in ce consta intampinarea la proces?
Am depus, impreuna cu sotul meu, dosar pentru adoptie (adica el sa imi adopte copilul rezultat din casatoria anterioara). Am primti acasa citatie in care scrie ca trebuie sa merg sa fac intampinare. In ce consta? Desi am pus la dosar si declaratia notariala a fostului sot, cum ca este de acord cu adoptia, totusi l-a citat si pe el. E obligatoriu sa vina?! Culmea e ca citatia lui a fost trimisa TOT PE ADRESA MEA! desi el nu mai sta aici de la divort, din 2001.
Va rog ajutati-ma cu un sfat!
Raspunsuri
zorro spune:
Este hartie prin care esti de acord sau nu cu ceea ce ai cerut la tribunal o poti face si de mana ,sau intrebi acolo la tribunal unde o sao inregistrezi.Nu costa nimic decat daca o faci la un dactilograf.
Rosey spune:
quote:
Originally posted by zorro
Este hartie prin care esti de acord sau nu cu ceea ce ai cerut la tribunal o poti face si de mana ,sau intrebi acolo la tribunal unde o sao inregistrezi.Nu costa nimic decat daca o faci la un dactilograf.
Multumesc mult! Dar e obligatoriu sa faca intampinare si fostul sot? Si e obligatoriu sa vina si el la proces? Odata ce am declaratia lui data in fata notarului ca renunta la paternitate si ca e de acord cu adoptia...de ce ar fi necesar? Ca eu nu cred ca am sa pot sa il conving sa vina....
nadina spune:
Intampinarea de regula este raspunsul pe care il face paratul fata de actiunea reclamantului. Acolo combate cererile reclamantului.
In cazul vostru nu cred ca e nevoie de intampinare.
Nadina
Rosey spune:
quote:
Originally posted by nadina
Intampinarea de regula este raspunsul pe care il face paratul fata de actiunea reclamantului. Acolo combate cererile reclamantului.
In cazul vostru nu cred ca e nevoie de intampinare.
Nadina
poze
Pai stiu, asa mi se parea si mie logic!
Dar citatia ne-a venit acasa la amandoi, sotului meu in calitate de reclamant si eu si fostul sot parati!
Culmea e ca si fostului sot tot pe adresa mea i-a venit citatia, desi el nu mai are domiciliul aici de o gramada de ani. Cred ca nu au citit aia bine dosarul depus
nadina spune:
Rosey, n-ar fi prima data. Odata am solicita sa citeze pe cineva la mine si am atasat o sentinta, ca exemplu, jurisprudenta. Ei bine, l-au citat la adresa omului din sentinta.. La cate dosare au orice minunatie e posbila. Oricum, mult succes cu adoptia!
Nadina
amar spune:
Buna Rosey,imi cer scuze ca ma amestec...desi ar fi bine ca tu sa fi inteles ce ai de facut si mai ales sa fi inteles care e sensul si ce inseamna intampinare, intr-un proces, oricare ar fi el....iti pot da un sfat avizat..
1. intampinarea este raspunsul pe care il face paratul fata de actiunea reclamantului, respectiv la toate capetele de cerere,.in cazul tau.. actualul sot este reclamant pt ca el doreste sa adopte , iar tu si fostul sot impreuna cu o serie de alte institutii, gen protectia copilului sunteti parati in acest dosar. Deci , tu si fostul sot va trebui , impreuna sau separat sa faceti aceasta intampinare prin care sa va trecizati pozitia, adica daca sunteti sau nu de acord cu adoptia si cu toate efectele ce decurg de aici..art.112-119c.proc.civ
2. in ce priveste citarea fostului sot la acelasi domiciliu cu al tau desi este plecat de mai multi ani , poste fi si o greseala si crede-ma se fac destul de frecvent, dar poate fi si o chestiune care sa ajute pana la urma ...asa ati aflat imediat ce trebuie sa faceti amandoi fara sa pierdeti timp pt ca intampinarea se depune intr-un anumit termen si anume cu 5 zile inainte de urmatorul termen de judecata(este scris acolo pe citatie)
De obicei procesele de adoptie sunt chestiuni delicate si cred ca un avocat va va ajuta f. mult..eu as fi unul si mi-au placut la nebunie adoptiile, dar din pacate nu sunt in tara...si acum ma tin de facut copii,cel ai frumos proces din viata mea...
Sper ca te-am luminat putin si va doresc mult , mult succes.
carmen 24s
amar spune:
Revin ,daca mai doresti completari sau orice alte lamuriri iti stau la dispozitie cu cea mai mare placere...
carmen 24s