Frisca naturala

Frisca naturala | Autor: Criss75

Link direct la acest mesaj

Fetelor poate ca o sa radeti insa mie niciodata nu-mi iese frisca naturala. Nu vreau sa ma laud, insa ma pricep destul de bine la bucatarie, prajiturile imi ies intotdeauna, insa am o problema cu frisca naturala, nu-mi iese pur si simplu. Am incercat si cu intaritor de frisca, dar degeaba, tot nu iese cum trebuie. Vineri e ziua baietelului meu si vreau sa-i fac un tort insa as vrea cu frisca naturala. Va rog sfatuiti-ma.
Merci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Pt. asta ai nevoie de o smantana f. buna, de la tara daca se poate, de la cineva in care ai incredere, ca sa nu fie indoita cu lapte. Si o bati bine de tot, ori cu telul, ori cu mixerul. Eu asa fac, cu telul, si intotdeauna imi iese, dar smantana e super grasa si buna, si nu pun nici un fel de intaritor sau altceva.
E foarte simplu, nu ?

La multi ani baietelului tau.

Noi 2 singurei

5+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by irlandeza

Pt. asta ai nevoie de o smantana f. buna, de la tara daca se poate, de la cineva in care ai incredere, ca sa nu fie indoita cu lapte. Si o bati bine de tot, ori cu telul, ori cu mixerul. Eu asa fac, cu telul, si intotdeauna imi iese, dar smantana e super grasa si buna, si nu pun nici un fel de intaritor sau altceva.
E foarte simplu, nu ?

La multi ani baietelului tau.

Noi 2 singurei

5+





Multumesc pentru sfaturi si pentru urare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Eu folosesc smantana Milli, 20% grasime. Ideea este sa bati foarte bine smantana, pana se intareste dupa care sa adaugi treptat zahar, numai pudra sa fie, altfel se lasa frisca.
Sper sa-ti reuseasca!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by printze

Eu folosesc smantana Milli, 20% grasime. Ideea este sa bati foarte bine smantana, pana se intareste dupa care sa adaugi treptat zahar, numai pudra sa fie, altfel se lasa frisca.
Sper sa-ti reuseasca!

printze





Eu am incercat de mai multe ori cu frisca lichida de la Sanlacta. Smantana nu am incercat. Nu e prea acra pentru frisca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Criss, e vorba de smantana dulce pe care o gasesti ambalata la cutii de carton ca si laptele UHT. Nu confunda cu smantana sarata (sau acra, habar nu am cum s-o numesc).

Spor la treaba si sa-ti creasca mare si sanatos baietelul!

Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by alina023

Criss, e vorba de smantana dulce pe care o gasesti ambalata la cutii de carton ca si laptele UHT. Nu confunda cu smantana sarata (sau acra, habar nu am cum s-o numesc).

Spor la treaba si sa-ti creasca mare si sanatos baietelul!

Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan




Merci. Adevarul e ca n-am incercat niciodata decat cu frisca lichida, care nu mi-a iesit. Si am renuntat, revenind la praful de frisca sau la Hu-la-la, cu care n-am dat gres niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Criss, eu fac frisca si din smintina dulce (care e lichida si are de la 30% grasime in sus), si din cea fermentata (consistenta groasa si gust acrisor). In ambele situatii incep sa bat smintina rece cu mixerul la viteza mica, adaugind treptat zahar pudra. Daca e nevoie, adaug si intaritor de frisca, 1 pliculet la circa 200-250 ml smintina. Atentia cu smintina lichida, se poate taia, daca e batuta prea mult. Imediat cum se ingorasa, gata, inchidem mixerul.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Si eu tot numai din smantana fac frisca si procedez intocmai cum zice Natalia.

Miha si Robert


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Merci la toata lumea, am sa incerc si am sa va spun rezultatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

O frisca foarte buna iese si din smantana de bivolita pentru cine are posibilitatea asta

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput