limitele relatiei mama-copil
Raspunsuri - Pagina 9
Andrada spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
ca...sunt convinsa ca nu are cum sa iasa la fel de frumos,istet ca fi-mea.poate din alti parinti(adic sa adoptam unul marisor,baiat,istet si frumos).pe acesta l-as putea iubi,nu as vedea diferenta... ]
On topic.
Si daca il intrece colegul la scoala, si face pistrui il dai inapoi?
A
PS fara ofensa falsa, eu chiar nu prind logica nici unui rind intreg postat de tine, sorry
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
Corinadana hai ca o sa citesc si eu ca pare tare interesant ce spui de sistemul ala cu puncte.
O fetitza minunata ai, si frumoasa cum nu e alta si desteapta !
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Sint off-topic, dar vad ca pe aici s-a ajuns. La noi nu sare copilul un an scolar daca e gifted, ci se lucreaza intensiv cu el. Adica primeste exercitii mai grele si lucreaza si separat citeva ore pe saptamina.
Aici magnet schools nu sint neaparat cele mai bune. Ma rog, eu am verificat scolile dupa testele anuale TAKS. Poate nu e cea mai concludenta metoda, dar alta cale de a compara toate scolile nu prea am avut.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
marcellinna spune:
quote:
Originally posted by Elise
marcellina,
Aveam cam 17 ani. Deci n-am stat prea mult in rolul de "copilul in plus".
Initial imi doream doi copii... de cind am unul, nu mi-l mai doresc pe al doilea. M-as simti extrem de vinovata fata de bblisa mea, care e papusa mea perfecta. As simti ca o tradez.
E anormal, stiu.....
e anormal in sensul ca n-ar fi trebuit sa avem senzatia ca avand un un copil l-am trada pe primul.
Dar daca stam si ne gandim la prin ce-am trecut,reactia noastra eu zic ca e normala.
Eu am simtit diferenta ce se facea intre mine si acea sora a mea(pe care o iubesc nespus si ea pe mine la fel) de mica.
Mai grav e ca ai mei au mai facut si alti copiii si nu sunt singura "frustrata".
De multe ori ma uit la fata mea si-mi pare rau ca e singura.Suntem si departe de "origini" ca sa zic asa si daca eu nu as mai fi ea ar ramane singura .
Acum mai mult ca niciodata imi pare rau ca nu am avut puterea sa trec peste "amputarea" aia.Efectiv mi-a fost si-mi este imposibil si acum.
Cand am avut alarma falsa am simtit o durere cumplita.Frica aceea acerba care mi-a ucis dorinta,emotia de a avea un alt copil nu o pot ierta.Cred ca e minunat pt acele femei ce simt bucuria de a avea doi sau mai multi copii.Bucuria asta nu mi-a fost permisa.
CriPOD spune:
Hai ca inca asa subiect impletit intre doua topice total paralele, mai rar.
corinadana, poti merge la un psiholog cu ea. Daca asig nu iti acopera, fii pregatita sa te coste. Dar (sunt cativa dar) ai grija sa fie familiarizat cu "gifted testing", ai grija sa aplice testul recunoscut de scoala (fiecare school board are un numar limitat de teste pe care le accepta si intre ele se obtin punctaje diferite si au semnificatie diferita) si trebuie sa stii ca testul nu se repeta in 2 ani. Daca scoala pretinde sa-l faca ei si nu il recunosc pe-al tau, rezultatele lor se invalideaza. Nu stiu cum e la voi in stat, trebuie sa te interesezi la scoala exact de cerinte. Dup-aia mergi cu rezultatul la scoala si ceri acomodare pentru ea. Sper totusi sa nu-i faci testul doar pt a afla cat e de isteata... Este atat de isteata pe cat o vezi si o apreciezi tu. O cifra n-ar trebuie sa-ti schimbe atitudinea si aprecierea fata de ea. Pentru ca tu oricum nu poti face mai mult de 100% pt ea, nu? Dar daca asta te ajuta sa obtii ceva in plus pentru ea de la scoala, go ahead, by all means! 2 centi...
Andrada, dupa mine, cea mai buna scoala e aia in care se simte copilul cel mai bine si mai adaptat. Daca al tau e fericit unde e si e challenged, eu l-as lasa.
Cat despre "grade skipping", nu e un capat de tara, dar nici nu se potriveste oricarui copil. De obicei e una sau alta (adica gifted ed sau skip). Foarte putini copii sunt si skipped si in programe gifted. De obicei una e destul sa-l challenge destul pe copil. Apoi poate sa accelereze o materie doar, nu trebuie sa grade skip complet. Eu am vazut cateva cazuri, foarte de succes.
E o intreaga tevatura povestea. Din punctul meu de vedere, cea mai importanta este sa se aiba grija de partea sociala si emotionala a copilului. Mai presus de partea educationala. Cu toate ca una este in relatie cu alta.
Nu stiu daca sunt coerenta...
Scuze ca m-am grabit si n-am pus emoticoane, starea mea generala de spirit si tonul postarii ar trebui sa fie
mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]
corinadana spune:
Ramona nu am zis ca s cele mai bune. Numai ca daca copilul invata si te bagi pe reteaua lor ( putini copii ajung highly gifted) te poti lipi mai usor la burse. Si n plus au fonduri speciale ptr acesti copii si li sa anumite chestii - excursii, programe - gratuit. De ex. scoala Ralucai e rated 8 si am vazut o alta tot din zona care nu i magnet rated 10. Si aici sunt evaluate dupa testele anuale CAT 6. Ma gandesc, ca i aceeasi chestie ca si la voi TAKS.
Si pana la urma conteaza fff mult profesorul. Noi am patit o prima parte a anului. Noroc ca a plecat si a venit o teacher mult mai buna.
mQQm multumesc inca o data. Sunt curioasa sa vad pe unde este. Sa vad cat o duce capsorul. Si nu, nu vreau sa folosesc rezultatele ptr la scoala.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
ca...sunt convinsa ca nu are cum sa iasa la fel de frumos,istet ca fi-mea.poate din alti parinti(adic sa adoptam unul marisor,baiat,istet si frumos).pe acesta l-as putea iubi,nu as vedea diferenta... ]
On topic.
A
PS fara ofensa falsa, eu chiar nu prind logica nici unui rind intreg postat de tine, sorry
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
Draga mea, exagerezi un pic..mie mi-ar fi frica sa nu pot iubi la fel de mult pe bebe doi CA SIGUR N-ARE CUM SA FIE LA FEL CA FI-MEA.adik frumos si istet la un loc.nu de alta,dar din mine si ta-su nu se poate.zic eu.
de unde pana unde ideea ca n-as mai iubi-o pe fi-mea daca ar face pistrui (si probabil va face,ca am si eu) nu stiu ...chiar nu stiu.era vorba de bebe 2 care nu exista,nu de cat si pana unde mi-as iubi copilul din dotare..
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by flaviutzaquote:
Originally posted by Andradaquote:
On topic.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
Draga mea, exagerezi un pic..mie mi-ar fi frica sa nu pot iubi la fel de mult pe bebe doi CA SIGUR N-ARE CUM SA FIE LA FEL CA FI-MEA.adik frumos si istet la un loc.nu de alta,dar din mine si ta-su nu se poate.zic eu.
de unde pana unde ideea ca n-as mai iubi-o pe fi-mea daca ar face pistrui (si probabil va face,ca am si eu) nu stiu ...chiar nu stiu.era vorba de bebe 2 care nu exista,nu de cat si pana unde mi-as iubi copilul din dotare..
referitor la varianta adoptiei de copil gata facut, care sa-mi placa ,frumusel si istet, ce e rau in asta?ai impresia ca cei care au avut de ales intre un rrom slabut si o frumusete blonda au stat pe ganduri?si asta inseamna ca l-ai duce inapoi daca ar face pistrui?
PS. eu nu iti contest calitatile de mama asa ca nu mi le contesta nici tu pana la proba contrarie.(cand as duce inapoi un copil).iar daca nu intelegi logica,s-ar putea sa nu fie vina mea.
mami si Ale
mami si Ale
flaviutza spune:
referitor la titlul topicului.o singura situatie m-ar face sa imi abandonez copilul.de fapt nu ar fi abandon in toata regula. Eu,batrana,bolnava, copil cu retard fizic/psihic trecut de varsta adolescentei,de care singur nu as mai putea avea grija. care si-ar pune viata in pericol,poate si pe a altora.
Atunci da,m-as gandi la o institutie.unde l-as vizita zilnic.
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Cum numesti logica o TRAGEDIE? Chiar daca nu aveai copil erau OAMENI acolo. Iti trebuie suflet draga mea. Ca de aia se intampla n lumea asta atatea ca i usor sa "gandesti" dinte ptr dinte. Si chiar ei NU erau vinovati de ce se intampla n Iraq. Erau suflete nevinovate.
Si da! mi se pare ciudat rau un copil de trei ani sa si loveasca mama. La 3 ani nu mai e de 1 an sa nu stie!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
RAU FACI RAU PRIMESTI.aia era logica si nu o comentez. sau mai bine ar fi trebuit spus asa: hai sa-i lasam pe unii sa imprastie gloante in stanga si-n dreapta si sa intoarcem si celalalt obraz.
referitor la partea a doua. e mult mai usor de acceptat ideea ca un copil de 3 ani loveste decat unul de 10.12 care nu vrea sa invete,care se razboieste cu mama.pe cuvant de onoare.
mami si Ale