buna dimineata dragele mele.
Sunt noua pe acest forul si sper ca o sa ma bagati si pe mine in seama.
Am de facut o histerosalinografie de care mi-e foarte foarte frica.
eu sunt pacienta dr Filipescu (elias) si pana sun asistenta ca sa imi fac programare si sa o intreb cate ceva, poate ma ajutati voi sa ma lamuresc putin:
-chiar doctorul ginecolog (filipescu) imi face aceasta investigatie sau un alt medic?
-se pote face anestezie?
-ma interneaza?
-pot bea cafea in dimineata respectiva?
-se face clisma?
-cam cat se da la doctor?
Am citit articole despre hsg in general insa poate cineva care a trecut prin asta ma poate ajuta mai mult
Astept cu nerabdare si alte informatii pe care mi le puteti oferi si sper din suflet sa ma bagati in seama
Oana, nu stiu cum e cu dr. Filipescu dar de regula stiu ca hsg face radiologul, nu dr.
nu se face anestezie, nu se face clisma, dureaza doar 4-5 minute si nu doare f. tare, cam ca la ciclu. poti manca si bea inainte, mie chiar mi-a recomandat sa ma duc sa mananc ceva inainte cu cateva minute de a intra in sala de radiologie.
inainte de a intra, poti lua ceva pt durere sau un supozitor.
se face internare pt 1 zi, mai stai dupa linistita vreo 30 min, iti da filmul si poti pleca. nu stiu cat se da de regula, dar eu am dat la dr. radiolog 50 lei si la asistent cam tot atat. (amandoi au "participat")
sa nu-ti faci griji si eu am fost speriata si am tot intrebat ca si tine dar totul a fost ok. daca vrei mai multe amanunte poti intra la subiectul special cu acelasi nume. bafta si pupici!
andreea
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png