pensia privata obligatorie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Steluta, si eu sunt in CIC pina in dec 2008 si am asemnat contractul de adearre la un fond de pensii privat.Ia legatura si fa contractul cat mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Daca nu sunt multumita de institutia pe care am ales-o o pot schimba si dupa cat timp?

Stie careva sa-mi zica?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

eu am retinut ca nu se poate face nimic pana aprilie, apoi te poti muta dar suporti o penalizare, iar dupa 2 ani te poti muta fara penalizare...ceva asa...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Multumesc frumos pentru raspuns!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Nimeni nu vorbeste despre faptul ca aceasta pensie privata o primesti la inceput sau esalonat, depinde de optiunea ta. Am cotizat suma X si pe aceasta o primesc plus o mica dobanda, cand se termina suma nu mai primesc pensie privata chiar daca traiesc inca 30 de ani dupa ce ies la pensie, pensia privata se poate epuiza in 2, 5, 10 ani.... La stat primesti pensie atata timp cat traiesti. Stiati?

Orice fapta isi are rasplata ei
Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

NinaR - nu este adevarat !! pensia privata obligatorie o primesti atat timp cat traiesti ! ce spui tu, plata unica sau esalonata pe 5 cinci ani in functie de optiunea ta, se aplica numai daca beneficiezi de o pensie de invaliditate, in conditiile legii nr. 19/2000 (pensia publica), pentru afectiuni care nu permit reluarea activitatii !! Stiai ?

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

O alta scapare a legii si pe care nu multi au pomenit-o este ce se intampla cu acesti bani, daca sunt corelati cu inflatia, pt ca s-ar putea sa ne trezim ca acum cotizam milioane bune si la pensie valoarea acestora sa fie cateva mii; si aici nu ma refer la denominalizare!
Si la presiunea sindicatelor pt ca guvernul sa rezolve aceasta problema, fondurile ce credeti? Nu sunt de acord!
Asa ca............

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Ar trebui sa acordati mai mult credit acestor pensii avand in vedere ca s-ar putea sa nu mai apucati pensia din sistemul public, pentru ca acest sistem se pare ca va intra in colaps peste vreo 5 ani ....
Anuska - poate ca este o scapare a legii, dar daca tii cont de faptul ca salariile, in marea lor majoritate, au o tendinta de crestere, cel putin corelate cu rata inflatiei, iar contributia la un fond de pensii administrat privat se calculeaza ca procent din salariu, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca la pensie o sa iei ceva mai mult decat ai spus tu.
Si ca sa preintampin o intrebare, nu lucrez la vreun administrator de fond de pensii administrat privat si nu sunt nici agent de marketing pentru aceste fonduri.

O zi buna,

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Sincer sper ca o sa fie bine cu aceste pensii pt ca sunt o fire optimista.... Si sper sa mearga bine, nu ca toate incercarile guvernelor de dupa revolutie.
Dar pt orice eventualitate i-am pus sotului in vedere ca s-ar putea sa-i pap pensia....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput