Pro sau contra razboiul din Irak

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si daca sub are audienta scazuta care-i baiu? trebuia musai sa raspundem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
Originally posted by Marina

si daca sub are audienta scazuta care-i baiu? trebuia musai sa raspundem?

Marina

Un raspuns demn de un moderator. Mi s-a cerut sa impart subiectul in doua si am spus doar ca nu cred ca e cazul pe motivul audientei. Mesajul tau este nepotrivit.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by viviana

Sirimie: ministrul Atanasiu nu a fost suspendat pentru ca a cerut retragerea trupelor din Iraq ci pentru ca nu a urmat protocolul. El a trimis scrisori ambasadelor romanesti cum ca ne retragem fara a se consulta cu nimeni nici macar cu ministrul de externe care a fost prins cu chilotii-n vine, cum se spune.

Protocolul insemna o decizie in CSAT urmata de votul Parlamentului.

Soldatii nostri din Iraq nu si-au dat viata pentru razboiul altora ci pentru razboiul impotriva terorismului.

Ce bine ne-ar fi prins si noua o misiune din asta acum 30 de ani sa ne scape de Ceausescu!
Uitati-va ce se intampla in Venezuela!
Dictatura, terorismul si totalitarismul se iau ca raia.

Acolo mai sunt si misiuni sub egida NATO in care trupele noastre le instruiesc pe cele iraqiene.

In problema asta ar trebui sa domine intereseul national si nu circul politic.

"Decizia participarii noastre in operatiuni militare externe a propulsat Romania in cercuri decizionale importante. Ne-a deschis usi politice, care altfel ne-ar fi ramas inchise"

"Stim bine cat de mult a contat sa fim parteneri strategici cu SUA pentru intrarea in NATO. Ne-am implicat foarte serios, pe plan militar si de intelligence, in razboiul antiterorist. Acum suntem cu sacii in caruta. Din interiorul Aliantei Nord-Atlantice si Uniunii Europene, vedem lucrurile mult mai relaxat. De la inceputul operatiunilor, razboiul din Irak a fost controversat. Armele de distrugere in masa nu au fost gasite, dar cred ca nimeni nu regreta disparitia unui dictator sangeros, precum Saddam Hussein. Populatia majoritara siita sigur nu.

Tinut zeci de ani cu pistolul dictaturii politice la tampla, Irakul si-a descatusat toate energiile, pozitive si negative. S-a reluat razboiul pe viata si pe moarte dintre siiti si suniti. Cine spune ca cele doua tabere islamiste se omoara zilnic din cauza americanilor, nu cunoaste istoria islamului."

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

A naibii coincidenta, singurele tari pe care se decid ei sa le salveze din ghearele problemelor le aduc avantaje economice. Majore. Tu ai vazut pozele alea cu copii omorati si mutilati in razboi? Mie imi trebuie un motiv foarte bun sa inteleg un razboi in care mor civili de-a valma. Si nu au rezolvat nimic. Nici nu exista forte suficiente pentru a controla situatia, ar avea nevoie de nu stiu cate forte in plus pe care nu au de unde sa le aduca, un numar exorbitant.

Ne apara de terorism?! Mda asta au crezut si americanii "de rand" care finanteaza razboiul asta sfant. Intreaba orice terorist serios si o sa-ti raspunda ca razboiul asta l-a ajutat sa racoleze mai bine ca niciodata, si sa il motiveze mai bine ca niciodata. Daca cineva din familie ti-ar muri intr-un atac terorist in Romania ma intreb daca ai spune "E un sacrificiu necesar in lupta cu terorismul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Viviana, tu cunosti istoria islamului ? Shiiti si sunniti nu au probleme de religie, ci de putere politica. Sunniti sunt mai putini si sunt moderati in vederi dar Saddam a fost de-al lor. shiiti sunt mai numerosi, mai fundamentalisti in pareri dar au fost impotriva lui Saddam

In Venezuela este democrtatie, oricat l-ar uri administratia Bush pe Chavez, acesta a fost ales legal ba este si super sustinut de venezueleni.

Interesanta oricum alaturarea in mesajul tau a Irak-ului si Venezuelei, ambele mari producatoare de petrol. Asa ai si raspunsul : daca aveam si noi mult petrol veneau si americanii sa ne "elibereze" de comunisti, teroristi, bolsevici sau ce se nimerea.

12s + Sophia 80%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by mihuta
In Venezuela este democrtatie, oricat l-ar uri administratia Bush pe Chavez, acesta a fost ales legal ba este si super sustinut de venezueleni.

Din cate am aflat pana acum, Bush nu a trimis armata in Venezuela. Si nici n-a intrat vreun venezuelean cu Boeingul in Pentagon.
Sa revenim la Irak si razboiul contra terorismului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:
Si nici n-a intrat vreun venezuelean cu Boeingul in Pentagon.

Nici vreun irakian...

"Razboiul impotriva terorismului" n-a oferit decat un pretext pentru alte interese, trupele noastre (si ale altora) n-au ce cauta acolo, pentru ca nu lupta impotriva terorismului, ci intr-adevar lupta in razboiul altora. Paralela era buna, zic eu, sunt atatea alte dictaturi in lumea asta, atatea alte locuri unde exista teroare si terorism... foarte curios ca americanii sunt preocupati numai de soarta Irakului si de eliberarea poporului irakian de sub dictatura.

Iar in istoria islamului nu exista "razboiul pe viata si pe moarte intre sunniti si siiti", cum spunea cineva... poate doar in primele decenii, cand s-a produs ruptura sunnism-siism. Conflictul din Irak dintre cele 2 rituri, desi evident alimentat si de diferentele de ordin religios, are alt substrat.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ideea este ca eu nu sunt nici pentru nici impotriva razboiului din Iraq. Nu m-am pronuntat in nici un fel. Argumente gasesti destule si pro si contra.
Pur si simplu scriu si imi dau cu parerea pentru a putea ajunge impreuna la o concluzie in urma careia sa putem trage linie in cunostiinta de cauza.

Nu imi place ca acolo lupta soldati romani, dar ma gandesc tousi ca asta este meseria lor si este de datoria tarii mele sa-si respecte angajamentele luate.
Nu imi place ca acolo isi pun viata in pericol soldati romani, dar mi-ar placea sa stiu ca daca tara mea ar fi in impas ar veni si altii sa ne ajute.

mihuta nu pot spune ca eu cunosc istoria islamului. Am citit cate ceva dar, nu m-as baga intr-o discutie pe aceasta tema. Daca te uiti atenta vei vedea ca in postarea mea sunt puse ghilimele asta insemnand ca este reprodus un anumit text. Dintr-un ziar in care cineva are o parere.
Am scris despre Venezuela pentru ca Chavez a anuntat:
- ca rupe legaturile cu FMI si Banca Mondiala si a initiat proceduri de retragere de pe langa marile foruri economice internationale.
- a nationalizat zacamintele de petrol
- cu un discurs in care a citat din Marx, Lenin si Trotki a anuntat nationalizarea energiei si telecomunicatii.

clover: daca cineva din familia mea ar muri din cauza unui atac terorist nu as spune ca este un sacrificiu necesar ci m-as intreba: De ce s-a ajuns aici? si De ce nu s-a facut ceva pana sa ajungem aici?

Dincolo de interesele legate de petrol ramane intrebarea legata de terorism.

Daca iti prinzi copilul furand o data il certi, a doua oara ii explici ce nu a facut bine, a treia oara il pedepsesti, dar a patra oara vazand ca nimic nu a dat roade il bati.
Habar nu am daca exemplul dat de mine e bun sau nu.
Habar nu am daca ma satisface.

S-ar putea ca peste o ora sa vin cu idei ultrapacifiste.

Asta vreau de la aceasta discutie sa scoatem in evidenta si aspectele negative si pe cele pozitive.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

viviana, in ciclul ce s-ar putea face pentru a potoli terorismul ce crezi mai exact ca realizeaza razboiul asta? Eu mi-am exprimat deja parerea, face rau. O sa viseze si mai cu patos extremistii islamici ca dupa ce explodeaza in atac ii asteapta haremul de fecioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Nu cred ca este cineva pro-razboi...nu este insa ok sa asociezi referendumul ptr basescu la aceasta dezbatere, pentru simplul motiv ca parlamentarii au votat pentru mentinerea trupelor. Presedintele nu face ce il taie capul, ptr ca asa vrea el...sa ne reamintim deci, ca miza parlamentarilor nu e razboiul , nu dau ei doi bani pe asta asadar sa nu-i banuim de idealuri marete, ci privilegiile de care tin cu dintii.

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by stralucitor1

Nu cred ca este cineva pro-razboi...nu este insa ok sa asociezi referendumul ptr basescu la aceasta dezbatere, pentru simplul motiv ca parlamentarii au votat pentru mentinerea trupelor. Presedintele nu face ce il taie capul, ptr ca asa vrea el...sa ne reamintim deci, ca miza parlamentarilor nu e razboiul , nu dau ei doi bani pe asta asadar sa nu-i banuim de idealuri marete, ci privilegiile de care tin cu dintii.

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Nu este okay pentru ca?...Problema mea la referendum nu e Parlamentul. Cand il evaluez pe Basescu pe mine nu ma intereseaza Parlamentul decat incidental.

Daca citesti pe prima pagina, viviana este pro-razboi.

Da, asociez aceasta problema cu Basescu pentru a reliefa ca romanilor nu le pasa decat de cosul lor zilnic si sa aibe circ la televizor. Militarii plecati in Irak sunt vazuti ca niste lacomi care s-au dus pentru bani si e treaba lor daca mor sau nu.

Mergi la inceput