Decorare pereti dormitor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Sau..poti cauta o bucata de tapet care sa-ti placa si sa fie in ton cu camere,o tai pe ce dimensiune vrei,o inramezi frumos si ai tabloul..sau o bucata de material din care se fac draperii,mai interesant ca forme si culori pe care s-o pui pe o rama din bete de lemn(ca panza de pictura pe rama)..sau o panza de sac pe care lipesti diverse gheme,conuri,betisoare...(cred ca cu panza de sac ma repet)

Eu de ex,am spus ca am sa ma joc in Paint(pe calc) si am sa fac un desen abstract in culorile camerei..scot la imprimata in ce format vreau si gata tabloul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Tapiterii frumoase si de calitate gasesti la Picasso - intri in magazinul mare si ceri sa te conduca cineva alaturi unde au tapiterii. Sunt extraordinar de frumoase, deosebite si de calitate, adevarate opere de arta, dar si extraordinar de scumpe - te anunt de pe acum.

In alta ordine de idei decoratiunile pe nuante bejulii in ton cu sifonierul mi se pare cea mai buna alegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Aha, deci la Picasso ... Chiar ma intrebam unde se gasesc tapiserii ...

Cam cat sunt de scumpe ? Macar asa, ca sa stiu daca sunt de neatins, sa nu ma mai duc sa le vad si sa mi se lipeasca de suflet, ca dupa aia sa tanjesc la ele degeaba ...

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salut, Boghi
Hai ca te facem sa iti schimbi culoarea peretilor, mobila dormitorului, sa iti iei alta casa …
Cand ti-am vazut pozele primul gand m-a dus la o tema maritima. Se preteaza bine si la stilul mobilei, culoarea ei. Ce mi-ar fi placut sa fac e ca peretele care este expus cel mai bine si banuiesc ca este cel cu patul sa fi avut alta nuanta. L-as fi facut un bleumarin. Iar pe el as fi postat niste tablouri cu scoici, nisip, alge, ce vrei tu. Ideea este ca pe un perete mare nu poti pune un tablou mic. Deci ceva care sa fie cam cat latimea patului sau daca nu se poate macar jumate din latimea lui. In imaginatia mea as vedea vreo trei tablorui mai mici aliniate pe aceeasi linie cu rame negre sau albe cu acea tema. Poti face chiar tu asa ceva. Folosesti niste sfoara din aceea veche de impachetat, poti chiar desena o barca si sa ii faci catarg cu panze si sa folosesti acea sfoara. Daca nu ai talent la pictat, atunci poti face o improvizatie de scoici, nisip, stele de mare. Nu ar iesi ceva urat.
Deci asta a fost primul gand. O tema maritima.
Nici eu nu prea as vedea bine un tablou de la nunta. Sunt convinsa ca ar fi mic si s-ar cam pierde in spatiu ce il ai deasupra patului. Daca poti sa largesti dimesniunea fotografiei sa fie mai mare atunci go for it.
Parerea mea este ca tapiseria nu se potriveste bine la tipul de perdea si mobila ce o ai. Aceasta aduce a un stil eclectic, nicidecum contemporan.
Pentru acea tapiserie iti trebuie o mobile mai “grea”, o camera mai incarcata.
Mi-a placut mult acel exponat cu lumanari si imediat m-a dus gandul la un dulapior, negru sau maron inchis, inalt cam cat o lungime de palma pe care poti expune niste lumanarele, statuete. Dar acest dulapior sa fie lat de un metru (sau cam cat e latimea patului) si ingust de o lungime de palma. Sau simplu poti pune niste etajere pe care asezi fotografii.
Poti face niste cutiute (eu am facut candva doua cutiute din lemn si le-am dat cu bait negru), gen patrate, cu laturi cam de 30 cm, sa ai vreo trei, pe care sa le “arunci” pe perete, nu intr-o ordine precisa.
Vazusem candva cand ma apucasem sa pictez camerele copiilor mei un dormitor care avea pe peretele cu patul desenate, pictate, niste crengi verzi.
Daca esti talentata la picture poti picta ceva.
Daca imi mai vin idei iti spun.
Tu trebuie sa te gandesti bine care perete se vede cel mai bine cand intri in camera. Si atunci pe acela trebuie sa il scoti in valoare. Conteaza foarte mult si asternuturile ce le ai pe pat, pernele.
Am vazut ca ai si niste etajete la pat, pe acelea as pune niste statuete sau vazute mici cu flori, orhidee, daca nu niste lumanari mai deschise la culoare.
Eu ti-am dat niste idei care mi se par usor de pus in practica si ieftinute.
si succes la decorat. Sa nu ne uti cu poze ca sa vedem si noi rezultatul.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Scuze pentru greseli. Scrisei mesajul in Outlook.
Boghi, am uitat sa iti spun ca mi-a placut foarte mult bleul ales./ E o culoare tare odihnitoare. Asa ca fa un decor cat mai odihnitor si simplist. Sa nu ingreunezi ochiul. Somnul sa iti fie cat mai usor in acea camera. Ceva care sa te ajute sa te bucuri de o carte, sa te simti bine in acea camera.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Nu mai stiu cat erau tapiteriile dar erau milioane bune in funtie de marime puteau sa depaseasca 10 mil

De altfel insa si eu zic la fel ca Ciuf, dar n-am avut curajul sa-ti spun - tapiterii, goblene, fotografii de epoca....nu prea mi se pare ca se potrivesc cu dromitorul tau modern cu mobila tinereasca din pal, cu culoarea aia suava pe pereti - este un tot modern. Si eu as vedea foarte bine 3 tablouri de dimensiuni medii, forme eventual dreptunghiulare, pozitionate pe verticala cu rame mici bej (precum sifonierul) asezate unul langa altul la aceeasi inaltime. Este f. la moda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Tapiteriile nu merg cu stilul camerei. Iti trebuie ceva mare de-aspura patului cum zicea ciuf. Sau doua-trei poze cu aceeasi tema care sa acopere spatiul pe care l-ar acoperi un poster mare. Cel mai simplu avand in vedere ceea ce poti gasi in magazine cauta doua sau trei rame la fel care sa vina bine in spatiu. Gandeste-te care ar f cea mai buna dimensiune si cum ar arata. Cauta in fotografiile tale ceva care sa mearga. De exemplu poze cu marea din vacanta sau poze cu cainele, poti face poze cu plante/flori. Poate ai un pictor care iti place si gasesti niste postere. Intelegi ideea. Ceva in genul http://www.mohegansun.com/reservations/img/pic_suite_bedroom.jpg

Nu pledez neaparat ca pozele sa fie mai late ca patul, depinde cum iti place. Ca regula generala e mai bine sa ai grupuri impare de obiecte decat pare, deci as incerca 1,3,5 nu 2 sau 4.

Oricum in cazul tau as merge pe ceva modern( viu colorat) sau contemporan( sepia sau alb-negru). Fara briz-brizuri. Un asmenea interior nu merge incarcat foarte mult.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc mult pt raspunsuri, se apropie din ce in ce mai mult de ideile mele ...

Ciuf - si eu m-am gandit la o tema marina ... Culoarea am ales-o tocmai pt ca mi se pare odihnitoare, si deocamdata sunt multumita de efect (daca va spun ca e in stadiul asta de vreo 4 ani, de cand ne-am mutat, si pana acum n-am reusit sa o decorez , o sa intelegeti ca mai aveti de asteptat pana sa vedeti pozele ). Etajerele pe care le-ai vazut langa pat sunt pt veioze, nu stiu daca se vad in poze, dar sunt 2 veioze bleumarin rotunde, si altceva nu mai are loc.

Peretele care se "vede" cel mai bine este, din pacate, cel cu geamul si cu perdeaua, deci nu prea am loc dde decoratiuni acolo. Nici perdeaua nu este ce mi-as fi dorit eu, este dintr-un voal lucios si destul de teapan, eu mi-as fi dorit ceva care sa cada greu si moale, dar am cautat pana m-am plictisit o perdea pe bleu si pana la urma am luat-o pe asta ... Probabil ca o s-o schimb la un moment dat, cand o sa termin cu restul treburilor ...

Talente la pictura ... ioc ! Bata ! Tufa !

Clover - Super ideea din linkul pe care l-ai dat ! Cred ca asta o sa aleg ! As merge pe varianta viu colorat, desi imi place si stilul sepia/alb-negru, parca totusi nu merge aici, e prea multa culoare pe pereti ... Poate in sufragerie, unde am un roz pal de tot, aproape alb ...

"Pe un perete mare nu poti pune un tablou mic", "Ca regula generala e mai bine sa ai grupuri impare de obiecte decat pare" - este exact genul de sfat de care aveam nevoie ca sa stiu cum sa apuc problema ...

Ideea este ca eu as vrea o combinatie intre o mobila moderna, practica si functionala (care se curata usor si are spatii mari de stocare) si o atmosfera romantica specifica unui dormitor ... De-asta ma gandeam sa "indulcesc" putin liniile drepte ale mobilei (ca in fond e un dulap mare si drept intins pe un perete) cu ceva gen tablou romantic (un peisaj, niste flori) sau goblen.

Deci ar fi peretele de deasupra patului si ar mai fi peretele din spatele usii, pe care deocamdata nu am mare lucru, dar in perspectiva voi avea un birou mic de colt si o etajera cu carti. Probabil ca decoratiunile ar trebui mentinute la minim, ca sa nu aglomerez camera ...

Mai astept sfaturi, incet incet mi se contureaza imaginea ...

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Si mie imi place albastrul acela, e foarte bun pentru dormitor,induce o stare de calm.
Imi place ideea de a pune un accesoriu de alt stil intr-o camera moderna, nu devine eclectic ci se scot in evidenta mai bine unele pe altele.
Ai putea sa mai pui pe pat niste pernute decorative, de exemplu cuvertura poti s-o intanzi de tot pe pat si scoti pernele deasupra... mi se pare ca arata mai frumos cuvertura intinsa. Si daca pernele sunt albastre mai pune inca una decorativa maro, bejulie...asa de contrast.
Si la peretele de langa usa, ai putea sa muti canapeaua un pic mai spre usa? Daca pui ceva pe perete mi se pare ca arata mai bine cu canapeaua dedesubt decat cu ea mai acana in dreapta...e mai simetric, nu stiu cum sa zic.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Cuvantul cheie e romantic. Asta trebuia sa zici de la inceput. Sunt cateva probleme cu romantismul in camera ta pentru ca ceea ce creeaza de obciei atmosfera romantica nu prea merge, culori pasionale, texturi, iluminare, draperii grele.

Ce cred eu:
Ai trei culori momentan in camera, alb, bleu si culoarea lemnului. Nu mai introduce o alta culoare daca pastrezi perdelele.

Se poate sa mentineti canapeauna fara haine pe ea? Canapeaua va ramane acolo? ca nu inteleg unde mai e loc si de birou. As spune no-no-no la birou in dormitor. La fel si pentru tv.

Marseaza pe o culoare din familia culoarii lemnului(un galbui). Ai putea gasi un material galbui apropiat de culoarea lemnului sa faci o husa de canapea si covertura. In timp ai putea folosi aceeasi culoare pentru perdele(in viziunea mea de lungime pana la podea).

Pentru perete as alege poze cu trandafiri albi sau galbeni. Trebuie sa masori ce latime ai pentru poze pentru ca ai intrerupatorul de-asupra patului.

Iluminarea. As schimba veiozele cu ceva (ei bine ce surpiza) crem/galbui. Mai ai loc unde sa pui o veoiza langa canapea? Ikea are niste veoize interesante de hartie care dau spatiului caldura.

Variatiune pe aceeasi tema. Introduci o a treia culoare(oranj sau verde deschis). Aceasta poate fi culoarea unor pernute pentru pat(din material lucios ca e romantic), trandafirii din poze pot fi oranj, poti pune pernute si pe canapea, poti introduce culoarea in perdele(dar nu culoarea principala). Personal, daca vrei romantic, zic oranj.

Sper ca am fost destul de clara. Ideile mele sunt cu scop informativ, imi dau seama ca ai un buget in care trebuie sa te incadrezi si daca tragi linie la ce am sugerat eu da destul.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput