cand pot sa-l concep pe bb 2?
am o fetita care face 2 ani in sept.noi vrem sa il concepem pe bb 2 in sept.intrebarea mea este:tr sa platesc iar 1 an asigurarile sociale pana sa raman gravida sau pot sa platesc doar 9 luni cat sunt gravida?asta in cazul in care as ramane in sept gravida
sper ca ati inteles ceva
multumesc!
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
Raspunsuri
mralu spune:
poti sa platesti 9 luni, dc ai fost in concediu pt cresterea copilului cu fetita ta pana la 2 ani.
aissa spune:
La data la care se va naste copilul trebuie sa ai 12 luni cotizate. Vestea buna e ca CIC 1 in care esti acum e considerat stagiu. Deci tu trebuie sa figurezi ca angajat platitor de dari la stat (sa obtii venituri impozabile nu sa platesti tu "din mana" contributie de asigurari sociale - s-a schimbat legea demult) pe perioada cuprinsa intre ziua cand iti inceteaza CIC 1 si data de la care poti solicita CIC 2.
Deci ori mergi inapoi la serviciu de la 1 octombrie ori iti gasesti o forma de "angajare" la rude, prieteni care sa iti faca un contract de munca pe perioada sarcinii.
Poze
madaluta spune:
Sa inteleg k dintr-un CIC in altul nu se poate???
Eu asa aveam de gand...
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
aissa spune:
Se poate dintr-un CIC in altul, nu se poate sa ai pauza intre ele, pauza nemuncita adica. Daca termini CIC 1 pe 30 septembrie dar sa zic ca pe 15 septembrie ai dreptul deja sa ceri CIC 2, poti inceta CIC 1 si sa intri in plata pt CIC 2.
Poze
madaluta spune:
aissa :multumesc mult..m-am linistit...
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
Priscilla spune:
Stati sa inteleaga si o "baba" ca mine,ca zilele trecute chiar vorbeam cu fetele in parc pe aceasta tema.
As vrea sa stiu, daca in conditiile in care pe 17 07 2008, imi expira CIC1 eu ar trebui ca prin decembrie-ianuarie 2007-2008, sa raman insarcinata din nou, pentru a intra direct in CIC2 (dupa ce expira cei 2 ani de crestere a primului copil)si a beneficia in continuare de indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc
marius spune:
Fara sa te superi pe mine tu faci copiii pentru indemnizatie? Am asa un sentiment straniu citind ceva de genul "As vrea sa stiu, daca in conditiile in care pe 17 07 2008, imi expira CIC1 eu ar trebui ca prin decembrie-ianuarie 2007-2008, sa raman insarcinata din nou, pentru a intra direct in CIC2"
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
nadina spune:
Marius, imi cer scuze ca raspun in numele altuia, dar sunt sigura ca nimeni de pe acest forum nu face copii pentru indemnizatie, ci vor doar sa se asigure ca o vor primi si pentru al doilea copil.
Nadina
Priscilla spune:
Marius,fara nici o suparare ,dar eu am pus o intrebare la care ma astept eventual sa primesc un raspuns,nicidecum sa fiu pusa la zid si luata la intrebari "tu faci copii pentru indemnizatie?".Daca ai posibilitatea sa-mi raspunzi, bine, daca nu .........sa nu crezi ca am sa incep sa-ti dau explicatii de ce ma apuc eu sa fac copii.
Apropo.......ti se pare in ajutor atat de substantial ,aceasta indemnizatie,s-au crezi ca fac parte din categoria de oameni care face copii pentru a castiga de pe urma lor?
Nadia,multumesc
IolandaAlexandra10 luni
marius spune:
Atata vreme cat exprimarea ta este "ar trebui sa raman insarcinata in perioada X ca sa primesc indemnizatia Y".... nu e exprimarea mea. Pe de alta parte nicaieri in lege nu scrie ca o persoana avand in ingrijire un copil minor nu poate sa beneficieze de asigurari daca este asigurata si daca sunt indeplinite conditiile de asigurare. Se poate termina CIC1, se poate continua cu o forma legala de asigurare se poate beneficia de CIC2 sau orice combinatie indiferent cand anume a fost nascut un copil. Ai dreptate exact la "programarea unei nasteri" am reactionat in corelatie cu o asigurare adiacenta
Nota:
In cazul in care am adus vreo atingere privata imi cer scuze.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007