angajata lor de aproape doi ani. Am primit instiintarea in mai si chiar daca mi-am gasit in alta parte de lucru destul de repede si noii angajatori au reusit sa-mi inregistreze contractul cu data de 2 mai, am totusi o luna (aprilie) neacoperita din punct de vedere legal. Ce pot face ca aceasta luna sa nu afecteze indemnizatia de mama? Pot plati cumva personal la CAS, impozitul cuvenit acelei luni? Cum sa procedez?

A doua intrebare ar fi: daca bebelusul se naste in strainatate mai beneficiaza de alocatia de 200 Ron?

Jasmin

Mie nu prea mi-e clar cum adica ei eu inchis cartile de munca cu 31martie si tu nu ai aflat decat in mai!
Adica in timpul asta unde ai fost?
Ma gandesc ca daca in timpul asta ai fost la serviciu, ai putea sa le faci o reclamatie la Of teritorial de munca pt acea luna!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Ligia, problema e ca este vorba de prietena mea. Afacerea ei a dat faliment, ea insasi isi cauta acum de lucru, sa poata sa-si intretina familia. Asa ca nu e atit de simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

macar sa-ti fi spus mai repede!
Putei sa intri in shomaj luna respectiva!

Din pacate cred ca nu se mai poate face nimic! Nu vei lua cei 6 milioane!

Sarcina usoara!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Ligia, multumesc. Ai dreptate, putea sa-mi spuna din timp, mai ales ca stia situatia mea. Tocmai de asta sunt si eu suparata.

Mergi la inceput