Cancer Boala obisnuita? Pareri.

Cancer Boala obisnuita? Pareri. | Autor: vandana

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Poti detalia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna vandana,

eu nu cred ca-i o boala obisnuita, dar ne confruntam cu ea din ce in ce mai mult si mai des.
Aud si eu de tot felul de cazuri, am in cercul de prieteni, cunostinte, rude, destule cazuri.
Acum 2 ani si ceva am fost la 5 decese, doua in familie, doua prietene si o cunostinta. Intr-o perioada de 8 luni!
Si ce e cumplit ca aud de cazuri la varste frumoase, 34, 37, 40 ani.
La firma noastra aveam o doamna la curatenie si intretinere flori, care, la un 1 an de la angajare, i s-a depistat cancer la san. Are 3 copii mici, intre 10 si 6 ani! Sotul ei suferise cu cativa ani inainte o semi-paralizie si era pensionat pe caz de boala, mai putea sa-si foloseasca piciorul drept, in proportie de 40%.
Vestea ca are cancer a lovito cumplit, caci ea aducea bani in casa, pensia soului era foarte mica. Ne-a fost foarte greu mie si sotului sa o vedem in starea asta, ea se temea ca o vom da afara, dar de un an jumtae o platim, concediul medical % la %. Plus ca si ceilalti angajati au ajutat-o mereu si o ajutam cu totii si acuma. A trecut deja prin doua operatii, nu stim ce va fi pe viitor, eu sper ca bine.

Sanatate va doresc si o viata echilibrata din toate punctele de vedere.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Este important de stiut ca anumite tipuri de cancer, depistate din timp, la controlul de rutina, au sanse mari de vindecare (ex. cancerul de col uterin, cancerul mamar, cancerul de piele). De aceea trebuie sa mergem periodic la "screening", cu atat mai mult cu cat am avut cazuri de cancer in familie si riscul este mai mare (la rudele de gradul 1).
O alimentatie sanatoasa, cu multe fibre si cat mai putine E-uri (nitriti, nitrati), scade riscul de cancer.
Insa se poate intampla chiar si cu toate masurile de precautie.
Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva!
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandana spune:

Atunci cand te pensionezi pe caz de boala (CANCER) pe decizia de pensionare este trecuta BOALA OBISNUITA.Vreau sa va spun ca nimeni nu te mai angajeaza daca aude pentru ce ai fost la pensie. Este mai urata nepasarea celor din jur decat boala in sine cu care daca te lupti o invingi pana la urma dar ce faci dupa?Eu am facut cancet in 1999 la gamba si in 2003 la san.In 2003 am adoptat o fetita si totul este super dar as vrea sa ma stiu si utila societatii si sa nu mai fiu marginalizata.Am absolvit liceul economic nr1 si am fost gestionara la paine peste 10 ani.Acum am 42 de ani dar nu ii simt deloc Familia ma sustine si am un sot super dar cred ca a obosit si el sa castige de unul singur de atatia ani.Ce credeti ca ar trebui sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Buna Vandana,

Daca tu te simti marginalizata de societate , in efortul tau de a cistiga ceva , de a gasi o slujba(eu am inteles din cele ce ai scris , ca de fapt nu ai avea nevoie de bani , dar vrei sa te simti utila,nu?) , cred c-ar trebui sa te gindesti sa lucrezi pe cont propriu...adica ceva care sa nu aibe nevoie de mult capital. Eu nu te cunosc , deci nu stiu ce ti-ar place ...cosmeticiana sau ceva cu alimente catering pt. unitati. Adica sa investesti doar in momentul comenzii, astea sint doar citeva idei, sigur sint mai multe posibilitati...

S-apoi daca nu se chiar poate , de ce nu te-ai bucura de acest timp liber. Tu stii cite femei probabil ar vrea sa fie in locul tau ( nu ma refer la boala), adica sa aibe toata ziua la dispozitie sa se bucure de copilul ei??? Tu esti intr-o pozitie de lux....

Cit despre cancer...mda ,cred ca nu exista o familie care sa nu aibe vreun membru ( ma refer si la gradul 2)care sa nu aibe aceasta boala. Este o boala foarte raspindita, dar din fericire in ultimii ani s-au facut mari progrese in medicina si poti trai mult si bine, chiar daca ai fost vreodata bolnav de cancer. Dar din pacate, la noi ( fara sa jignesc pe nimeni) , oamenii sint asa cum sint...
Eu iti doresc mult succes in tot ceea ce intreprinzi.

Catalina

Mergi la inceput

Mersi mult Catalina si ai inteles bine ca nu am nevoie de banii dar si statul acasa nu mai este asa placut daca stai de prea mult timp.Fetita mea acum este la gradi si as putea in acele cateva ore sa fac ceva util dar nu m-am gandit bine ce?Am fost o femeie fff. activa si poate de aceea as vrea sa fiu ce am fost odata dar nu se mai poate.Iti multumesc pentru ce ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

dana, de ce nu incerci sa te angajezi sau sa activezi ca voluntar la o fundatie sau organizatie care se ocupa de copiii abandonati ?
eu de cand am adoptat'o pe alexa, mai exact de cand am mers prin centre de plasament, mi'am dat seama ca tare imi doresc sa ii ajut cumva pe copilasii astia.

oricum, te admir
esti o femeie puternica !

Mergi la inceput

draga alexa daca poti sa-mi recomanzi ceva accept cu cea mai mare placere. Chiar imi place sa fiu de ajutor pentru cei mai loviti de soarta decat mine.

Mergi la inceput