despre demisie

despre demisie | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

pot sa imi dau demisia (adica sa scrie incheiere contract de munca prin acordul partilor) in timp ce sunt in concediu de odihna sau medical? sau tre sa fiu neaparat la serviciu cele 2 saptamani, cat tine preavizul?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ori este demisie ori este cu acordul partilor.
In cazul demisiei conteaza motivul pentru care demisionezi. In anumite cazuri trebuie sa mergi la serviciu in altele nu. Prin acordul partilor depinde de dorinta comuna a partilor (se poate ca da se poate ca nu). Preavizul tine maxim 15 zile prin lege dar nu este obligatoriu. Daca partile convin se poate fara preaviz. Un preaviz poate fi depus si in perioada de concediu de odihna sau concediu medical. Preavizul este in ultima instanta o notificare din partea unei dintre parti (fie angajat fie angajator) ca urmeaza sa inceteze raporturile contractuale de munca intr-o perioada ce nu poate depasi dupa cum spuneam 15 zile calendaristice.

Tu ce anume doresti? Sa nu mai mergi? Vezi ca prin demisie nu ai dreptul al somaj de exemplu. Nu trebuie sa motivezi demisia.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Daca ai functie de conducere, preavizul=30 zile.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai demisia vine din partea mea, normal... dar in cartea de munca se scrie incetarea sau incheierea contractului de munca cu acordul partilor.
nu am functie de conducere.
motivul este ca am gasit ceva mai bun. nu poate fi vorba de somaj, va dati seama ca nu mi-as da demisia ca sa intru in somaj, doar daca ar fi conditii insuportabile de lucru, ceea ce nu e cazul.
multumesc de raspunsuri. mai astept detalii daca mai aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atunci faci o cerere de lichidare simpla si teoretic termenul maxim este de 15 zile dar daca angajatorul e de acord termenul poate sa fie 1 zi.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

ramonika, eu mi-am schimbat recent jobul si am cerut incetarea raporturilor de serviciu cu institutia x, cu data de...,prin acordul partilor,

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ok, multam de raspunsuri. dupa cum spune Marius, pot sa imi depun demisia in timpul concediului de odihna sau medical. asta ma interesa. depinde si de angajator, cat de flexibil e, cat de rau ii pare dupa tine sau nu de fapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ademona spune:

cf. art. 79 alin. 6 Codul Muncii termnul de preaviz va fi suspendat corespunzator, in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat.

Mergi la inceput