Frisca naturala
Fetelor poate ca o sa radeti insa mie niciodata nu-mi iese frisca naturala. Nu vreau sa ma laud, insa ma pricep destul de bine la bucatarie, prajiturile imi ies intotdeauna, insa am o problema cu frisca naturala, nu-mi iese pur si simplu. Am incercat si cu intaritor de frisca, dar degeaba, tot nu iese cum trebuie. Vineri e ziua baietelului meu si vreau sa-i fac un tort insa as vrea cu frisca naturala. Va rog sfatuiti-ma.
Merci.
Raspunsuri
irlandeza spune:
Pt. asta ai nevoie de o smantana f. buna, de la tara daca se poate, de la cineva in care ai incredere, ca sa nu fie indoita cu lapte. Si o bati bine de tot, ori cu telul, ori cu mixerul. Eu asa fac, cu telul, si intotdeauna imi iese, dar smantana e super grasa si buna, si nu pun nici un fel de intaritor sau altceva.
E foarte simplu, nu ?
La multi ani baietelului tau.
Noi 2 singurei
5+
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by irlandeza
Pt. asta ai nevoie de o smantana f. buna, de la tara daca se poate, de la cineva in care ai incredere, ca sa nu fie indoita cu lapte. Si o bati bine de tot, ori cu telul, ori cu mixerul. Eu asa fac, cu telul, si intotdeauna imi iese, dar smantana e super grasa si buna, si nu pun nici un fel de intaritor sau altceva.
E foarte simplu, nu ?
La multi ani baietelului tau.
Noi 2 singurei
5+
Multumesc pentru sfaturi si pentru urare.
printze spune:
Eu folosesc smantana Milli, 20% grasime. Ideea este sa bati foarte bine smantana, pana se intareste dupa care sa adaugi treptat zahar, numai pudra sa fie, altfel se lasa frisca.
Sper sa-ti reuseasca!
printze
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by printze
Eu folosesc smantana Milli, 20% grasime. Ideea este sa bati foarte bine smantana, pana se intareste dupa care sa adaugi treptat zahar, numai pudra sa fie, altfel se lasa frisca.
Sper sa-ti reuseasca!
printze
Eu am incercat de mai multe ori cu frisca lichida de la Sanlacta. Smantana nu am incercat. Nu e prea acra pentru frisca?
alina023 spune:
Criss, e vorba de smantana dulce pe care o gasesti ambalata la cutii de carton ca si laptele UHT. Nu confunda cu smantana sarata (sau acra, habar nu am cum s-o numesc).
Spor la treaba si sa-ti creasca mare si sanatos baietelul!
Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by alina023
Criss, e vorba de smantana dulce pe care o gasesti ambalata la cutii de carton ca si laptele UHT. Nu confunda cu smantana sarata (sau acra, habar nu am cum s-o numesc).
Spor la treaba si sa-ti creasca mare si sanatos baietelul!
Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
Merci. Adevarul e ca n-am incercat niciodata decat cu frisca lichida, care nu mi-a iesit. Si am renuntat, revenind la praful de frisca sau la Hu-la-la, cu care n-am dat gres niciodata.
Balbina spune:
Criss, eu fac frisca si din smintina dulce (care e lichida si are de la 30% grasime in sus), si din cea fermentata (consistenta groasa si gust acrisor). In ambele situatii incep sa bat smintina rece cu mixerul la viteza mica, adaugind treptat zahar pudra. Daca e nevoie, adaug si intaritor de frisca, 1 pliculet la circa 200-250 ml smintina. Atentia cu smintina lichida, se poate taia, daca e batuta prea mult. Imediat cum se ingorasa, gata, inchidem mixerul.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Si eu tot numai din smantana fac frisca si procedez intocmai cum zice Natalia.
Miha si Robert
Hildegard spune:
O frisca foarte buna iese si din smantana de bivolita pentru cine are posibilitatea asta
de-ale gurii