Apelul Intelectualilor pentru un stat de drept

Apelul Intelectualilor pentru un stat de drept | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Taaaare tarzie reactia si mult prea soft fata de porcariile facut de parlamentari.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Parca si inainte de `89 circula o scrisoare semnata de ceva Intelectuali ...

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

"Intelectualii" aistia sunt precum chibitii.... mereu pe margine, mereu fara sange (stiti voi unde) ca sa treaca ei la treaba sa ne arate cum e cu democratia aista.

Ati vazut un "intelectual" care sa vina in fata sa spuna - EU sunt bun de Presedinte ! EU am sa va arat ce inseamna bunul simt, buna cuviinta si buna crestere.... eu am sa va ajut sa fiti fericiti la voi in tara, sa nu mai plecati aiurea pentru 3 lei la straini, eu am sa va fac sa va mandriti ca sunteti romani oriunde pe planeta aceasta si nu numai....

Cu asa chibiti, e normal ca marineru' sa fie considerat omul providential, salvatorul Romaniei, cel mai bun si cel mai iubit dintre pamanteni - si eu care credeam in naivitatea mea ca am scapat de "salvatori" in '89, dar se pare ca m-am inselat

Pace tuturor

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Foarte tarziu s-au trezit .. dar parca mai bine decat nicodata.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Asa e , mai bine mai tarziu decat niciodata!

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

"Intelectualii" aistia sunt precum chibitii.... mereu pe margine, mereu fara sange (stiti voi unde) ca sa treaca ei la treaba sa ne arate cum e cu democratia aista.

Ati vazut un "intelectual" care sa vina in fata sa spuna - EU sunt bun de Presedinte ! EU am sa va arat ce inseamna bunul simt, buna cuviinta si buna crestere.... eu am sa va ajut sa fiti fericiti la voi in tara, sa nu mai plecati aiurea pentru 3 lei la straini, eu am sa va fac sa va mandriti ca sunteti romani oriunde pe planeta aceasta si nu numai....

Cu asa chibiti, e normal ca marineru' sa fie considerat omul providential, salvatorul Romaniei, cel mai bun si cel mai iubit dintre pamanteni - si eu care credeam in naivitatea mea ca am scapat de "salvatori" in '89, dar se pare ca m-am inselat

Pace tuturor

DARAEL

Eu nu m-am asteptat de la NICI un intelectual sa spuna "eu sunt bun de presedinte". N-am avut pretentii atat de mari. Un intelectual ( de calibrul celor care au semnat petitia sau de calibrul celor care taman ce au trecut in lumea de dincolo)este mult prea eogoist si sigur de sine ca lumea este alcatuita DOAR asa cum vad ei.

Dar ma asteptam la altceva: sa nu pice in disonanta cognitiva atat de repede si de adanc, ulterior sa reactioneze atat de tarziu.

Am fost printre cei care au trimis petitie la GDS, semnand cu numele real si cerandu-le sa-si asume o pozitie. Oricare ar fi aceasta, dar sa faca ceva. Sa actioneze cumva. Rolul lor este de catalizator intr-o reactie. La stanga sau la drepata, centru, alb, albastru, roz sau verde sau orice alta culoare vreti.

Ok, au facut-o foarte tarziu. MUUUUULT mai tarziu fata de cererile existente. Si intr-o forma foarte "moale", neinteligibila ( ca si efecte) de majoritatea electoratului. Ok, asta este, si-au asumat aceasta responsabilitate. Vorba Cristinei T .. mai bine acum decat niciodata.

Din pacate sunt foarte multi cei care nu realizeaza ca nu avem nici o lupta pro Basescu - anti Basescu. Aceasta lupta este o inventia mass media si atat! De ce ? Sa ascunda alte aspecte extrem de importante pentru populatie. Dar ce conteaza ?!

BTW .. de salvatori din 1989! Ai fi scapat DACA existau suflete curate care sa propuna DOAR parlament pentru adoptarea Constitutiei si ar fi facut o constitutie CORECTA, conform mecanismelor democratice reale. Dar, scuza principala a fost .... ne temeam de o noua dictatura. Asa ca s-au pus bazele unei dictaturi parlamentare. In 2003 s-a consfintit dictatura parlamentara, iar din 2006 CCR emite legi exact pentru a impinge totul spre dictatura ( frumos spus republica) parlamentara. Toti OMIT as spuna ca ar fi fost republica parlamentara DACA POPORUL ar fi avut ceva de spus, inclusiv fata de dizolvarea parlamentului, salariile si beneficile parlamentarilor, legea electorala etc. Fara acest cuvant exprimat al populatiei .. discutam de DICTATURA PARLAMENTARA! Nu-ti face iluzii ca votezi din 4 in 4 ani ( pe liste); nu ai ce alege. Tot la dictatura impusa de unii ramai. Atat si nimic mai mult.

Roxana&Ruxandra

"Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti" Petre Tutea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns obliomov spune:

Imi pare rau sa va amintesc, dar o parte din acesti intelectuali au incercat de la revolutie sa se implice atat in viata politica cat si in viata sociala a comunitatii minunate romanesti . Posturile ocupate de ei au variat de la acelea de consilieri pana la ministrii. Si in momentul de fata avem un ministru de externe care si-a sacrificat cariera politica acceptind acest post. Pentru ca nu este atat de ingust la minte incat sa nu realizeze ca guvernul Tariceanu este o barca cu gauri mari. Mai mult decat atat nu cred ca o interventie a intelectualilor are in acest context social vreo influenta asupra unei vieti dominate de modele precum Becali, manelisti fotbalisti si tepari! Ce ma minuneaza nespus este perseverenta acestor intelectuali oarecum blamati de unii indivizi care scriu pe forumuri , fiindca in alta parte nu li s-ar primi stupizeniile, de a sta intr-un spatiu unde nu numai ca nu le este apreciata valoarea (a se citi creatia ) , dar s-a mai si strigat pe strazi cu un anumit prilej mineristic "moarte intelectualilor!" Stiati ca asa ceva nu s-a mai strigat nici macar in Africa? Sau stiati ca acesti oameni ar avea parte de o viata mai buna si de aprecierea comunitatii in orice stat civilizat european sau nu daca ar pleca de la noi din cloaca? Ma minunez ca puteti crede ca ei ar putea iesi sa raspunda in limbajul celor care paraziteaza parlamentul in acest moment sau al matelotului pe care il meritam prin lipsa noastra de civilizatie si al sistemului gaunos de nonvaloare detinut la nivel de popor! Apropo sunt unul din cei care nu vad optiuni la acest referendum si este scarbit sa aleaga intre doua rele a cata oara? Si sunt un adept al "dictaturii parlamentare" (expresie sinonima cu dictatura democratiei in opinia mea)Pentru ca sunt un adept al controlului parlamentar normal intr-un stat de drept . Nu am o parere buna despre parlamentari , insa nu pot sa nu observ ca singurele state democratice unde exista republici prezidentiale sunt puteri nucleare care au nevoie de un proces decizional rapid , conditie de neindeplinit in cazul parcurgerii procedurilor parlamentare. Romania nu este in acest caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

Incercari de a spune ceva sunt, dar...si piedici.

http://www.decent.ro/eu/?p=56

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

E super spotul, pacat ca nu va putea fi difuzat... Cum spunea si un comentariu de acolo, mi s-a facut pielea gaina...

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

spotul este...mai presus de orice as mai putea eu sa spun acum....

d'aia voi merge sa votez

mamica de rockerash

Mergi la inceput